DI > Ekonomi

Friday, 03 April, 05:14

DI - 25 mar 20 kl. 09:13

1 av 3 svenska företag räknar med att varsla personal under Coronakrisen- Mer än en tredjedel av Sveriges företag räknar med att behöva varsla eller permittera personal till följd av den rådande osäkerheten i. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Coronakrisen, Sveriges

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 1 av 3 svenska företag, räknarmed att , varsla, personal under Coronakrisen
YA - 18 mar 20 kl. 10:57

Så vill Skåne lösa bemanningen under coronakrisen: Pensionärer och studenter.

Många vårdanställda är sjuka eller hemma för vård av barn. Det ställer till med stora problem och regionen utforskar alla möjligheter för att hitta mer personal. Men även privata företag och privatpersoner har hört av sig och erbjuder sin hjälp..

Expressen - 22 mar 20 kl. 08:00

Kattis krisdrag: Lånar ut sin personal till Ica

Kattis Ivholts företag riskerar – i likhet med många andra - att gå i spillror under Coronakrisen. Men mitt i allt har hon hittat en liten solskenshistoria i ett samarbete med Ica Maxi som saknar personal. – Man måste vara kreativ.

Skånskan - 20 mar 20 kl. 09:55

Ekonomer: Så djup blir coronakrisen

Ekonomi Coronavirusets framfart riskerar att utlösa en djup ekonomisk kris. Medan smittan sprider sig rycker lågkonjunkturen allt närmre. Så här tänker några av Sveriges tyngsta ekonomer om det som väntar.

YLE - 27 mar 20 kl. 11:13

Enkät avslöjar dystra siffror: Tre av fyra företag lider redan av epidemins följder

Redan under början av coronakrisen har de flesta av landets företag fått problem, framgår i en enkät som organisationen Företagarna i Finland har låtit göra. Försäljningen minskar, personal permitteras och företagen hamnar i betalningssvårigheter..

UNT - 27 mar 20 kl. 11:11

UNT permitterar annonspersonal på deltid

Flera företag har valt att permittera personal under coronakrisen..

UNT - 27 mar 20 kl. 11:11

UNT permitterar annonspersonal på deltid

Flera företag har valt att permittera personal under coronakrisen..

Skånskan - 20 mar 20 kl. 16:42

Är redo för fler åtgärder

lund
Kommunens lägesrapport gällande coronasmittan gick i stort ut på att man följer de rekommendationer som kommer från nationella myndigheter och riksdag och regering.
– Och vi har ju en beredskap att vidta fler åtgärder om så kommer att krävas, säger Philip Sandberg (L), kommunstyrelsen ordförande. Vid presskonferensen ville Philip Sandberg påminna om det finns väldigt mycket desinformation och självutnämnda experter just nu.

PrivataAffärer - 30 mar 20 kl. 12:40

Häggström: Därför blir det ingen snabb återhämtning

”Det blir inte ett V, U eller L, utan snarare som ett rottecken. Först går det ned och sedan upp, men därefter går det rakt åt sidan. Visst kan det studsa upp snabbt igen, men sedan händer inte så mycket.

Cornucopia - 19 timmar sedan

Almedalen har fallit för coronaviruset - politikerveckan 2020 inställd

Nu på morgonen kom beskedet att den så kallade politikerveckan i Almedalen, eller Almedalsveckan ställs in helt. De ekonomiska konsekvenserna för Visbys och Gotlands näringsliv, samt för en stor mängd personer runt detta blir förstås omfattande, men en del kostnader och avtal är inte återbetalningsbara. Det hela får väl ses som symptomatiskt för hur omfattande konsekvenser coronakrisen kan ge, och en liten djupdykning följer nedan.

Skånskan - 20 mar 20 kl. 14:16

Nytt krispaket till företagen från regeringen

Regeringen är klar med ännu ett krispaket till företagen. Staten utökar nu krediter och kreditgarantier till främst mindre företag.– Det ger ytterligare möjligheter för svenska företag att få stöd i denna svåra situation, säger finansminister Magdalena Andersson (S).

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Wuhan varnas för ny smittovåg

Invånarna i Wuhan i Kina uppmanas att fortsatt att hålla sig isolerade och att undvika att lämna sina hem, om det inte är absolut….

DI - 10 minuter sedan

Svajigt Asienbörserna – Nikkei mot strömmen

Efter en vecka med fyra dagars nedgång öppnade Tokyobörsen på fredagen uppåt. En billigare yen ligger bakom handlarnas relativa optimism..

DI - 10 minuter sedan

Livsmedelsbolag kämpar för överlevnad – vädjar till jättarna: ”Välj oss”

Småskaliga livsmedelsföretag som är beroende av restauranger och hotell kämpar just nu för sin överlevnad. ”Det är närmast tvärnit för….

DI - 15 minuter sedan

Detta händer fredag 3 april

RAPPORTER STOCKHOLMSBÖRSEN - H&M (kl 8.00) STÄMMOR - Akelius, Bakkafrost, Bosjö Fastigheter, Nickel Mountain Resources (extra), Pandox,.

DI - 45 minuter sedan

Australien på Kristerssons spår: ”Stoppa rovdjursbeteende”

Australien skärper nu reglerna på det område där Moderatledaren Ulf Kristersson förespråkar tuffare svenska tag: begränsningar för….

DI - 1 timme sedan

New York-bor manas täcka ansiktet

Samtliga invånare i staden New York uppmanas att täcka näsa och mun när de träffar andra människor..

DI - 1 timme sedan

SL:s trafik ska ha full kapacitet på måndag

Stockholms Lokaltrafik (SL) medger problem med trängsel, speciellt på bussarna, i strid med Folkhälsomyndighetens krav..

DI - 1 timme sedan

Viruset har dödat över 50.000 människor

Coronaviruset har lett till över 50.000 människors död. När världen försöker stå emot smittan har mer än halva mänskligheten beordrats….

DI - 6 timmar sedan

EU godkänner svenskt krispaket till småbolag

BRYSSEL (Nyhetsbyrån Direkt) EU-kommissionen godkände på torsdagskvällen Sveriges krispaket på 100 miljarder kronor för att hjälpa….

DI - 6 timmar sedan

140 miljarder i utdelningar har fryst inne

Coronapandemin har hittills tvingat nära 100 börsbolag att skrota eller skjuta upp sina utdelningar..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.