Sydsvenskan > Opinion

Saturday, 04 April, 22:38

Sydsvenskan - 25 mar 20 kl. 09:00

Professorn som vet allt om fysiska fenomenGöran Grimvall återhämtade sig efter en stroke och är nu en arbetsglad 80-åring..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Grimvall

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Professornsom , vetallt om , fysiska, fenomen
Helsingborgs Dagblad - 25 mar 20 kl. 09:00

Professorn som vet allt om fysiska fenomen

Göran Grimvall återhämtade sig efter en stroke och är nu en arbetsglad 80-åring..

Corren - 31 dec 15 kl. 14:00

Professorn: ”Vet inte hur polisen ska ta sig ur det här”

”Jag är djupt oroad..

SVT - 21 jan 15 kl. 13:28

Minst 30 elsanerade rum – ingen vet om de hjälper

Minst 17 sjukhus i landet har valt att bygga elsanerade rum. Detta trots att elöverkänslighet inte är en erkänd diagnos och att det saknas studier på om elsanerade rum hjälper. Studier har inte kunnat belägga att elöverkänslighet finns som fenomen, säger professorn Jan Liliemark..

Magazin24 - 29 nov 13 kl. 08:02

Inför V75: Dubbeljackpot på hemmaplan – julafton för ”Professorn”

90 miljoner kronor att spela om.
56 miljoner i potten för sju rätt.
Lördagens dubbeljackpot på Jägersro är julafton för travexperten Bengt-Erik ”Professorn” Larsson.

Dagensanalys.se - 22 nov 17 kl. 10:21

Så övervakas du både på nätet och i den fysiska världen

Du vet säkert att mycket av det du gör på internet registreras för att företag ska kunna nå dig med riktade budskap. Vad du kanske inte vet är hur långt denna övervakning går, och att den inte slutar där den fysiska världen tar vid. Även om du inte har gps aktiverat i telefonen kan företag lista ut var du är.

BT - 02 apr 12 kl. 08:28

Professorn: Välj godis med socker

Socker är inte nyttigt, även om det är väldigt gott. Det vet de allra flesta.
Men socker är faktiskt inte det värsta.

Sydsvenskan - 07 dec 11 kl. 00:42

Godkände sonens prov - professorn varnas

En professor på Lunds tekniska högskola examinerade och rättade sin sons tenta.
Lund Statens ansvarsnämnd ger nu professorn en varning för att ha ?åsidosatt en tydlig och självklar norm?.

Nyheter 24 - 19 apr 16 kl. 11:25

Experten: Så vet du om du riskerar att bli datorspelsberoende

Att spela datorspel blir bara större och större och går längre ner i åldrarna. Men det går faktiskt att bli beroende av det. Vi har pratat med Patrik Wincent, auktoriserad terapeut på Dataspelsakuten.

YLE - 07 feb 20 kl. 11:05

NHL-kolumnen: Sebastian Aho är på väg mot målrekord – men varken målen eller andra delar av spelet kommer lätt för ”professorn” den här säsongen

Den som bara tittar på statistiken har kanske svårt att förstå påståendet om att Sebastian Ahos säsong i Carolina är hans jobbigaste hittills. Aho är ändå på väg mot ett nytt personligt målrekord och snittar nästan en poäng per match. Det som undgår statistiken är hur pucken inte riktigt vill lyda Aho och hur tvingat hans spel ofta verkar.

HBL - 08 nov 14 kl. 05:17

Professorn vill mota bioterrorister i grind

Är ebola ett bra biologiskt vapen? – Egentligen inte, säger professor Bruce Budowle, expert på rättsmedicin och en av USA:s främsta experter på frågor kring biologisk krigföring.Bruce Budowle, från början genetiker, kan räkna upp både enskilda fall där före detta älskare använt smitta som hämnd och spektakulära fall där grupper haft för avsikt att skada stora folkmassor med biologiska vapen.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Dubbla störningar för Telia

Tekniska problem hos Telia drabbar många svenskar på lördagen, mitt under karantänstider. Kunder hos Telia upplever både störningar i telefonin och i internettrafiken. Ett tekniskt fel inträffade strax efter sextiden på kvällen.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Smittade Vanesa får inte röra sin nyfödde son

Vanesa Muro i Madrid fick inte träffa sitt nyfödda barn på tio dagar då hon är smittad av coronaviruset. Den värsta smittrisken är över men varken hon eller hennes man har ännu kunnat röra sin lille son utan skyddsutrustning. – Han tar tag i ditt finger.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Förre F1-chefen: Ställ in säsongen

Förre F1-chefen Bernie Ecclestone tycker att årets säsong borde ställas in på grund av coronavirusets spridning. De första åtta deltävlingarna på 2020 års säsong har ställts in eller skjutits upp och det är fortfarande osäkert med de 14 lopp som fortfar.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

”Sänkt lön ger mindre pengar till sjukvården”

Rösterna som kräver att Premier League-spelarna ska sänka lönerna för att rädda sina klubbar blir allt högre i England. Spelarfackets svar: Sänkta löner skulle ge flera miljarder mindre i skatteintäkter till sjukvården. Den engelska fotbollen blöder pen.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

De brygger öl på glaciärvatten i Arktis

För den som vill brygga öl i Arktis är åtminstone en ingrediens lokalproducerad. Glaciärvattnet. Resten måste fraktas till ön med båt.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Över 7 500 coronadödsfall i Frankrike

Antalet dödsfall i Frankrike med koppling till coronaviruset skjuter i höjden. Sammanlagt 7 560 människor har avlidit på sjukhus och äldreboenden sedan den 1 mars. Över 6 800 intensivvårdas, meddelar hälsodepartementet.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Afghanska styrkor griper lokal IS-ledare

Afghanistan meddelar att dess säkerhetsstyrkor har gripit ledaren för en grupp med kopplingar till terrorrörelsen IS. Ytterligare 19 islamistiska extremister greps i tillslaget som enligt säkerhetsstyrkan NDS var "en komplex insats". Den gripne Aslam Fa.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Elton John startar stödfond för hiv-smittade

Elton John har startat en stödfond särskilt avsedd för hiv-smittade som också drabbas av coronaviruset. Via sin välgörenhetsorganisation Elton John Aids Foundation donerar artisten drygt 10 miljoner kronor till fonden. "Nu, som alltid, är jag fast beslu.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Färre intensivvårdas i Italien

För första gången sedan coronaviruset slog till mot Italien minskar antalet patienter som intensivvårdas för covid-19. Det senaste dygnet fick 3 994 personer intensivvård, en minskning med 74 personer jämfört med föregående dygn. – Det är väldigt viktig.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Frankrike släpper svensk last med skyddsmasker

Frankrike tillåter att en last med fyra miljoner skyddsmasker från Mölnlycke AB skeppas vidare. Beskedet kommer från utrikesminister Ann Linde (S): "Efter insatser från regeringen har Frankrike släppt exportrestriktioner på ansiktsmasker från Mölnlycke.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.