DI > Ekonomi

Monday, 06 April, 13:54

DI - 25 mar 20 kl. 09:25

Efter Di:s granskning: SKF slopar förslag om höjda styrelsearvodenKullagertillverkaren SKF avslöjar för Di på onsdagsmorgonen att valberedningen har beslutat att dra tillbaka sitt förslag om höjda. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Di, SKF

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Efter Di:s, granskning, SKF, slopar, förslagom , höjda, styrelsearvoden
Nerikes Allehanda - 09 sep 16 kl. 13:47

Efter NA:s granskning - Öbo slopar tjänstebilar

Efter NA:s granskning gör Öbo helt om – från och med nu är tjänstebilar inte tillåtna. För den som är nyanställd det vill säga. Beslutet innebär nämligen att de åtta i Öbos ledning får behålla sina tjänstebilar.

DI - 06 mar 19 kl. 09:21

SKF-konkurrent slopar vinstmål – aktien rasar

Den tyska industrikoncernen Schaeffler, som konkurrerar med SKF, slopar sina vinstmål för 2020 och planerar att säga upp omkring 900 personer. Bakom sänkningen lurar svaga utsikter för fordonsmarknaden. Aktien med nästan 11 procent i onsdagens inledande handel.

DN - 26 jun 19 kl. 15:16

Ericsson och SKF fanns bland de utsatta i hackerattack från Kina

Under flera års tid utförde hackare från Kina, kopplade till den kinesiska staten, intrång mot åtta av världens största it-leverantörer. Bland de drabbade fanns svenska företag som Ericsson och SKF, uppger nyhetsbyrån Reuters i en stor granskning.  Angreppen mot Ericsson uppges ha varit så många att företaget började döpa attackerna efter olika vinsorter.

BT - 15 apr 14 kl. 13:30

SKF:s lönsamhet dröjer

Kullagerjätten SKF, först ut bland storbolagen att rapportera, slog kvartalsförväntningarna knappt men fick ändå se aktien falla. Vd Tom Johnstone tror att lönsamhetsmålet dröjer några år. SKF redovisar en vinst före skatt på 1 787 miljoner kronor.

BT - 19 mar 14 kl. 12:18

SKF betalar miljardböter

SKF har kommit överens med EU-kommissionen och kommer att betala 2,8 miljarder i böter efter att ha brutit mot EU:s konkurrensregler. Bolaget gjorde en avsättning på 3 miljarder kronor redan i december förra året. "Detta är verkligen sorgligt för alla inom SKF och jag beklagar djupt att det har inträffat", skriver Tom Johnstone, SKF:s vd och koncernchef, i ett pressmeddelande.

Dagens PS - 29 jun 18 kl. 10:03

Facket stoppar SKF-nedskärningar

SKF har stött på problem i Tyskland där de anställda vid fabriken i Schweinfurt vägrar acceptera personalnedskärningar i syfte att öka lönsamheten, skriver Dagens Industri. Fabriken i Schweinfurt har mer än 4 000 anställda och är därmed den största inom SKF-koncernen. Samtidigt är lönsamheten i den läge jämfört med övriga SKF.

PrivataAffärer - 29 jan 19 kl. 13:07

SKF höjer utdelningen

SKF redovisar ett resultat före skatt på 2.636 miljoner kronor för fjärde kvartalet 2018. Ett genomsnitt av 18 analytikerprognoser, som Infront Data sammanställt inför rapporten, var ett resultat före skatt på 2.

PrivataAffärer - 15 jul 19 kl. 10:08

Analytikerna spår inbromsning för SKF

”Sektorefterfrågan höll upp bra i första kvartalet, men handelsosäkerheter, sjunkande inköpschefsindex och besvikelser kring bilförsäljningen antyder att inbromsningen sprider sig. Vi tror att dessa oinspirerande utsikter kommer att vara en våt filt på utvecklingen i kvartalet”, skriver ABG Sundal Collier generellt inför verkstadsbolagens rapportsäsong. Enligt Infront Datas sammanställning räknar analytiker med ett justerat rörelseresultat på 2.

BT - 18 jul 12 kl. 09:12

SKF backar på börsen

Siffrorna för andra kvartalet och beskedet om den förväntade EU-boten fick SKF-aktien att backa med drygt 3 procent när handeln på Stockholmsbörsen inleddes.
Verkstadskoncernen SKF redovisar en vinst före skatt på 1 801 miljoner kronor för andra kvartalet. Motsvarande period 2011 var vinsten 2 446 miljoner kronor.

Opinionen.se - 20 dec 13 kl. 08:44

SKF sätter av miljarder till böter


SKF utreds av EU-kommissionen för eventuell överträdelse av Europeiska konkurrenslagen kring försörjning av lager till biltillverkare, och SKF tror att kommissionen kommer att bötfälla företaget under 2014. Det kommer att påverka resultatet för fjärde kvartalet i år. "SKF har samarbetat till fullo med kommissionen och har även genomfört en egen internutredning.

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

EU ger 8 miljarder euro i lånegarantier till småföretag

BRYSSEL (Nyhetsbyrån Direkt) EU-kommissionen har beslutat att anslå 1 miljard euro som ska omvandlas till 8 miljarder euro i lånegarantier….

DI - 5 minuter sedan

Över 50.000 har dött av corona i Europa - värst drabbade kontinenten

Över 50 200 människor har avlidit sedan de har smittats av coronaviruset i Europa..

DI - 10 minuter sedan

14.00: Se Folkhälsomyndighetens presskonferens om coronaläget

Klockan 14.00 håller Folkhälsomyndigheten, MSB och Socialstyrelsen sin dagliga presskonferens om hur coronaviruset slår i Sverige..

DI - 15 minuter sedan

Tyskland kan lätta på restriktioner under vissa villkor

Det tyska inrikesministeriet är redo att delvis häva nedstängningen förutsatt att vissa villkor är uppfyllda..

DI - 15 minuter sedan

Virusdrabbat kryssningsfartyg får lägga till

Det coronadrabbade kryssningsfartyget The Ruby Princess får lägga till 80 kilmeter söder om Sydney efter drygt två veckor till havs..

DI - 30 minuter sedan

Scania laddar för återstart – men Volvo avvaktar trycka på startknappen

Scania siktar precis som huvudägaren Volkswagen på att återstarta produktionen den 20 april, med då sannolikt i begränsad omfattning. .

DI - 30 minuter sedan

Nöjesbolaget upp för tionde dagen i rad – defensiva aktier förlorare

H&M och verkstadsaktier går stark under veckans första handelsdag och bland de mindre bolagen fortsätter nöjesbolaget Moment Group ta….

DI - 45 minuter sedan

Det blir värre innan det blir bättre

Färre varsel men fler arbetslösa. Det var veckoskörden från Arbetsförmedlingen. Och det lär bli värre innan det blir bättre..

DI - 45 minuter sedan

Getinge skalar upp produktionen med 160 procent

Medicinteknikbolaget Getinge skalar upp produktionen av ventilatorer med 26.000 stycken, motsvarande en kapacitetsökning med 160 procent….

DI - 1 timme sedan

Stå upp för frihandel

Corona är ingen ursäkt att inskränka världshandelns frihet. Den ekonomiska nationalismen måste mötas av frihandelsvänner som Sverige,.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.