PrivataAffärer > Ekonomi

Saturday, 28 March, 21:04

PrivataAffärer - 25 mar 20 kl. 08:45

Swedbank: Nedgången blir värre än finanskrisenSveriges BNP väntas minska med 4,2 procent i år och öka med 3,9 procent nästa år. I januariprognosen räknade Swedbank med en tillväxt på 1,4 procent i år och 1,8 procent nästa år. Under 2019 ökade BNP med 1,2 procent. Swedbank skriver att regeringar dagligen aviserar nya stödpaket, medan centralbanker gör allt för att lugna stressade finansmarknader. ”Coronakrisen är unik.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
BNP, Swedbank, USA, Kinas BNP, Sverige, Riksbanken, Bank, Japan, EURSEK, KPIF

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Swedbank, Nedgångenblir , värre, än, finanskrisen
YLE - 04 aug 15 kl. 10:12

Nedgången fortsätter för finlandssvenska församlingar

Stora församlingar klarar sig rätt bra, men många mindre är i kris. Nu söker församlingarna febrilt efter lösningar som inte skulle drabba själva verksamheten. Sakta men säkert har ekonomin försämrats i de finlandssvenska församlingarna under de senaste 5-6 åren.

YLE - 29 okt 14 kl. 04:01

Nedgången drabbar småhusägare – se hur priserna har förändrats

Sedan millennieskiftet har över hälften av de finländska kommunerna förlorat invånare. Speciellt på orter som har förlorat stora industriella arbetsgivare börjar den här utvecklingen synas i priserna på småhus. Yle Nyheters bostadsräknare visar läget kommun för kommun.

DI - 11 okt 16 kl. 17:54

Stockholmsbörsen: Fingerprint ledde nedgången

Efter att ha legat stadigt under nollan större delen av tisdagen föll Stockholmbörsens OMXSPI till minus 0,7 procent under dagens sista handelstimmar. Fingerprint Cards ledde nedgången medan Comhem gick mot strömmen..

SvD - 30 apr 15 kl. 21:09

New york: nedgÅngen utÖkas, stÖrst tapp fÖr nasdaq

Ungefär en timma innan stängning hade börserna i New York utökat sina nedgångar. Alla större index tappade på torsdagen och sämst gick det för tekniktunga Nasdaq..

Affärsvärlden - 14 mar 14 kl. 13:19

Stockholmsbörsen: Banker leder nedgången

Stockholmsbörsen var fortsatt svag efter lunch på fredagen. Kursfallen var större än på de ledande Europabörserna..

DI - 23 jul 14 kl. 17:54

Börsen:Jättarna bromsae nedgången

Stockholmsbörsen gick trögare än större delen av övriga Europa på onsdagen, och stängde nära oförändrat. Rapportflödet fortsätter, om än inte lika snabbt, och onsdagens stora höjdpunkt utgjordes av ABB som levererade en blandad rapport..

DI - 05 feb 15 kl. 17:53

Stockholmsbörsen: Nedgången blev en uppgång

Stockholmsbörsen stängde på plus på torsdagen som präglades av rapporter från flera storbolag. ABB och Assa Abloy hyllades på börsen medan Volvo och Astra Zeneca fick kalla handen. Securitas noterade störst uppgångar bland de större rapportbolagen..

DN - 16 maj 18 kl. 09:52

Dan Lucas: Inte osannolikt att nedgången fortsätter

Färre affärer och avvaktande marknad är utvecklingen den senaste månaden för bostadspriserna. DN:s Dan Lucas förklarar vad vi kan vänta oss..

DI - 02 okt 19 kl. 20:00

Riskkapitalet redo att fynda i nedgången

Blir det en sättning i konjunkturen är riskkapitalbolagen bättre förberedda än 2008, och fyndmöjligheterna är större än….

Dagens PS - 27 feb 18 kl. 10:23

Swedbank: Dämpad förväntan hos hushållen

Swedbank ser möjliga tecken på att de senaste månadernas turbulens i bostadspriserna har börjat påverka de svenska hushållens förväntningar. Det skriver banken i en kommentar till Konjunkturinstitutets månatliga barometrar, som presenterades på tisdagen. Barometerindikatorn var ned till 109,5 i februari från 110,1 månaden innan, mot väntade 110,0 enligt Bloomberg News.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - Igår: 20:55

Eniro illa ute

Det framgår av ett pressmeddelande. Kravet på anslutningsgraden uppgick till 90 procent av utestående konvertibellån. Första kontrollstämma avses hållas vid årsstämman som flyttas till tisdagen den 16 juni 2020.

PrivataAffärer - Igår: 18:40

Representanthuset har nu godkänt stödpaketet

Det rapporterar nyhetsbyrån Dow Jones. Senaten har redan godkänt paketet och det kommer därför nu skickas till president Donald Trump för ett slutgiltigt godkännande.  .

PrivataAffärer - Igår: 16:04

ABG: Svenska livsmedelsjättarna säker hamn i pandemin

Det framgår av en analys där både Axfood och Ica uppgraderas till behåll (sälj), vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterade om på fredagsmorgonen. ”Samtidigt som covid-19 har renderat en mer positiv marknadsprognos för den svenska dagligvarumarknaden, har värderingen kommit ned då Ica Group och Axfood har fallit omkring 15 procent från toppnivåerna under hösten 2019”, skriver ABG i analysen. Risken för en ytterligare nedgång i värderingsmultiplarna under de kommande tolv månaderna är enligt ABG Sundal Collier därmed begränsad.

PrivataAffärer - Igår: 15:51

Oljan: Opecländer ber om nåd från priskrig

Irak, Algeriet och Nigeria har begärt att de inblandade kommer till sans med de kraftiga utbudsökningar som blivit konsekvensen av kollapsen vid det misslyckade mötet för Opec+ i början av mars. De två förstnämnda har nu bett om extrainsatt toppmöte för att diskutera en lösning på konflikten, samtidigt som talespersoner för nigerianska regeringen öppet har frågat sig hur länge striden om marknadsandelar kan fortgå mellan de två största oljeexportörerna i världen. ”Det är i allas vårt kollektiva bästa att försäkra att vi kan stabilisera marknaden.

PrivataAffärer - Igår: 14:58

FI vill stoppa stöd till bolag som delar ut

”Ja, det finns en sådan enighet. Det är inte rimligt att man uppbär väldigt stora stöd från skattebetalarnas medel samtidigt som man gör stora utdelningar. Det kommer utskottet tydliggöra”, säger Jakob Forssmed, Kristdemokraternas ekonomiskpolitiska talesperson.

PrivataAffärer - Igår: 14:18

Berenberg sänker H&M:s vinstestimat med 100 procent

Det framgår av en analys som är daterad den 26 mars i vilken Berenberg höjer rekommendation för H&M till behåll från tidigare sälj. Banken räknar nu med att H&M:s intäkter sjunker med totalt 18 procent under 2020 till drygt 190 miljarder kr. Det antagandet utgår från att bolagets butikstängningsfas håller på i ytterligare tolv veckor, något som följs av en gradvis förbättring under tio veckor.

PrivataAffärer - Igår: 13:55

Över 26 000 premiepensionskonton låsta – mitt under börsturbulensen

I slutet av förra veckan beslutade flera fondbolag att tillfälligt stoppa handeln i företagsobligationsfonder eftersom den rådande marknadsturbulensen gjorde det svårt att prissätta och sälja av företagsobligationer. De flesta har nu återöppnat handeln men två av Spiltans fonder, Spiltan Räntefond Sverige och Spiltan Högräntefond, är alltjämt stängda och det är oklart när de kan öppnas igen. Att inte kunna sälja av andelar mitt under rådande turbulens är förstås frustrerande för många sparare.

PrivataAffärer - Igår: 13:37

Just nu: Regeringen begränsar sammankomster till 50 personer

Beslutet kommer efter begäran från Folkhälsomyndigheten.  Statsminister Stefan Löfven (S) uppmanade samtidigt svenskarna att inte resa bort i påsk. .

PrivataAffärer - Igår: 12:57

Bankfederationen: Banker bör inte betala ut utdelning för 2019

EBF anser det inte vara lämpligt att Europas banker betalar varken utdelning eller verkställer några nya återköpsprogram i den nu rådande osäkerhet som pandemin orsakat, enligt uttalandet. Bankerna bör i stället ägna ”fullständigt fokus” på att ta ett gemensamt ansvar för att trygga kreditförsörjningen till företag och hushåll, skriver EBF. ”Alla finansiella institutioner i Europa har tagit den extrema osäkerheten och kommer prioritera soliditeten för att stötta ekonomin”, skriver EBF.

PrivataAffärer - Igår: 11:55

SHB: Ericsson nästan immunt mot coronanedgång

”Trots covid-19-pandemin har Ericsson produktion, logistik och nyckeltjänster mot kund i gång”, konstaterar banken i analysen. Handelsbankens analytiker belyser även att kommunikationsnäten har blivit ordentligt stresstestade i och med allt distansarbete under coronakrisen och banken tror att det illustrerade ”omedelbart och framtida investeringsbehov i kapacitet”. Med det som utgångspunkt har banken höjt sitt estimat för bruttovinsttillväxt på RAN-marknaden något.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.