Cornucopia > Ekonomi

Saturday, 04 April, 23:47

Cornucopia - 25 mar 20 kl. 08:54

Sernekes försäljning av Karlatornet avbryts - "minimerar aktiviteten"Göteborgs och Sernekes skrytbygge Karlatornet pausas, eller åtminstone drabbas av "minimerad aktivitet", efter att köparen Oaktree drar sig ur. Orsaken är coronakrisen och det verkar som Oaktree helt enkelt inte fått finansiering.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Karlatornet, Sernekes, Oaktree, Serneke

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sernekes, försäljningav , Karlatornet, avbryts, minimerar, aktiviteten
DI - 25 mar 20 kl. 08:03

Sernekes försäljning av Karlatornet skjuts på framtiden

Genomförandet av byggbolaget Sernekes försäljning av Karlatornet skjuts på framtiden med anledning av coronapandemin..

PrivataAffärer - 16 jan 20 kl. 09:13

Serneke rusar efter försäljning av Karlatornet

Serneke fortsätter som huvudentreprenör i projektet och ingår avtal om totalentreprenad med ordervärde på drygt 3 miljarder kronor, vilket kommer att inkluderas i Sernekes orderingång i det kvartal som affären slutförs. Transaktionen förväntas ha positiv effekt på rörelseresultatet samt generera positivt kassaflöde, uppger bolaget. Efter affären kommer Serneke att kvarstå som ensam ägare till övriga byggrätter i Karlastaden, bestående av cirka 150.

Cornucopia - 16 jan 20 kl. 11:41

Serneke säljer Karlatornet till amerikanskt investeringsbolag

Åttio procent av Sernekes och Göteborgs skrytbyggprojekt Karlatornet säljs till det amerikanska investeringsbolaget Oaktree för en ej angiven summa pengar. Serneke kvarstår som huvudenprenör och får totalentreprenad på projektet om tre miljarder kronor, och slipper därmed finansiera bygget själva eller använda den döda finansieringsmodellen att sälja lägenheter på ritning, till spekulanter som hoppas sälja dem dyrare innan inflytt. Frågan är om vi kan få se fler lösningar där utländsk kapital går in istället för svenska bostadsspekulanter?

Realtid - 25 mar 20 kl. 09:16

Serneke skjuter upp försäljning av Karlatornet 

Försäljningen av byggbolaget Sernekes Karlatornet skjuts på framtiden med anledning av coronapandemin. .

Cornucopia - 20 aug 19 kl. 08:32

Bostadsrätterna i Sernekes Karlatornet försenas ett helt år

Göteborgs skrytprojekt Karlatornet, som byggs för att skymma utsikten från utsiktsplatsen Ramberget, försenas ett helt år rapporterar projektägaren och börsbolaget Serneke.
Karlatornet mellan Lindholme och Ramberget.De 485 bostadsrättsköpare som tecknat sig för en av de 594 lägenheterna i skrytprojektet får alltså vänta till andra halvåret 2022 innan de kan flytta in i detta bygge, som är "helt unikt".

PrivataAffärer - 25 mar 20 kl. 15:56

Serneke: Försäljningen av Karlatornet skjuts upp

”Genomförandet av försäljningen av Karlatornet, som skulle ha skett i dagarna, skjuts på framtiden. Anledningen är det osäkra läget på den globala finansmarknaden orsakat av coronapandemin. Som en konsekvens minimerar Serneke aktiviteten i bygget av Nordens högsta hus”, skriver bolaget i ett pressmeddelande på onsdagen.

GöteborgsPosten - 23 maj 17 kl. 19:36

Bilder: Göteborg före och efter Karlatornet

En milstolpe har passerats på vägen mot att bygga Karlatornet. I går gav byggnadsnämnden grönt ljus. – Detta kommer att påverka ekonomin och dragningskraften för staden, säger byggföretaget Sernekes vd Ola Serneke.

GöteborgsPosten - 23 maj 17 kl. 20:20

Bildspel: Göteborg före och efter Karlatornet

En milstolpe har passerats på vägen mot att bygga Karlatornet. Under tisdagen gav byggnadsnämnden grönt ljus. – Detta kommer att påverka ekonomin och dragningskraften för staden, säger byggföretaget Sernekes vd Ola Serneke.

DI - 19 aug 19 kl. 10:13

Serneke: Inflyttning i Karlatornet försenas

Sernekes planer på att sälja Karlatornet försenar inflyttningen i det som ska bli Nordens högsta byggnad..

GT - 15 okt 19 kl. 15:51

Hundratals köpare vill häva avtal i Karlatornet

Byggherren Sernekes högprestigeprojekt – Karlatornet på Hisingen – dras med förseningar.Nu vill ett hundratal kunder hoppa av – men Serneke säger nej, rapporterar SVT Nyheter Väst..

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 8 timmar sedan

Varför ska företag och anställda betala konsekvenserna av statens och regeringens beslut?

Dags för ett inverterat inlägg av veckans mest lästa inlägg. Varför ska svenska företag, aktieägare och aktieägare betala för konsekvenserna av statens, myndigheternas och regeringens beslut? Varför ska inte staten helt enkelt betala 100% för konsekvenserna av besluten?

Cornucopia - 11 timmar sedan

S+MP-regeringen vill få despotisk makt

Drivna på hybris från stärkt opinionsstöd vill S+MP-regeringen nu enligt en lagrådsremiss få despotisk makt att kunna fatta beslut utan riksdagens stöd. Man kryddar detta med beskedet om 200 miljoner kronor i akut mediastöd för att slippa mediala protester när man redan de facto har infört demonstrationsförbud. Om regeringen inte kan vänta på riksdagens godkännande så är det rätta att bilda en samlingsregering.

Cornucopia - Igår: 16:17

Fredagsmys: Revolut fungerar återigen med Länsförsäkringar Bank

Dags för lite kort fredagsmys. Länsförsäkringars pressansvarige meddelade just bloggen att Länsförsäkringar Bank inte längre blockerar överföringar till Revolut.
Revolut Metal på metal-konsert med Rammstein.

Cornucopia - Igår: 15:43

SAS behåller endast ett flygplan i inrikestrafik - flyger bara Arlanda till Umeå, Luleå, Kiruna och Visby

Som ett resultat av coronakrisen stänger SAS på måndag ner all inrikestrafik utom mellan Arlanda och städerna Umeå, Kiruna, Luleå och Visby. Linjerna trafikeras av ett och samma flygplan, som är det enda i SAS flotta som flyger i svensk inrikestrafik nu. Det flygs inte ens Göteborg-Stockholm längre.

Cornucopia - Igår: 12:40

Försvarsmaktsövningen Aurora 2020 flyttas fram - "fokuserar på stödet till samhället och beredskap"

Försvarsmakten meddelar nu att försvarsmaktsövningen Aurora 2020 skjuts på framtiden, och kommer inte genomföras i år. Istället fokuserar Försvarsmakten nu "på
stödet till samhället och att upprätthålla Sveriges beredskap och säkerhet, vilket är än viktigare när samhället är sårbart och utsatt för stor påfrestning".
Arméövning 2015.

Cornucopia - Igår: 10:16

Bostadspriserna - vad talar för och emot stigande priser?

Dags för en liten mikroanalys av bostadspriserna framöver. Vad talar för fortsatt stigande priser på bostäder, framför allt lägenheter och villor i våra storstadsområden?
Hammarby Sjöstad.

Cornucopia - Igår: 08:55

Allt färre döda per månad i Sverige

Denna artikel avser statistik till och med januari 2020, och inkluderar därmed inte utbrottet av sjukdomen Covid-19 i Sverige. 

Antalet döda per månad i Sverige har varit fallande de senaste åren, trots en stigande befolkningsmängd.Antal döda i Sverige per månad 201701 - 202001.

Cornucopia - Igår: 07:42

Upp i USA - ner i Asien

Börslugnet är bedrägligt och motsägs av fortsatta svängningar fram och tillbaka. Igår steg börserna i USA, men det är återigen nedåt som gäller i Asien, medan Europa hade ganska neutrala börser och Stockholmsbörsen var i princip oförändrad. Till gårdagens förlorare hördes HM, som permitterar tiotusentals, och  nu även från sina centrala IT- och teknikavdelningar i Sverige.

Cornucopia - I förrgår: 16:10

BBBB - börsen, bolaget, bröllopet, bostaden - den perfekta privatekonomiska kraschen

"Så länge man inte sålt har man inte gjort en förlust." - personer som förlorar allt, alltidTrots massiva stimulanspaket från myndigheterna kommer det finnas hushåll och individer som drabbas av hårda smällar där samverkan av börskrasch, bolagskrasch eget eller arbetsgivaren, och bröllopet som via skilsmässa tvingar fram en försäljning av bostaden. Så det bästa privatekonomiska rådet just nu är att vårda ditt förhållande med din sängpartner.

Cornucopia - I förrgår: 12:17

Inslaget i Babel

För er som är intresserade och ännu inte sett det så finns inslaget och intervjun i Babel med Lena och mig på SVT Play. Starten är 32:26 in i programmet och håller på till cirka 39:30. Ett rätt okej ihopklipp av de filmsnuttar jag och Lena spelade in själva och intervjun över Skype, även om valet av vad som kom med var helt upp till Babel, som också slängde med en hel del extra vi inte hade en aning om.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.