YLE > Finland

Saturday, 04 April, 00:23

YLE - 25 mar 20 kl. 05:11

Färgfabriken tillverkar nu handsprit i tre skift – 21 nya jobbPå färgfabriken i Pargas har man all orsak att gnugga sina händer. På kort varsel har produktionen lagts om och fabriken är nu antagligen störst på handsprit i Finland. Nya jobb för 21 personer..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Pargas, Finland

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Färgfabriken, tillverkarnu , handspriti , tre, skift21 nya , jobb
Nyteknik - 26 mar 20 kl. 06:00

Sekab tillverkar handsprit till vården: ”Vi kan göra 50 000 liter till direkt”

Svenska företag, universitet och privatpersoner rycker in för att bistå vården i kristid. Sekab i Örnsköldsvik har börjat göra handsprit av rester från massatillverkning. ”Att hejda coronaviruset ska inte hänga på tillgången till handsprit” säger bolagets vd..

Aftonbladet - 21 mar 20 kl. 17:31

Vodkajättens nya produktion – tillverkar handsprit

▸ Pandemin är faktum och sjukhusen jobbar för….

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Hwenwhiskyn ställer om – tillverkar handsprit

Spirit of Hven halverar sin whiskyproduktion..

Helsingborgs Dagblad - 6 timmar sedan

Hwenwhiskyn ställer om – tillverkar handsprit

Spirit of Hven halverar sin whiskyproduktion..

YLE - 25 mar 20 kl. 05:11

Färgfabriken i Pargas lägger om produktionen - tillverkar nu handsprit i tre skift för hela Finland

På färgfabriken i Pargas har man all orsak att gnugga sina händer. På kort varsel har produktionen lagts om och fabriken är nu antagligen störst på handsprit i Finland. Nya jobb för 21 personer..

Expressen - 13 mar 20 kl. 21:16

Brist på handsprit – bank tillverkar egen

I coronatider är det många arbetsplatser som rustar upp sig och handsprit har börjat bli svår att få tag på.Men en bank i Karlshamn har hittat en lösning – de tillverkar egen handsprit.– Vi vill visa att man alltid kan hitta lösningar även när mycket ser mörkt ut, säger Roger Johansson, vd på Sparbanken i Karlshamn..

GT - 20 mar 20 kl. 14:16

Jakob tillverkar och delar ut handsprit – helt gratis

När handspriten är slut i affären får man ta saken i egna händer – det tycker Jakob Buregren, 39.Han tillverkar egen handsprit och delar ut det gratis till alla som behöver få tag i det som blivit en eftertraktad bristvara.– Var och en får göra det de kan för att hjälpa till i ett sånt här läge som råder just nu, säger Jakob.

Blekinge Läns tidning - 13 mar 20 kl. 12:45

Banken tillverkar egen handsprit

Efter virusutbrottet har handsprit blivit hårdvaluta. Men det är inte därför som Sparbanken i Karlshamn börjat tillverka egen sprit. – Det blir en rolig grej i en allvarlig tid, säger marknadschef Jonke Höglund.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Därför ska du sluta använda handsprit

Är du en som öser på med spritar händerna så fort du får chansen? Då borde du sluta med handsprit på direkten, menar Agnes World som är överläkare och professor i klinisk bakterriologi vid Sahlgrenska akademin, skriver Expressen Hälsoliv. – Släng omedelbart all handsprit!

News55 - 13 mar 20 kl. 16:19

Här är svenska vodkan som kan bli handsprit

Det är The Absolut Company som meddelar att man kan leverera sprit, huvudingrediensen i handsprit till myndigheter som behöver.
Kommunikationschefen på The Absolut Company, Paula Eriksson, säger till nyhetsbyrån Finwire, att bolaget redan tillverkat handsprit för eget bruk, på samma sätt som man gjorde under svininfluensan.
Bolaget har redan tagit kontakt med myndigheter, men mer än så vill inte Eriksson inte säga till nyhetsbyrån.

Fler nyheter från YLE

YLE - 5 timmar sedan

Regeringen har inte fattat beslut om gränsstängningar inom Norden – ''Det är i kristider som det nordiska samarbetet mäts''

Regeringen har hela veckan grunnat på hur hälsovårdsmyndigheternas önskan att stänga gränserna i norr ska förverkligas. Ministern för nordiskt samarbete Thomas Blomqvist säger att en stängning är problematisk på många sätt..

YLE - 5 timmar sedan

Hur är coronaläget i din kommun? THL publicerade statistik över bekräftade coronavirusfall efter kommun

THL har uppdaterat sin karta där alla laboratoriebekräftade coronavirusfall samlas. Både alla bekräftade fall och fall per kommun hittas numera på kartan. Flest smittade finns det i Helsingfors, 511 stycken.

YLE - 5 timmar sedan

Folkpensionsanstalten: Vi är förberedda på coronavirusepidemin – ansökningarna fördubblades på en vecka

Folkpensionsanstalten förbereder sig på att kunna behandla en ökad mängd ansökningar och på att kapaciteten för kundtjänsten ska vara tillräcklig, uppger FPA i ett pressmeddelande efter att dess styrelse i dag gått igenom hur coronavirusepidemin påverkar FPA:s tjänster och bidrag..

YLE - 6 timmar sedan

"Coronapandemin ger oss en andningspaus i arbetet" - Degerbyborna Lena Selén och Berndt Gottberg glada över folkbildningsmedaljen

Degerbyborna Lena Selén och Berndt Gottberg tilldelades SFV:s folkbildningsmedlaj för sitt engagemang kring Porkalaparentesen. De är överraskade över utmärkelsen och säger att coronapandemin gett dem en kort andningspaus i arbetet med att digitalisera material i museet Degerby Igor..

YLE - 8 timmar sedan

Anställd vid intensivvårdsavdelningen vid Åucs bekräftas vara smittad av coronaviruset: "Risken är mycket liten att personen smittat patienter"

Den anställda är den första smittade vid avdelningen och man följer med läget mycket noggrannt, säger chefsöverläkaren Mikko Pietilä vid Åucs..

YLE - 8 timmar sedan

Arkea permitterar över 350 personer – anger coronasituationen som orsak men samarbetsförhandlade också i februari

Arkea har haft svag ekonomi under det senaste året, och inledde samarbetsförhandlingar i februari i år som berörde alla 1 100 anställda. Nu, på grund av coronasituationen, väljer man att permittera 355 anställda i högst 90 dagar..

YLE - 8 timmar sedan

Brist på provtagningsmateriel gör att man inte kan öka antalet coronavirustester med en gång – "Kan ta två till tre veckor att fördubbla kapaciteten"

Det råder brist på provrör, -stickor och reagens i hela världen just nu. Därför kan man inte heller i Finland öka testningskapaciteten i en handvändning. Det kan ta två till tre veckor att fördubbla kapaciteten, säger medicinalrådet Anni-Riitta Virolainen-Julkunen på Social- och hälsovårdsministeriet..

YLE - 9 timmar sedan

Skyddspolisen: Coronapandemin ger mer oro för spionage och informationspåverkan

Terrorhotet i Finland är fortfarande på en förhöjd nivå. Den bedömningen gör Skyddspolisen i sin årsbok. Coronaviruset har ännu inte påverkat landets säkerhet..

YLE - 9 timmar sedan

Kommuner skjuter upp screeningar av cancer på grund av coronavirusepidemin

Vissa kommuner har minskat eller helt avbrutit cancerscreeningar som en följd av coronavirusepidemin. Även människors vilja att delta har minskat. Det visar en utredning som Finlands cancerregister har gjort..

YLE - 11 timmar sedan

Inga operationer vid Raseborgs sjukhus tills slutet av maj på grund av coronaepidemin

I torsdags (2.4) kom budet att alla operationer upphör fram till slutet av maj med omedelbar verkan vid Raseborgs sjukhus. Orsaken är omstruktureringar inom HUS till följd av coronaepidemin..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.