SR > Nyheter

Wednesday, 01 April, 10:42

SR - 25 mar 20 kl. 09:06

Prognos: Tio procent arbetslösa till sommarenSpridningen av coronaviruset paralyserar världen och flertalet länder är snabbt på väg mot recession. Det skriver Swedbank i sin senaste konjunkturrapport idag..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Swedbank

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Prognos, Tioprocent , arbetslösatill , sommaren
SmålandsPosten - 10 aug 13 kl. 08:25

Sommarstatistik talar för ökning av arbetslöshet

Under våren skedde en minskning av antal arbetslösa i länet, en siffra som under sommaren åter stigit. Samtidigt har antal varsel gått ner kraftigt. En jämförelse av juli månad 2013 respektive 2012 visar på 475 fler personer i arbetslöshet.

Aftonbladet - 11 aug 11 kl. 14:20

Unik prognos: Så lång blir sommaren

HÄR hittar du sommarsolen i augustiBra solchanser runtom landet när värmen gör comeback..

Nya Wermlands Tidningen - 03 okt 13 kl. 06:00

Tio abborrar räddades när fontänen tömdes

När fontänen på Medborgarplatsen skulle tömmas för vintern upptäcktes att någon rolig person hade släppt i tio abborrar under sommaren. ? Man vet inte vem som släppt i abborrarna, men nu ska jag i alla fall försöka rädda dem, säger Thomas Kristiansson.

SmålandsPosten - 25 mar 20 kl. 11:18

Dramatisk prognos: Coronaviruset paralyserar- ”Tio procents arbetslöshet till sommaren”

En arbetslöshet på tio procent redan till sommaren och en negativ tillväxt på fyra procent i år – det är Swedbanks dystra prognos för den svenska ekonomin. – Det är en dramatisk prognos, säger Andreas Wallström, tillförordnad chefsekonom på Swedbank..

TA - 17 dec 12 kl. 09:35

SN skriver ned BNP-prognos


Höstens kraftiga inbromsning i industriproduktionen fortsätter men konjunkturen bottnar till sommaren nästa år, skriver Svenskt Näringsliv (SN) i en ny prognos. Efter sommaren kommer en osäker återhämtning. Arbetslösheten stiger och prognosen för BNP-tillväxten skrivs ned till 0,3 procent.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

SN skriver ned BNP-prognos

Höstens kraftiga inbromsning i industriproduktionen fortsätter men konjunkturen bottnar till sommaren nästa år, skriver Svenskt Näringsliv (SN) i en ny prognos. Efter sommaren kommer en osäker återhämtning. Arbetslösheten stiger och prognosen för BNP-tillväxten skrivs ned till 0,3 procent.

Kristianstadsbladet - 09 jul 14 kl. 14:05

Många studenter arbetslösa i sommar

Fyra av tio studenter har svårt att hitta sommarjobb. Det visar Ipsos undersökning för Unionen. Bristen på sommarjobb leder till stress och oro bland studenter som tvingas låna pengar för att klara ekonomin.

BT - 09 jul 14 kl. 14:05

Många studenter arbetslösa i sommar

Fyra av tio studenter har svårt att hitta sommarjobb. Det visar Ipsos undersökning för Unionen. Bristen på sommarjobb leder till stress och oro bland studenter som tvingas låna pengar för att klara ekonomin.

YLE - 25 nov 15 kl. 08:19

Unga utan utbildning är ofta arbetslösa

Årligen beslutar sig dryga 5 000 niondeklassister att inte söka in till någon utbildning på andra stadiet. Ser man på arbetslöshetsstatistiken per yrkesgrupp är unga utan utbildning klart överrepresenterade. I oktober 2015 var 43 400 under 25-åringar arbetslösa.

Ekonomistas - 02 sep 13 kl. 06:45

Facit för penningpolitiken: För låg inflation, för hög arbetslöshet och något högre (inte lägre) skuldkvot

Sammantaget har Riksbanken fört en politik som lett till alldeles för låg inflation, alldeles för hög arbetslöshet och något högre skuldkvot jämfört med om räntan fått ligga kvar på 0,25 procent från sommaren 2010. Det är inget bra facit. [English translation.

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Dyster prognos från Konjunkturinstitutet

Statliga Konjunkturinstitutet kommer med en dyster prognos och talar om en synnerligen djup lågkonjunktur som är på väg..

SR - 1 timme sedan

Regeringen vill begränsa hamstring av läkemedel

Regeringen begränsar Högkostnadsskydd för läkemedel för att stoppa hamstring, Det sa socialminister Lena Hallengren på en presskonferens.

SR - 2 timmar sedan

Svårt att jämföra coronakurvan med andra länder

Kurvan över antalet coronafall i Sverige fortsätter att stiga efter helgen. Men att mäta och jämföra den svenska kurvan med andra länder är inte lätt..

SR - 3 timmar sedan

Föreslår förlängt utegångsförbud – upp till tre månader

I Latinamerika planerar flera länder att förlänga utegångsförbuden för att hindra coronavirusets spridning. Colombia diskuteras nu en tre månader lång karantän. Bogotás borgmästare hävdar att hela ekonomin måste stänga ner fram till juni..

SR - 3 timmar sedan

Coronakrisen gör prognoser mycket mer osäkra

De konjunkturprognoser som kommer nu mitt under coronakrisen, senast från regeringen igår, måste betraktas som mycket osäkra. Det säger professorn i nationalekonomi vid Örebro universitet Pär Österholm..

SR - 4 timmar sedan

EU-insats ska se till att vapenembargot mot Libyen följs

I dag inleder EU en ny militäroperation vid Medelhavet – Operation Irini – för att övervaka att FN:s vapenembargo mot Libyen efterlevs. Men förhandlingarna har varit hårda in i det sista för att få till denna insats, för flera medlemsländer menar att sjöoperationer i Medelhavet leder till fler migranter..

SR - 6 timmar sedan

Längre pass inom vården – men ännu inget krislägesavtal

Vårdanställda i Stockholm schemaläggs nu upp till 60 timmar i veckan. Men trots det har regionen inte ansökt om att aktivera det krislägesavtal som ska kunna användas i svåra situationer och som skulle ge personalen högre ersättning..

SR - 7 timmar sedan

Smittspårning visar: Första fallen smittade främst närstående

Smittspårning som gjordes i början av coronaepidemin i Sverige visar nu att de första smittade personerna i landet främst spred smittan vidare till familjemedlemmar..

SR - 10 timmar sedan

Trump: Smärtsamma veckor väntar

USA:s president Donald Trump varnar för att det väntar två mycket smärtsamma veckor för landet. Totalt räknar Vita huset med att mellan 100 000 och 240 000 amerikaner kan dö i utbrottet om dagens riktlinjer följs..

SR - 11 timmar sedan

Etiopien skjuter upp val

Det kommande valet i Etiopien skjuts upp på grund av coronakrisen. Många hoppades att valet, som skulle hållas i augusti, skulle bli kulmen på landets omfattande demokratiska reformer de senaste åren..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.