UT > Nyheter

Saturday, 04 April, 12:00

UT - 25 mar 20 kl. 09:51

Lyssna: Tingsholmslärarens nyskrivna coronasångInomhuskonserter kan vi glömma så här i coronatider. Därför spontanarrangerade Flexibla allsångsorkestern i lördags en utomhusträff som innehöll termoskaffe mot solvägg i kombination med den nyskrivna sången ”Corona”. En stund senare syntes gänget även i centrala Ulricehamn där de underhöll gäster på nyöppnade uteserveringar. På bilden: Anna Mogren (sång och munspel), Emil Gullhamn (gitarr) och Malin Fridmar (dragspel)..
Läs mer på UT
Läs mer om:
Flexibla, Corona, Ulricehamn, Mogren, Gullhamn, Malin Fridmar

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lyssna, Tingsholmslärarens, nyskrivna, coronasång
UT - 14 feb 18 kl. 15:00

Tingsholmslärarens föräldrar skänker pengar till skolan

Tingsholmsläraren Torbjörn Hede dog under en joggingrunda i Ulricehamn i höstas. För att hedra hans minne skänker Torbjörns föräldrar pengar till stipendium och utbildningsmaterial..

SvD - 02 jun 16 kl. 10:58

Medea fick Emma Vetter att lyssna till sig själv

Sopranen Emma Vetter får SvD:s operapris 2016 för sin känslostarka ”Medea” i Daniel Börtz nyskrivna opera. Det är en extrem roll som på allvar fick henne att våga lyssna till sig själv..

IDG - 23 mar 17 kl. 13:20

Sluta böla och lyssna på "Call me maybe" i stället: Ford jobbar på empatiska bilar


Biltillverkaren säger sig vara på god väg med att ta fram ett system som anpassar sig efter förarens sinnesstämning..

Skånskan - 27 jul 16 kl. 09:52

Visstjärnor intar Kulturkrogen i Lund

Nöje Anne Linnet, Py Bäckman och Lundells gitarrist Janne Bark, Cajsa-Stina Åkerström och Ola Magnell är några av visstjärnorna som uppträder på den fjortonde upplagan av Visfestivalen i Lund, som drar igång på Kulturkrogens uteservering i dag.
– Årets program är ett av de allra bästa någonsin, säger arrangören Ivar Sjögren.Han och hustrun Suzanne Sjögren har hållit i trådarna för festivalen, som lockar omkring 500 besökare, sedan starten för fjorton år sedan.

Skånskan - 15 okt 18 kl. 06:00

Damkören hyllas på körfestival

I dag startar den veckolånga Lund Choral Festival. På festivalens sista dag, söndag 21 oktober, blir det premiär för tonsättaren och dirigenten Linda Alexanderssons körverk A room of one’s own i en programpunkt där sex körer och 150 deltagare möts i en hyllning av damkören som konstform. Man får dels höra körerna tillsammans men också lyssna på deras särart i enskilda programpunkter.

Kristianstadsbladet - 01 sep 14 kl. 10:46

Annika Norlin bryter tystnaden

Efter fyra års tystnad är Annika Norlin tillbaka med ett nytt Hello Saferide-album. Inspirerad av rap, jazz och instrumentalmusik håller hon tillbaka melodierna för att låta rytmer bära fram texterna.
Tyst, tyst, tyst och sen bang!

Trelleborgs Allehanda - 01 sep 14 kl. 10:46

Annika Norlin bryter tystnaden

Efter fyra års tystnad är Annika Norlin tillbaka med ett nytt Hello Saferide-album. Inspirerad av rap, jazz och instrumentalmusik håller hon tillbaka melodierna för att låta rytmer bära fram texterna.
Tyst, tyst, tyst och sen bang!

BT - 01 sep 14 kl. 15:08

Norlin bryter tystnad

Efter fyra års tystnad är Annika Norlin tillbaka med ett nytt Hello Saferide–album. Inspirerad av rap, jazz och instrumentalmusik håller hon tillbaka melodierna för att låta rytmer bära fram texterna. Tyst, tyst, tyst och sen bang!

YLE - 11 jun 16 kl. 16:03

Sångfesten förenar och förvånar

1800 sångare och musiker kan inte ha fel. Samtidigt är den här siffran lägre än under tidigare sångfester.
Raseborgs manskör Raseborgs manskör på sångfesten i Karleby 2016 Bild: Yle/Bertil Blom manskören raseborg,manskörer
Den finlandssvenska sång- och musikfesten ordnas vart femte år och idén är att förena alla de amatörsångare och -musiker som vecka ut och vecka in övar sin egen repertoar på sin egen hemort.

Uppsalanyheter.se - 10 aug 17 kl. 13:44

Jon Ben Berger - musiker med ett innehållsrikt musikliv och ny skiva på gång

Jon Ben Berger är en amerikansk musiker som är bosatt i Uppsala. Han är en musiklegendar i sig själv. Han har upplevt mycket under sin långa tid som aktiv musiker ända sedan 60-talet.

Fler nyheter från UT

UT - 2 timmar sedan

Kajsa Kettil: Skippa stugan – åtminstone i påsk

Vi måste fortsätta känna tillit och följa myndigheternas rekommendationer. Alternativet: förbud och en svagare demokrati..

UT - 2 timmar sedan

Handeln med jordbruksvaror ökar

Förra året ökade både importen och exporten av jordbruksvaror..

UT - 4 timmar sedan

Deras skotska kor trivs i Timmele: ”Fantastiska djur”

Lugna och snälla med ett tillbakadraget sätt. Så beskriver familjen Karlsson sina nio stycken Highland cattle som strövar runt vid gården utanför Timmele. – De känns verkligen som urtidsdjur i sitt sätt att vara, säger Mikael Karlsson..

UT - 5 timmar sedan

Återvändare vaktar Nittorps mål i höst: ”Är bra och seriös”

Efter fyra säsonger med spel i USA, UIF och Värnamo är Alexander Johansson tillbaka mellan stolparna i Nittorp. .

UT - 7 timmar sedan

Först i Sverige: Så ska apoteket underlätta för riskgrupperna

Sedan i torsdags kan apotekets kunder plinga på en klocka i stället för att beställa sin medicin över disk. Allt för att underlätta för riskgrupper och minska virussmittan. – Den är inte så snygg men praktisk, säger apotekschefen Marie Åberg om butikens nya ringklocka.

UT - 11 timmar sedan

Insändare: Servicekontor en lågbudgetlösning gällande Arbetsförmedlingen

Nu ska tydligen Ulricehamn få ett servicekontor då Försäkringskassan, Skattemyndigheten, Pensionsmyndigheten samt inte minst Arbetsförmedlingen numera är stationerade i Borås..

UT - 11 timmar sedan

Insändare: Agera professionellt, handla sakkunnigt och regelmässigt

Styrande politiker reagerar på uppmaningar 28/3 ”att agera i affekt”. ”Lite då och då” har vi fått till oss att, vi borde agera i affekt”. Bokstavligt har Ni uppmanats att agera i affekt och uppenbart är att ni förstår vad som menas.

UT - 11 timmar sedan

Insändare: Glad växtbaserad påsk mot pandemier och djurplågeri

Jag önskar alla i Västergötland en riktigt glad påsk som motvikt till den allmänna corona-depressionen. Genom att byta ut lamm, ägg och andra animalier mot växtbaserade alternativ förebyggs framtida pandemier och djurplågeri..

UT - 11 timmar sedan

Insändare: Tillgänglighet till kommunfullmäktiges sammanträden

Kommunfullmäktiges möten är normalt öppna för allmänheten. För att öka tillgängligheten har man valt att också sända mötena över internet. Det är lovvärt.

UT - 17 timmar sedan

Anordnar udda utmaning: ”Gäller bara att hitta en backe”

När tävlingar och evenemang ställs in kan man behöva en extra knuff för att hitta träningsmotivationen. Därför anordnar multisportaren John Andén en något annorlunda tävling på söndag. Målet?

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.