SVT > Kultur

Monday, 30 March, 07:49

SVT - 25 mar 20 kl. 09:11

Lyxmärken tillverkar ansiktsmaskerDe stora lyxmärkena byter spår. De senaste veckorna har världens ledande modemärken börjat ställa om till munskyddstillverkning för sjukvården..
Läs mer på SVT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lyxmärken, tillverkar, ansiktsmasker
DI - 12 jun 18 kl. 06:11

Lyxmärken på rea i H&M:s nya fyndbutiker

På fredag öppnar H&M nya butikskoncept Afound i Stockholm. Affärsidén är att sälja ett utvalt sortiment av ”fynd”, där 30 procent av utbudet kommer från H&M:s egna kedjor. Allt är nedsatt i genomsnitt 50 procent.

DI - 26 mar 19 kl. 05:56

Lyxmärken går samman – delägarna startar investmentbolag

Skrädderiet Götrich och väskmärket Baron slår ihop sina verksamheter. Samtidigt startar delägarna Jan Carl Adelswärd och Joakim Hartzell ett nytt investmentbolag kallat Civitus, som ska investera i starka varumärken..

Dagensanalys.se - 16 mar 16 kl. 10:00

YouTube och Instagram viktigare än Snapchat för Lyxvarumärken

Lyxvarumärken har traditionellt varit långsammare än andra att anpassa sig till digitala kanaler som Snapchat, Instagram och Facebook. De försöker fortfarande hitta deras digitala strategi för YouTube och sökmarknadsföring. Lyxvarumärken som Burberry, Chanel och Louis Vuitton bygger nu kampanjer i Snapchat med videoklipp och inlägg riktade mot Millennials.

SvD - 23 feb 13 kl. 09:48

Svensk sajt utmanar lyxmärken med rea

Modehandeln på nätet växer kraftigt..

SvD - 12 dec 13 kl. 11:39

Zlatan årets fransos – klädd i lyxmärken

Svensken kallas övermänsklig..

DI - 06 dec 14 kl. 15:29

Mindre korruption slår mot lyxmärken

Konjakstillverkare, bordeller och modehus hör till förlorarna i Kinas kampanj mot korruption. Italienska Prada är senast i raden av lyxföretag som ser försäljningen rasa till följd av minskad efterfrågan i Kina..

SVT - 02 feb 15 kl. 17:41

Lyxmärken satsar på ekologiskt mode

I Sverige har det ekologiska modet aldrig riktigt tagit fart. Det har mest försknippats med ofärgad bomull och lite tråkiga kläder. Men nu håller lyxindustrin på att anamma det ekologiska, och då handlar det om hållbarhet i hela kedjan från odling, tillverkning, design och till hur vi köper och vad vi sen gör av våra kläder..

SVT - 02 feb 15 kl. 17:41

Lyxmärken satsar på ekologiskt mode

I Sverige har det ekologiska modet aldrig riktigt tagit fart. Det har mest förknippats med ofärgad bomull och lite tråkiga kläder. Men nu håller lyxindustrin på att anamma det ekologiska, och då handlar det om hållbarhet i hela kedjan från odling, tillverkning, design och till hur vi köper och vad vi sen gör av våra kläder..

Affärsvärlden - 15 sep 15 kl. 16:10

TV: Kinakrisen slår mot lyxmärken

DI - 16 nov 15 kl. 17:49

Europabörser: Lyxmärken söderut efter attack

Europabörserna pendlade kring nollan i måndagshandeln. Fokus låg på helgens terrorattack trots att den fick ganska marginell påverkan på den breda börsutvecklingen..

Fler nyheter från SVT

SVT - 15 minuter sedan

Tonsättaren Krzysztof Penderecki död

Den polske tonsättaren och dirigenten Krzysztof Penderecki har dött, 86 år gammal, uppger Polens statliga nyhetsbyrå PAP..

SVT - 18 timmar sedan

Radioprofilen dog av corona – togs till sjukhus en vecka tidigare

Radiolegendaren Kerstin Behrendtz smittades av coronaviruset. Hon dog på sjukhuset under lördagen. – Hon var så full av livsglädje.

SVT - Igår: 10:00

Guide till klassisk musik och opera från soffan

Coronaviruset stoppar konsertlokaler och operahus från att spela konserter och förställningar inför fullsatt publik. Men för den med abstinens finns en del av utbudet att skåda på nätet. Kulturnyheternas kritiker Camilla Lundberg ger en introduktion..

SVT - Igår: 10:00

Så bra är konstutställningarna online

I karantäntider flyttar konsten ut på nätet. Bland utbudet finns nu flera stora svenska konstinstitutioner. Kulturnyheternas kritiker Dennis Dahlqvist har tagit del av virtuella utställningar..

SVT - Igår: 07:00

Författaren om vardagen i norra Italien: ”En stor tystnad”

”Mina kvarter, som har varit livfulla från morgon till kväll, är enormt tysta”. Författaren, Silvia Avallone skildrade i debutromanen Stål ett Italien i fritt fall, då präglat av massarbetslöshet i sviterna av en ekonomisk kris. Nu befinner hon sig isolerad i sitt hem i norra Italien, inte långt från centrumet av en helt ny sorts kris, som lamslagit landet..

SVT - I förrgår: 16:27

Bokrecension: Det här är inte propaganda av Peter Pomerantsev

Journalisten Peter Pomerantsev låter sina sovjetiska föräldrars liv fungera som en resonansbotten i en filmisk jordenruntresa mellan informationskrigets hotspots, det skriver Kulturnyheternas litteraturkritiker Per Andersson om boken Det här är inte propaganda..

SVT - I förrgår: 14:55

Trombonisten Olle Holmquist död – smittades av corona

Trombonisten Olle Holmquist är död, han blev 83 år. Han hade Alzheimers sjukdom och bodde på ett vårdhem när han smittades av coronaviruset, rapporterar Expressen..

SVT - I förrgår: 14:49

Över 1300 svenskar delar med sig av coronavardagen

När coronaviruset kom till Sverige gick Nordiska museet, som dokumenterar nordbornas livsstil, ut med att de ville ta del av svenskarnas coronaberättelser. Nu har över 1300 personer skickat in sina vardagsbetraktelser..

SVT - I förrgår: 12:42

Författaren Lars Wilderäng och hans fru är preppers: ”Är man förberedd blir man mindre rädd”

Författaren och bloggaren Lars Wilderäng har tillsammans med sin fru Lena Wilderäng skrivit en bok om krisberedskap. Paret har varit preppers sedan 2015. – I samband med kriget i Ukraina blev det en stor förändring, säger Lars Wilderäng..

SVT - I förrgår: 10:32

Maratonkonserter strömmas på nätet i helgen

När arenor och klubbar håller stängt för att förhindra spridningen av coronaviruset tar artister livemusiken ut på nätet. I helgen blir det både svensk maratonspelning via appen Twitch med bland andra Peter Bjorn and John och direktsänd amerikansk konsert med stjärnor som Billie Eilish och Mariah Carey..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.