DN > Utrikes

Monday, 06 April, 16:44

DN - 25 mar 20 kl. 09:02

Satsning ska rädda halländska urtidsfiskenDen ålliknande urtidsfisken havsnejonöga är akut hotad. Enligt den senaste uppskattningen finns färre än 100 individer kvar på den svenska. .
Läs mer på DN

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Satsningska , rädda, halländska, urtidsfisken
GöteborgsPosten - 20 feb 18 kl. 01:17

En satsning ger mer pengar till Hallands vård

Vänsterpartiets vårdmiljarder lägger en god grund för att vården ska finnas där när du behöver den, skriver två halländska vänsterpartister..

HBL - 27 feb 14 kl. 16:32

Google: Få finländska webbutiker exporterar

De utländska webbutikerna får ett allt starkare fotfäste på den finländska marknaden, men svaret från våra butiker dröjer. Bara var fjärde finländska webbutik säljer sina produkter också till utlandet, visar en utredning som Google gjort. – Av de nordiska webbutikerna säljer nästan två av tre sina produkter också utanför hemlandet, säger Googles analytiker Johanna Wahlroos.

YA - 03 jun 14 kl. 11:29

Kunderna glada över satsning på svenskt kött

I helgen såldes de sista danska filéerna på Ica Supermarket i Skurup. Nu är bojkotten mot det utländska fläskköttet verklighet. Och enligt kunderna är det en välkommen förändring.

Skånskan - 10 apr 17 kl. 05:00

Mittskåne bjuder in utländska mateliten

ESLÖV/HÖRBY/HÖÖR Med hjälp av Michelinkocken Titti Qvarnström och med EU-pengar i ryggen ska 20 inflytelserika matkännare från hela världen lockas till Mittskåne för ett fem dagar långt matlagningsäventyr.
Tanken är att de i sin tur ska få utländska matintresserade att besöka vad man beskriver som ett oupptäckt smultronställe. ERWP.

Cornucopia - 07 dec 18 kl. 11:01

FN/IPCC: Utbyggd kärnkraft nödvändig för att rädda klimatet - Sverige behöver bygga 18 nya reaktorer

En FN-rapport konstaterar att kärnkraften behöver byggas ut 91 - 190% för att tillsammans med 500 - 1300% utbyggd förnyelsebar energi klara av att begränsa den globala uppvärmningen. Sverige behöver alltså öka antalet reaktorer från dagens nio till tjugosju, eftersom klimatpolitiker förespråkar att Sverige alltid ska vara ledande och via ledarskap visa vad som behöver göras. IPCC har i sina scenarion angett upp till 250% mer kärnkraft om klimatförändringarna ska begränsas.

BT - 20 jun 14 kl. 10:16

Året då sommaren aldrig ville ta slut

Det är 20 år sedan midsommarnattdrömmen slog in. Sverige firade i Pontiac Silverdome, Detroit genom att gå vidare till ett VM som aldrig ville ta slut. Jan Hansson minns i dagboksform den underbara bronsresan genom USA.

BT - 20 jun 14 kl. 10:16

Året då sommaren aldrig ville ta slut

Det är 20 år sedan midsommarnattdrömmen slog in. Sverige firade i Pontiac Silverdome, Detroit genom att gå vidare till ett VM som aldrig ville ta slut. Jan Hansson minns i dagboksform den underbara bronsresan genom USA.

BT - 20 jun 14 kl. 10:16

Jans VM-dagbok 94: Året då sommaren aldrig ville ta slut

Det är 20 år sedan midsommarnattdrömmen slog in. Sverige firade i Pontiac Silverdome, Detroit genom att gå vidare till ett VM som aldrig ville ta slut. Jan Hansson minns i dagboksform den underbara bronsresan genom USA.

YLE - 28 apr 15 kl. 13:06

Våga drömma om OS-medaljer och tro på dig själv!

Det blåser nya vindar i herrarnas redskapsgymnastik. Med fler lägerdagar för landslagsgrupperna, koncentrerande av expertisen till fem klubbar runtom i landet och mentorstöd av brittiske mästartränaren Paul Hall ska också de finländska gymnasterna våga drömma om och sikta på OS-medaljer. Då engelsmannen Paul Hall ifjol gästade Finland som lärare på en tränarkurs, uppstod ömsesidigt tycke hos både arrangörer och gäst.

YLE - 05 mar 16 kl. 08:06

Identitetsdöd eller enda räddningen? ”HC Airisto” väcker både frågor och hopp

Farhågor, fallgropar och hotbilder – men även glada miner och hopp om en ljusare framtid. Åbo IFK:s och Pargas IF:s tankar på gemensamma representationslag inom handbollen skapar diskussion i Åboland. Yle Sporten frågade nio handbollmänniskor med åboländsk koppling om deras tankar om den planerade fusionen av herr- och damlagen, som kom fram tidigare i veckan.

Fler nyheter från DN

DN - 30 minuter sedan

Man hittad död i Tensta – misstänkt mord

En man har hittats död i en lägenhet i Tensta i nordvästra Stockholm. På måndagseftermiddagen fick polisen ett larm om hjärtstopp i….

DN - 1 timme sedan

Coronakrisen påverkar jätteprojektet Älvstaden – skattebetalarna kan få betala

Coronakrisen börjar leta sig in även i Göteborgs jätteprojekt Älvstaden, som inte bedöms kunna gå runt..

DN - 2 timmar sedan

Österrike lättar restriktionerna

Österrike kommer steg för steg att lätta restriktionerna som införts för att minska spridningen av coronaviruset..

DN - 2 timmar sedan

Soldater dödade i attack i Mali

Runt 20 soldater har dödats i en attack i Mali, som tros ha utförts av islamistiska extremister, meddelar lokalpolitiker och en företrädare….

DN - 2 timmar sedan

Knutbypastorn Åsa Waldau överklagar fällande dom

Förra Knutbypastorn Åsa Waldau överklagar den fällande domen gällande misshandel av flera församlingsmedlemmar, skriver UNT..

DN - 3 timmar sedan

Stort antal tågresor inställda i påsk

Coronakrisen slår hårt mot resandet i påsk. SJ har ställt in hälften av all trafik och Snälltåget räknar med 80 procent färre resor under….

DN - 3 timmar sedan

Lagläkare död efter att ha smittats av covid-19 – ska ha tagit sitt liv

Franska Ligue-1-klubben Reims är i sorg.  Lagets läkare, Bernard Gonzalez, ska ha tagit sitt liv efter att ha smittats av covid-19, skriver….

DN - 3 timmar sedan

Hovrätten fastställer straff för 25-åring som sålde unga tjejer

Hovrätten fastställer tingsrättens dom i det uppmärksammade målet där en 25-årig man sålt unga tjejer i Stockholm via sugardejtningssajter..

DN - 5 timmar sedan

Jazzklubben Nefertiti begärs i konkurs

Bolaget bakom jazzklubben Nefertiti i Göteborg har begärts i konkurs. Det skriver Göteborgs-Posten..

DN - 5 timmar sedan

Coronakrisen knäckte flygbolaget Bra

Flygbolaget Bra som har 30 procent av marknaden för svenskt inrikesflyg, har ansökt om rekonstruktion..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.