DI > Ekonomi

Wednesday, 01 April, 00:01

DI - 25 mar 20 kl. 09:46

H&M lyfter fram teknik för bättre hållbarhetDigitala lösningar som AI, maskininlärning, big data, avancerad analys blir ett allt värdefullare verktyg i klimatkampen..
Läs mer på DI
Läs mer om:
AI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: H&M, lyfterfram , teknikför bättre , hållbarhet
DI - 17 apr 18 kl. 07:36

Di lyfter fram hållbarhet – ”En fråga som berör alla företag”

För att möta näringslivets ökande intresse och engagemang för hållbarhetsfrågan trappar Di upp sin bevakning i ämnet. Förutom att stärka redaktionen lanseras på tisdagen sajten Hållbart Näringsliv i samarbete med koncernkollegan Aktuell Hållbarhet..

Barometern - 25 jan 19 kl. 16:50

Unga företagare lyfter fram hållbarhet och unika affärsidéer

Hållbarhet, affärsutveckling och olika sorters mat var något som många av företagen på UF-mässan fokuserade på. En mässa där gymnasielever får chansen att visa upp egna företag de startat. .

Supermiljöbloggen - 08 maj 17 kl. 14:11

Ny satsning ska sätta svensk hållbarhet på kartan

Idag invigs ett nytt showroom med goda exempel på hållbar stadsutveckling som också lyfter svenska företag inom klimat- och miljöteknik. Satsningen heter Smart City Sweden och ska fungera som en ”one-stop-shop” för investerare och andra i behov av en stor dos svensk spetskompetens. Mötesplatsen går att besöka i Stockholms Hammarby Sjöstad, en stadsdel med miljöprofil och stor vana av att ta emot internationella besökare med intresse för hållbar stadsutveckling.

Supermiljöbloggen - 03 jul 14 kl. 12:00

Anna Kinberg Batra (M): Tillväxt och hållbarhet går hand i hand

Resan mot tillväxt och välstånd som Sverige och världen gjort - och gör - måste fortsätta, men utan att överskrida vår planets ekologiska gränser. En av våra största utmaningar är att skapa hållbar tillväxt ur ett ekologiskt, ekonomiskt och socialt perspektiv. Sverige ska vara ett föregångsland för god miljö och visa ledarskap i klimatfrågan.

Skånskan - 24 nov 16 kl. 10:17

Kulturföretag ger nycklar till hållbarhet

ERWP.fif(0)Konstnärliga, kulturella och kreativa verksamheter är viktiga i samhället -på många sätt. De bidrar till innovationer och ger oss nya lösningar till att tackla vår tids utmaningar.

Barometern - 25 jun 14 kl. 07:58

Hållbarhet belönas med 20?000 kronor

Nybro kommun har inrättat ett nytt hållbarhetspris för att sporra andra att tänka på en hållbarare värld. Syftet med hållbarhetspriset är att stimulera privatpersoner, organisationer och företag till ett ökat engagemang för att främja en hållbar utveckling i kommunen.
–?

Barometern - 25 jun 14 kl. 07:58

Hållbarhet belönas med 20 000 kronor

Nybro kommun har inrättat ett nytt hållbarhetspris för att sporra andra att tänka på en hållbarare värld. Syftet med hållbarhetspriset är att stimulera privatpersoner, organisationer och företag till ett ökat engagemang för att främja en hållbar utveckling i kommunen.
– Du behöver inte ha flyttat berg för att bli nominerad utan det är både stort och smått.

DI - 29 jul 19 kl. 09:10

Prebonas teknik vinner Scandinavian Outdoor Award för hållbarhet

Simrishamn– Prebona AB (publ) meddelar idag att bolagets teknik för lukteliminering har vunnit det prestigefyllda Sustainability Award som arrangeras av Scandinavian Outdoor Group. Bedömningen av de nominerade produkterna sker bland annat utifrån design, innovation, funktion, kvalitet och hållbarhet. .

Dagens Media - 07 jun 17 kl. 14:11

Per Danielson blir ny chefredaktör för Ny Teknik

Per Danielson lämnar IDG för Ny Teknik. "Jag är övertygad om att de stora områdena framåt kommer att vara AI, design och hållbarhet ur miljöperspektiv, och där finns det mycket för Ny Teknik att utveckla och bevaka", säger han..

Supermiljöbloggen - 19 nov 16 kl. 12:14

Två nya gymnasieprogram fokuserar på hållbarhet

I Linköping startar i höst två nya gymnasieprogram, ett naturvetenskapligt och ett samhällsvetenskapligt, som båda har ett starkt hållbarhetsfokus genom att koppla till FN:s globala hållbarhetsmål. Utbildningsföretaget Lärande i Sverige startar i höst två nya gymnasieprogram på Realgymnasiet i Linköping. Det nya utbildningskonceptet kallas för Real Global och innefattar ett naturvetenskapligt och ett samhällsvetenskapligt program som till stor del baseras på FN:s globala hållbarhetsmål.

PrivataAffärer - 11 jun 18 kl. 04:55

Hernhag: Stigande vinster mer användbart än modeord som hållbarhet

Redan för 15 år sedan började jag höra talas om etiska fonder. Etiska placeringar gick ut på att vissa bolag och branscher bojkottades, ibland till och med av en god anledning, men ofta på grund av att det var fel bransch. Privatplacerarna brydde sig inte utan det blev mycket små summor som frivilligt gick till fonder med detta fokus.

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Börserna som fått mest stryk i år

Coronapandemin och de åtgärder som vidtagits för att begränsa dess spridning satte abrupt stopp för börsfesten i början av 2020..

DI - 2 timmar sedan

13-årig pojke i Storbritannien död i corona

En 13-årig pojke som insjuknat i covid-19 har avlidit i London, bekräftar King's College-sjukhuset enligt flera brittiska medier..

DI - 2 timmar sedan

Statistiken talar: I december är optimismen tillbaka

Efter att världsekonomin har tvärnitat söker alla svaret på hur lång och djup lågkonjunkturen blir..

DI - 2 timmar sedan

Wall Street: Dow Jones går mot historiskt dåligt kvartal

Nedgångarna på Wall Street tilltog under den sista handelstimmen då det såg ut som att börserna skulle stänga kvartalet med historiskt….

DI - 2 timmar sedan

Netjobs korttidspermitterar majoriteten av anställda

First North-listade Netjobs korttidspermitterar majoriteten av organisationens medarbetare på grund av de osäkra marknadsförutsättningarna….

DI - 2 timmar sedan

Nordea skjuter på utdelningsbeslut

Nordea följer ECB:s rekommendation och skjuter upp utdelningsbeslutet som var tänkt att klubbas vid årsstämman i maj, enligt ett….

DI - 2 timmar sedan

Essity slopar höjda styrelsearvoden

Hygien- och hälsobolaget Essity slopar förslaget om att höja styrelsearvodet, som förblir oförändrat..

DI - 2 timmar sedan

Nyfosas vd om spruckna affären: ”Hade blivit för dyrt”

Nyfosas planerade köp av fastigheter för 8 miljarder kronor från SBB sprack på tisdagskvällen.   ”Det som hänt är att obligationsmarknaden….

DI - 2 timmar sedan

Inflationshot skrämmer inte fastighetsinvesterare

Catellas kvartalsvisa kreditbarometer för fastighetsbranschen dyker ned till en rekordlåg nivå..

DI - 6 timmar sedan

Knowit drar tillbaka utdelningsförslag

Styrelsen i Knowit, har mot bakgrund av utvecklingen av covid-19 utbrottet, beslutat att dra tillbaka det tidigare kommunicerade….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.