SVT > Inrikes

Wednesday, 08 April, 18:15

SVT - 25 mar 20 kl. 10:06

Tegnell: Möjligt för vårdpersonal att testa sig självaFler tester för coronaviruset på patienter har efterlysts inom vården, men vägen dit är inte alldeles enkel. Däremot är det nu möjligt för vårdpersonal att utföra provtagning på sig själv och se om man är smittad. Det säger statsempidemiolog Anders Tegnell. – Det är på plats. Vi håller på att börja använda det redan nu..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Anders Tegnell

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tegnell, Möjligtför , vårdpersonalatt , testasig , själva
Skånskan - 19 mar 20 kl. 16:29

Tegnell: Res inte till eller från storstäder

inrikes Stockholm är värst drabbat av coronaviruset och nu avråds från resor till och från storstadsregionerna. Både att resa till och från storstadsregionerna riskerar att sprida smittan i landet, säger statsepidemiolog Anders Tegnell.Framför allt när vi närmar oss lov kan det leda till stor smittspridning till andra delar av landet, säger Tegnell på Folkhälsomyndighetens dagliga pressträff om virusläget i Sverige.

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Region Stockholm: Importerad skyddsutrustning undermålig

Det har kommit in partier av skyddsutrustning i Sverige som varit undermålig. Det är produkter som levererats och som inte har varit enligt överenskommen specifikation och som inte håller rätt kvalitet, uppger Region Stockholm till SVT Nyheter..

SVT - 1 timme sedan

Besked: Två miljoner skyddsmasker klara för leverans

Den svenska hygienproduktillverkaren Essity ställer om delar sin produktion och kan leverera två miljoner skyddsmasker till vården. Den snabba omställningen är möjlig tack vare ett tätt samarbete med foskningsmyndigheten Rise, som kunnat testa och godkänna maskerna rekordsnabbt..

SVT - 2 timmar sedan

Inblick i en utmanande tid – så jobbar SVT Nyheter

En på många håll ödslig nyhetsredaktion och korridorer som ekar tomt. Medarbetare indelade i team, många som jobbar hemifrån och nya säkerhetsrutiner för arbete på fältet och vid intervjusituationer. Det är vardag för medarbetarna på SVT och många andra redaktioner i Sverige i coronatider..

SVT - 3 timmar sedan

Tegnell: Vi ser en utplaning och att epidemin kan flytta ut från Stockholm

Det ser ut som att coronaepidemin är på väg att flytta från Stockholm ut i landet menar Folkhälsomyndighetens Anders Tegnell i dag. – Det sker en avplaning i Stockholm just nu men vi börjar se en viss ökning i resten av landet, säger Tegnell..

SVT - 4 timmar sedan

Mobildata ska hjälpa spåra virusets spridning

Nu ska smittbärarae spåras med hjälp av mobilen. Det är Folkhälsomyndigheten som ska ta hjälp av mobildata för att analysera hur människor har rört sig i Sverige i samband med coronavirusets spridning. Man kommer att få tillgång till informationen från operatören Telia, skriver myndigheten..

SVT - 6 timmar sedan

Vänsterpartiet föreslår: 75 procent lägre hyra

Till följd av pandemin vill vänsterpartiet se ett utökat stöd till de som bor i hyreslägenheter. Bland annat vill V se en fond där hyresgäster kan få upp till 75 procents lägre hyra och ett vräkningsstopp. – Vi riskerar att se en situation där allt från pensionärer till barnfamiljer vräks för att de inte kan betala hyran, säger Jonas Sjöstedt..

SVT - 8 timmar sedan

Stort intresse för korttidsarbete

Intresset för att ansöka om stöd för korttidsarbete var under det första dygnet stort. Över 15 000 ansökningar kom in skriver Tillväxtverket i ett pressmeddelande. Deras webbplats hade cirka 100 000 besökare, vilket vittnar om intresset..

SVT - 9 timmar sedan

Tegnell: 9 av 10 kan vara symptomfria

En stor diskussion den senaste tiden har varit hur många som smittats av covid-19 som är symptomfria. Nu bekräftar statsepidemiolog Anders Tegnell att många inte märker av sjukdomen. – Det finns en del som pekar på att det kan vara 9 av 10 som inte känner så mycket av sjukdomen alls, säger han i SVT:s Morgonstudion..

SVT - 10 timmar sedan

Tegnell om Trumps utspel: Man ska inte ta det på allvar

”Sverige lider mycket svårt”, enligt USA:s president Donald Trump. Men nu kommer svar på tal. – Man ska inte ta det här på allvar, säger statsepidemiolog Anders Tegnell om uttalandet..

SVT - 10 timmar sedan

”Det är en tragedi för vårt samhälle att man som gammal inte ska ha ett tryggt boende”

Från start har mantrat varit ”Skydda de äldre”. Trots det fortsätter dödsfall inom äldreomsorgen fortsätter att öka. I Region Stockholm, som har flest smittade, har drygt 150 personer på äldreboenden avlidit.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.