DI > Ekonomi

Saturday, 28 March, 22:24

DI - 25 mar 20 kl. 10:05

Tyska IFO-index värre än preliminära siffranIFO-index över klimatet inom näringslivet i Tyskland sjönk till definitiva 86,1 i mars (preliminärt 87,7), jämfört med 96,0 föregående. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
IFO, Tyskland

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tyska, IFO-index, värre, än, preliminära, siffran
Helsingborgs Dagblad - 26 okt 15 kl. 10:59

Starkare tyskt index än väntat

Affärsklimatet i den tyska ekonomin är något bättre än väntat, enligt tankesmedjan Ifos månatliga mätning.Ifos index för oktober sjönk till 108,2, från 108,5 månaden före. Analytiker hade i snitt räknat med 107,8, enligt en Reuters-enkät.

Sydsvenskan - 26 okt 15 kl. 10:59

Starkare tyskt index än väntat

Affärsklimatet i den tyska ekonomin är något bättre än väntat, enligt tankesmedjan Ifos månatliga mätning.Ifos index för oktober sjönk till 108,2, från 108,5 månaden före. Analytiker hade i snitt räknat med 107,8, enligt en Reuters-enkät.

DI - 24 jun 14 kl. 10:27

Börsen: Flera kursrekord

Stockholmsbörsen öppnade kring nollstrecket på tisdagen efter att under måndagen ha gått klart starkare än de större europeiska handelsplatserna - som steg på tisdagen. På konjunkturfronten lyckades tyska IFO-index inte motsvara förväntningarna för maj på vare sig nuläges- eller förväntningsnivå, något som gav en marginellt negativ effekt i DAX-indexet..

DI - 25 aug 14 kl. 12:51

Råvaror: Oljan svagt upp, guld ned

Oljepriserna har stigit något på måndagen medan guldpriset är ned. Storbritannien har helgstängt och basmetallmarknaden på LME har därmed stängt. Vid klockan 12.

Affärsvärlden - 22 jan 13 kl. 11:04

Tyskland: Index pekar på större optimism

Det tyska ZEW-indexet steg mer än väntat under januari..

Affärsvärlden - 19 mar 13 kl. 11:12

Index pekar på större optimism i Tyskland

Tyska institutionella investerare och analytiker blev mer optimistiska i sin bedömning av de ekonomiska utsikterna i Tyskland i mars jämfört med föregående månad, enligt en undersökning från ZEW Center for European Economic Research bland analytiker och investerare..

Affärsvärlden - 13 aug 13 kl. 11:07

Tyskland: Index pekar på större optimism

Tyska institutionella investerare och analytiker blev mer optimistiska i sin bedömning av de ekonomiska utsikterna i Tyskland i augusti jämfört med föregående månad, enligt en undersökning från ZEW Center for European Economic Research bland analytiker och investerare..

Affärsvärlden - 17 sep 13 kl. 11:29

Index pekar på större optimism i Tyskland

Tyska institutionella investerare och analytiker blev mer optimistiska i sin bedömning av de ekonomiska utsikterna i Tyskland i september jämfört med föregående månad, enligt en undersökning från ZEW Center for European Economic Research bland analytiker och investerare..

DI - 11 aug 15 kl. 13:37

Stockholmsbörsen: Sandvik räddar index

Stockholmsbörsen tappade i likhet med de större kontinentala börserna mark på tisdagsförmiddagen, sedan Kina devalverat sin valuta och tyska makrodata kommit in svagare än väntat..

DI - 18 aug 17 kl. 17:16

Europabörser: Oro pressade index

Börserna i Europa noterades lägre på fredagen, efter terrordådet i Barcelona på torsdagen fördystrat stämningen. Det regionala indexet Stoxx Europe 600 summerade rörelserna till en nedgång på 0,8 procent. Sett till sektorer tyngde hälsovård med en större tapp.

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Nytt stimulanspaket till akut nödställda medborgare i Italien

Virusdrabbade Italien har passerat 10.000 dödsfall. Corona har krävt 889 liv det senaste dygnet..

DI - 1 timme sedan

Styrelseproffsen: Så tar ni er genom krisen

Skilj på känslor och fakta, håll borta egot som rädsla för att misslyckas och fokusera på att det är företaget som ska klara sig..

DI - 2 timmar sedan

Nordmakedonien medlem i Nato – efter lång diplomatisk dispyt

Nordmakedonien har formellt upptagits i militäralliansen Natos gemenskap. USA:s utrikesminister Mike Pompeo konstaterade i ett uttalande….

DI - 3 timmar sedan

Donald Trump överväger att sätta New York i karantän

USA:s president Donald Trump överväger att sätta delstaterna New York, New Jersey och Connecticut i karantän för att begränsa spridningen….

DI - 3 timmar sedan

Avdragen du måste ha koll på – innan du hetsar iväg deklarationen

Tiden börjar rinna ut för den som vill ha skatteåterbäringen redan före påsk. Men hasta inte om du har möjlighet att göra avdrag..

DI - 3 timmar sedan

Italien passerar 10.000 dödsfall

Med 889 döda i corona det senaste dygnet har Italien nu passerat 10.000 dödsfall..

DI - 4 timmar sedan

Ohelig oljeallians hägrar i coronaorons skugga

En flodvåg av ny olja står redo att skölja över de globala energimarknaderna samtidigt som världens lagerkapacitet börjar fyllas upp..

DI - 5 timmar sedan

Ryssland stänger alla gränser

Ryssland stänger samtliga gränser för att begränsa spridningen av coronaviruset..

DI - 6 timmar sedan

Dödstal ökar i Storbritannien – ytterligare minister isolerar sig

Det senaste dygnet har 260 människor avlidit i covid-19 i Storbritannien. Det innebär att antalet dödsfall är uppe i 1.019, enligt….

DI - 7 timmar sedan

Tiotaggarnas pension drabbas hårdast av börskollapsen

Experterna vill tona ner larmklockorna som ringer om branta pensionsfall i börsrasets spår..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.