Nyan > Svenskfinland

Thursday, 02 April, 00:55

Nyan - 25 mar 20 kl. 10:00

Lägesmöten varje vardag om coronaLandskapsregeringens ledningsscentral håller dagliga möten över länk med berörda myndigheter för att uppdatera sig om läget under undantagstillståndet. Myndigheterna inkluderar bland annat Polisen, räddningsledarna i landskapet och gränsbevakningen. – Vi känner att det här är någonting som kommer att fortgå länge. Det kan komma striktare restriktioner och då måste vi ha färdiga basrutiner upparbetade, säger lantrådet Veronica Thörnroos (C). (ck)
Tillbaka till startsidan
Tipsa Nyan.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Polisen, Veronica Thörnroos, Nyan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lägesmötenvarje , vardagom , corona

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 2 timmar sedan

Åland United sponsras med cyklar

FOTBOLL. Åland United sponsras med 15 cyklar. Det är en av fotbollslagets sponsorer, Paf, som nu gör det möjligt för spelarna att ta sig runt på cykel.

Nyan - 4 timmar sedan

Landskapsläkaren: Upp till föräldrarna

I gårdagens Nyan uppmärksammade vi att elever i träningsundervisning fortfarande går i skolan på plats, trots att flera av dem tillhör riskgruppen för covid-19. Landskapsläkaren Knut Lönnroth säger att riskbedömningen måste göras från individ till individ, men att den allmänna rekommendationen fortfarande är att stanna hemma. Knut Lönnroth meddelar att han har varit i direkt kontakt med skoldirektör Mathias Eriksson om vilka rekommendationer som gäller.

Nyan - 6 timmar sedan

Vad oroar dig mest med coronaviruset?

Nya Åland undrar vad som oroar dig mest med coronaviruset. Delta i Åland gallup och svara på frågor om bland annat coronakrisen. Klicka här för att komma till gallupen Nya Åland ställer följande fråga i månadens Åland gallup: Vad oroar dig mest i dessa coronatider?

Nyan - 8 timmar sedan

Coronakrisen ledde till omställning i tillverkningen

I stället för turistreklam: akrylglasskydd för butiksdiskar, apotek och sjukhus, och varningsdekaler. Skyltföretaget Cainby har fått ställa om sin tillverkning.
Skyltföretaget Cainby har på
sista tiden levererat olika typer av smittbarriärer och dekaler som varnar för coronasmittan, i stället för det vanliga reklam- och marknadsföringsmaterialet.

Nyan - 9 timmar sedan

Gräsbrand i Hammarland

En brand i ett skogsområde vid Torpvägen i Hammarland upptäcktes vid halv femtiden på onsdagen. Hammarlands frivilliga brandkår var först på plats.
Kvinnan som ringde alarmcentralen promenerade längs Torpvägen när hon såg att det brann på flera ställen i gräset på västra sidan av Torpvägen, söder om Hellesby och nära Vestmyravägen mot Näfsby.

Nyan - 9 timmar sedan

Stöd även för Gabriella

I dag meddelade Försörjningsberedskapscentralen att även Viking Gabriella kommer upphandlas och sättas i trafik på rutten Helsingfors – Tallinn, meddelar Ålands riksdagsledamot Mats Löfström. – Det är viktigt att nu stöda de finskflaggade fartygen och de finländska rederierna eftersom det är viktigt för sjöfartens framtid i landet. Det är också en mycket viktig sak för Åland då rederierna sysselsätter många ålänningar direkt och indirekt både till sjöss och på land.

Nyan - 11 timmar sedan

Direktsändning från onsdagens pressinfo

Vi direktsänder Landskapsregeringens presskonferens om coronasituationen. Presskonferensen börjar klockan 16.00, i dag onsdag den 1 april.

Nyan - 11 timmar sedan

Hjälp åländska barn jaga nallar

Runt om i världen ställer människor nallebjörnar i sina fönster för att göra småbarnens promenader lite roligare. Nu hoppas vi på Nya Åland att även ålänningarna hakar på. Social distansering är viktigt i coronatider samtidigt som frisk luft och motion också är det.

Nyan - 11 timmar sedan

ÅHS triagetält restes av villiga händer

Triagetältet utanför sjukhuset restes igår, med hjälp av frivilliga från Röda Korset. Tältet kom från Röda Korsets logistikcentral i Tammerfors, och beställdes av ÅHS.
– De två som körde hit tältet från Tammerfors leder arbetet med att sätta upp det, säger Tomas Urvas, verksamhetsledare vid Röda Korsets Ålands distrikt.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.