YA > Nyheter

Tuesday, 31 March, 15:13

YA - 25 mar 20 kl. 09:45

Ystad tar hjälp av Bornholm för en utbyggnadWinni Grosbøll, borgmästaren på Bornholm och Kristina Bendz, kommunstyrelsens ordförande i Ystad gör gemensam sak och skriver till den svenske infrastrukturministern Tomas Eneroth. – Vi kräver en plan för hur vägen ska byggas ut på sträckan Börringe-Ystad..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Bornholm, Grosbøll, Kristina Bendz, Ystad, Tomas Eneroth, Börringe-Ystad

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ystad, tar, hjälpav , Bornholmför en , utbyggnad
YA - 07 dec 19 kl. 00:01

Ystad tar hjälp av danskarna

Ystad vill ha hjälp av Bornholm för att få satsningar på vägar i sydost och bättre turtäthet på Ystadsbanan. – Bornholm är intresserade av frågorna och har bjudit in oss i början av det nya året, säger kommunalråd Kristina Bendz (M)..

Skånskan - 21 jun 16 kl. 14:00

”Stora gränshinder till Bornholm”

YSTAD Gränshinder mellan Bornholm och Sverige är för stora.
Det anser Björn Boström, vd Ystads hamn.Omkring 96 procent av alla resande till och från Bornholm tar vägen via Sverige och åker från Ystads hamn till Rönne.

YA - 12 jan 14 kl. 13:40

Färre reste med färjan till Bornholm förra året

Foto: Ulf Mårtensson
Antalet resenärer till Bornholm minskade lite under 2013. Bara antalet bilar ökade något.– Vi märker av att folk håller i plånboken, säger Annette Timmermann, kommunikationschef på rederiet Færgen.

Kristianstadsbladet - 03 apr 16 kl. 10:00

Främmande u-båtar nära Bornholm

YA - 03 apr 16 kl. 10:00

Främmande u-båtar nära Bornholm

Trelleborgs Allehanda - 03 apr 16 kl. 10:00

Främmande u-båtar nära Bornholm

Skånskan - 28 jan 16 kl. 14:00

Folketinget tar emot Ystad

YSTAD Ystad hamns vd Björn Boström och Eva Bramsvik-Håkansson (C) träffar i dag trafikutskottet i Folketinget i Köpenhamn för betona behovet av bättre vägförbindelser till och från Ystad hamn.– Det är livsviktigt för hamnen, företagen och Ystads kommun att infrastrukturen förbättras, säger Björn Boström.
– Det är en utmärkt möjlighet att för en kommunal politiker att för danskarna berätta om hur vi tar emot Bornholm, deras behov av en enkel, kort resväg, diskutera gränshinder som påverkar dem från Köpenhamn, men också ta upp infrastrukturen, säger Eva Bramsvik-Håkansson, 1:e vice ordförande i kommunstyrelsen.

Skånskan - 11 maj 16 kl. 14:58

Mols-Linien tar över – biljettpriser sänks

Ystad – Business as usual.
Det är vd Björn Boströms kommentar att rederiet Mols-Linien tar över färjedriften mellan Ystad och Rönne och det med lägre biljettpriser.– Samarbetet med Færger har fungerat bra i alla år, betonar Björn Boström.

Skånskan - 07 jun 16 kl. 09:00

Politiker reser till Bornholm

KÅSEBERGA/BORNHOLM 20 politiker och tjänstemän från Sjöbo, Ystad, Tomelilla och Simrishamn åker till Bornholms Folkemöte.
Idéer för att göra Ebbas gård i Kåseberga till ett besökscentrum finns på programmet.– Vi har Ebbas gård som var med i ett köp av mark som kommunen gjorde för flera år sedan för att säkra framtida exploatering.

Skånskan - 05 feb 16 kl. 11:30

Hamn-vd satte Ystad och Bornholm i fokus

YSTAD Björn Boström, vd för Ystads hamn, och John Steen-Mikkelsen, vd för rederiet Færgen, lade fram frågorna om gränskontroller och infrastrukturen i Ystad för riksdagspolitiker i Stockholm i torsdags.
Björn Boström och John Steen-Mikkelsen hade ett möte med bland andra Beatrice Ask, justitieutskottets ordförande, Jessica Rosencrantz, vice ordförande i trafikutskottet och Leif Jakobsson, riksdagsledamot från Malmö.
De framförde problemen med gränskontroller för trafiken till Bornholm och infrastrukturen i och omkring Ystad som måste förbättras för att hamnen, näringslivet och kommunen ska kunna utvecklas.

Fler nyheter från YA

YA - 30 minuter sedan

Speedwaystjärnan: "Polis cirkulerar på gatorna"

Han har varit professionell speedwayförare sedan gymnasiet. Nu sitter Fredrik Lindgren instängd i ett hårt coronadrabbat Spanien – och funderar på om han snart måste söka andra jobb..

YA - 1 timme sedan

Covid-19: Nu ska fler testas

Regeringen har beslutat att ge Folkhälsomyndigheten i uppdrag att ta fram en plan för att testa fler. – Det är fortsatt viktigt att prioritera sjukvården, både bland patienter och bland personal, säger miljö- och klimatminister Isabella Lövin (MP) på en pressträff..

YA - 1 timme sedan

TT-FLASH: Besök förbjuds på äldreboenden

Regeringen inför besöksförbud på landets samtliga äldreboenden, säger vice statsminister Isabella Lövin (MP) på en pressträff..

YA - 1 timme sedan

Kina iakttar symtomfria smittspridare

Myndigheterna i Kina kommer att börja rapportera mer om hur många människor som visat sig vara smittade av coronaviruset utan att ha uppvisat några symtom..

YA - 1 timme sedan

Löfvens besked: ”Påskkärringar får ställa kvasten på parkeringen”

Statsminister Stefan Löfven uppmanade på tisdagens presskonferens alla barn att ställa in traditionen att gå påskkärring..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.