YA > Nyheter

Friday, 03 April, 00:12

YA - 25 mar 20 kl. 09:44

Bygget av nya skolan är i gångBygget av den nya skolan Villa Sjöstadens Montessori har startat. F-6-skolan i totalt tre plan ska stå klar till höstterminen 2021..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Villa Sjöstadens Montessori

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Byggetav nya , skolanär i , gång
Kristianstadsbladet - 16 apr 11 kl. 01:45

Skolan hotas att läggas ned

Förra året blev Rickarumsborna lovade en förskola för att säkra skolans framtid.
Allt färre föräldrar placerar sina barn i Rickarums skola. Det gör att den inte längre är ekonomiskt försvarbar, enligt barn- och utbildningsförvaltningens chef Kenth Olsson.

Skånskan - 03 okt 16 kl. 16:41

Bygget av Aggarpsskolan är igång

SVEDALA Nu har bygget av den nya Aggarpsskolan startat.
På måndagen togs det traditionella första spadtaget.Elever från Röda skolans årskurs 6 deltog liksom bland annat kommunstyrelsens ordförande Linda Allansson Wester och Svedab:s ordförande Kenneth Hovold.

Skånskan - 16 apr 19 kl. 16:38

Hyran gör Engelska skolan osäker

Sjöbo Den privata Internationella engelska skolan har ännu inte skrivit under den avsiktsförklaring som kommunen tagit fram för en etablering på Sjöbo väst.
– De vill veta hur stora hyreskostnaderna blir först, säger Magnus Weberg (M), kommunstyrelsens ordförande.Det var förra sommaren som Engelska skolans planer om att etablera sig på Sjöbo väst blev kända.

Skånskan - 23 maj 18 kl. 10:12

Engelska skolan vill starta i Staffanstorp

STAFFANSTORP Internationella Engelska Skolan vill starta både nioårig grundskola för 600 elever och en förskola på Vikhemsområdet i Staffanstorp.För bygget står Hemsö Fastighets AB som sedan hyr ut lokalerna till Internationella Engelska Skolan. Kommunstyrelsen kommer vid sitt sammanträde den 28 maj att få ärendet på bordet.

Trelleborgs Allehanda - 07 okt 13 kl. 06:30

Nödvändigt behålla Östra skolan

Östra skolan måste finnas kvar och en nedläggning finns inte på kartan. Bildningsnämnden är tydlig med Östra skolans framtid.
Redan på 1970-talet fanns det planer på att lägga ner Östra skolan och istället bygga bostäder på området.

Dalarnas tidningar - 16 aug 16 kl. 15:25

Nya skolan i Bjursås försenas ytterligare

Kampen om vilken entreprenör som ska få bygga den nya skolan i Bjursås har återigen överklagats och ligger nu hos förvaltningsrätten. Någon ny tid när bygget kan starta finns inte.– Vi har en situation där två byggföretag har gjort överklaganden på överklaganden ända sedan april.

YA - 31 jan 19 kl. 00:01

Nu är bygget av nya skolan Källan igång

Startskottet för bygget av den nya skolan Källan har gått. Nu görs markarbeten men ganska snart kommer skolhuset börja att ta form. – Vi får hoppas att vädret håller i sig, säger Thor Assarsson, projektchef på Skanska..

Trelleborgs Allehanda - 06 jan 17 kl. 08:00

Bygget av nya jätteskolan igång

NCC har dragit igång bygget av den nya skolan som ska ersätta Lillevång och Vannhög. Och hela bygget sker mitt framför ögonen på eleverna på skolorna..

Skånskan - 05 okt 16 kl. 09:30

Rörliga lärare stor utmaning för skolan

Staffanstorp Den kraftigt ökade lärarrörligheten innebär en stor utmaning för skolorna.
Den går inte att bromsa men att organisera kring.Det säger Cia Dufwa, rektor för Anneroskolan och Borggårdsskolan i Staffanstorp.

Alingsås tidning - 09 feb 18 kl. 05:30

Politisk enighet om nya skolan

Den nya skolan som ska ersätta Vårberg och Kesberg blir 40 miljoner kronor dyrare än beräknat. Totalt kommer den att kosta 177 miljoner kronor. Det är hett på byggmarknaden och det får Vårgårda kommun känna av.

Fler nyheter från YA

YA - 15 minuter sedan

Carina hittade hem i hyttan

Carina Seth Andersson kallar sig hellre formgivare än glaskonstnär. Skillnaden är att hon föredrar att göra saker som används. Och de får gärna vara speciella och vackra..

YA - 15 minuter sedan

Årets MFF Camp ser ut att bli av trots allt

Årets MFF Camp ser ut att bli av, åtminstone som det ser ut i nuläget. – Trots rådande omständigheter så räknar vi med att vi kör som planerat, meddelar Susanne Göransson på TIF. .

YA - 15 minuter sedan

Kommunala mål klubbade

Efter några remissrundor har fullmäktige klubbat övergripande mål för 2021-2024..

YA - 15 minuter sedan

Grodkväll ställs in på grund av coronaläget

En grodexkursion på lördag ställs in på grund av skärpta coronarekommendationer..

YA - 15 minuter sedan

Gott om familjer sedan årets start för fisket

Fisket vid Björkadammen har fått en kanonstart på säsongen. Gott om folk har sökt sig ut i naturen och dessutom tagit fiskespöet med sig. .

YA - 15 minuter sedan

Nya ordföranden i Vård- och omsorgsnämnden: ”Vi har inga fall i nuläget”

Vård- och omsorgsnämndens ordförande Gunnel Andersson (M) har avslutat sitt uppdrag och ersatts av Marianne Åkerblad (M). Den nya ordföranden säger att det är en utmaning, men att coronasituationen i Tomelilla är under kontroll. – Vi har inga smittade just nu..

YA - 30 minuter sedan

Oprah Winfrey donerar 100 miljoner

YA - 1 timme sedan

Smuggling: Chaufför försökte ta in över hundra liter sprit

Mannen hävdade att spriten var till honom själv. Rätten trodde dock inte på mannen utan har nu dömt honom till två månaders fängelse..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.