Affärsvärlden > Ekonomi

Monday, 06 April, 17:19

Affärsvärlden - 24 mar 20 kl. 15:22

KI: Värre BNP-fall än någonsin under finanskrisenI dagsläget faller BNP med drygt 5 procent under det andra kvartalet i Konjunkturinstitutets basscenario för konjunkturutvecklingen, innan ekonomin återhämtar sig senare under året. Det är ett värre fall än någonsin under finanskrisen. Det säger Konjunkturinstitutets prognoschef Ylva Hedén Westerdahl till Nyhetsbyrån Direkt..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
BNP, Konjunkturinstitutets, Ylva Hedén Westerdahl, Nyhetsbyrån Direkt

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: KI Värre, BNP-fall, än, någonsinunder , finanskrisen
YLE - 13 jun 17 kl. 05:15

Kimitoöbor möttes om vårdreformen – trots större osäkerhet än någonsin

Ett invånarmöte om vårdreformen samlade ett trettiotal personer till Villa Lande i Kimito på måndag kväll. Många i publiken var politiker men också företagare och invånare utan någon särskild koppling till reformen ville höra det senaste och framför allt försöka förstå sig på den komplexa helhet som reformen utgör. - Man har ju hört en del men det är ju oklart för både politiker och tjänstemän.

SVT Debatt - 06 nov 13 kl. 15:09

Min familj är inte ett enskilt fall

ARBETSLINJEN Politik handlar inte om en enskild familj – det handlar om vår gemensamma familj Sverige, skrev Zana Buyukkaya i en replik på min artikel om arbetslinjen. Men min familj är inte ett enskilt lyckat fall. Tusentals människor har gått från ett djupt utanförskap till ett innanförskap med regeringens politik.

YLE - 20 maj 14 kl. 13:34

Västra hamnen fick sitt största besök någonsin

Västra hamnen i Helsingfors gästades på tisdagen av det största kryssningsfartyget som någonsin har kastat ankar i huvudstaden. Royal Princess är 330 meter långt och rymmer hela 3 600 passagerare. Helsingfors bjöd på riktig sommarvärme när ett kryssniningsfartyg stort som en stad kastade ankar i Västra hamnen på tisdag morgon.

Nerikes Allehanda - 15 jul 14 kl. 05:00

Detta var i så fall en säregen ”kupp”

I dag väntas Jean-Claude Juncker från Luxemburg bli vald till ordförande i EU-kommissionen. Sällan har en blivande kommissionsordförande granskats och nagelfarits som den här gången.Jean-Claude Juncker har besökt partigrupperna, även de partigrupper som aldrig någonsin kommer att rösta för honom.

YLE - 17 mar 16 kl. 05:47

”Färre parkeringsplatser skulle sänka bostadspriserna”

Bostäderna skulle kunna vara upp till 30 procent billigare. Dags att slopa parkeringsnormerna helt och hållet, det anser stadsplanerare på företaget Sito. Parkeringsnormer leder till dyrare och större bostäder.

YLE - 18 sep 17 kl. 10:03

Jarno Saarinen var större än livet – tills han slets ifrån det

Jarno Saarinen var större än livet – tills han slets ifrån det Finlands enda världsmästare i roadracing och första världsmästare inom motorsport kom aldrig ut ur Curva Grande i Monza den 20 maj 1973. Han var 27 år, snygg, karismatisk, älskad av alla och snabbare än någon. Åbokillen med det avväpnande småleendet och den fantastiska framtiden som aldrig blev av går inte att glömma.

BT - 03 jul 14 kl. 12:46

"Mest underhållande VM någonsin"

Högt tempo, snabba omställningar och individuellt skickliga anfallare. Där har ni ett par förklaringar till att VM är det mest underhållande någonsin. I alla fall om man ska tro Fifas tekniska studiegrupp.

BT - 03 jul 14 kl. 12:46

"Mest underhållande VM någonsin"

Högt tempo, snabba omställningar och individuellt skickliga anfallare. Där har ni ett par förklaringar till att VM är det mest underhållande någonsin. I alla fall om man ska tro Fifas tekniska studiegrupp.

HBL - 12 okt 14 kl. 05:24

Stödhem slår larm om färre kunder

Nu slår mödrahemmet i Helsingfors larm om bristen på kunder. Man tror nämligen inte att allt fler rum står tomma för att läget därute förbättrats utan på att penningbristen i kommunerna lett till att familjer i kris lämnas utan hjälp.På ett år har mödrahemmet Helsingin ensikoti tappat så många klienter att det tidigare fulla stödhuset tillfälligt tvingats stänga en avdelning och permittera en del av personalen.

YLE - 30 okt 14 kl. 15:11

Anne Suominen: Stubb i trångmål – men det har varit värre

Alexander Stubb är i svårigheter. Samlingspartiet upplevs som mer arrogant än tidigare och uppgången i väljarstödet efter ordförandeskiftet i somras går mot ett fall. Partieliten lägger gärna skulden på tråkiga avgöranden i svåra tider men den förklaringen räcker inte.

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

USA-terminerna pekar kraftigt uppåt

På måndagseftermiddagen pekade USA-terminerna mot en öppning skarpt uppåt, efter att New York-börserna backat på fredagen i spåren av svaga jobbsiffror..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Svenskt Näringsliv: De dystra siffrorna är bara början

Arbetsförmedlingens senaste statistik över varsel och nya arbetslösa är väldigt dystra, men tyvärr bara början. Det säger Svenskt Näringslivs vice vd Mattias Dahl i en kommentar..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Rekordhög ökning av arbetslösheten

Arbetslösheten ökar nu med den högsta hastigheten på flera årtionden. Varslen ligger kvar på en rekordhög nivå, men antalet minskade under förra veckan..

Affärsvärlden - 3 timmar sedan

ABG: Investmentbolaget har straffats för hårt

Kinnevik har gått sämre än börsen generellt sedan investmentbolagets rapport för det fjärde kvartalet i februari. Aktien har därmed blivit straffad för hårt. Det menar ABG Sundal Collier..

Affärsvärlden - 3 timmar sedan

Aktierna som lyfter på börsen

Stockholmsbörsen steg i likhet med sina europeiska motsvarigheter på måndagen..

Affärsvärlden - 4 timmar sedan

Analyshusen gillade H&M:s rapport

ABG Sundal Collier, SEB Equities och Carnegie var alla positivt överraskade av H&M:s första kvartal som resultatmässigt slog marknadens förväntningar med råge..

Affärsvärlden - 4 timmar sedan

Swedbank: Då kommer återhämtningen på bostadsmarknaden

Bostadspriserna i Sverige väntas falla i närtid på grund av coronapandemin, som lett till börsfall och snabbt stigande arbetslöshet. Sedan väntas en återhämtning på bostadsmarknaden, med stöd av låga räntor och en återhämtning i hela ekonomin. Det skriver Maria Wallin Fredholm, ekonom vid Swedbank, i en analys..

Affärsvärlden - 5 timmar sedan

Analytiker: Oljepriskrisen överlever pandemin

Efterfrågechocken som vållats av covid-19 kommer inte nödvändigtvis att vara över samtidigt som pandemikrisen är det, och det är därför inte osannolikt att oljepriserna letar sig under 10 dollar per fat, anser en betydande andel analytiker i en prognossammanställning. Priserna kan till och med bli negativa, enligt Citi..

Affärsvärlden - 6 timmar sedan

Pareto: Storbanken har sjunkit för mycket - köp

Riktkursen sänks, men rekommendationen höjs till köp..

Affärsvärlden - 6 timmar sedan

Kindred rusar efter köpråd

Aktien i Kindred stiger med cirka 8 procent på måndagen efter att SEB höjt rekommendationen till köp..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.