Nyteknik > Teknik

Sunday, 29 March, 14:48

Nyteknik - 25 mar 20 kl. 08:51

Xylem: ”Vi kombinerar kul teknik med något som känns bra i hjärtat”Jonas Romfelt, Director Product Development på Xylem, gästar veckans avsnitt av karriärpodden Work at X. För teknikjournalisten Elin Häggberg berättar han om bolagets arbete med att förse människor med rent vatten genom högteknologiska lösningar..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Romfelt, Product Development, Xylem, Work, Elin Häggberg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: XylemVi , kombinerar, kul, teknikmed något som , känns, bra i hjärtat
Magazin24 - 31 okt 16 kl. 10:21

Så kombinerar de teknik och kultur

KomTek vill göra teknik kul..

Kristianstadsbladet - 31 maj 13 kl. 10:00

Svensk teknik ska hjälpa Kina

Foto: Tommy Svensson
Malmberg Water har gått in i ett konsortium med svenska storföretag som Scania för att hjälpa Kina med en hållbar stadsutveckling.
Avtalet undertecknades häromdagen i Peking, i närvaro av svenska miljöministern Lena Ek och kinesiska generaldirektören för vetenskap och teknik, Zhao Yingmin.Malmberg Water bildar tillsammans med Scania, Svenska Miljöinstitutet och Xylem ett konsortium.

Barometern - 20 apr 14 kl. 10:22

Ungdomar får jobb på Xylem

Alla avgångselever som får godkända betyg på industriprogrammet har jobb på Xylem i minst ett halvår efter skolan. Företag och fackliga parter vid Xylem har tecknat ett lokalt kollektivavtal som gäller visstids­anställning av elever från Vilhelm Mobergsgymnasiets industriprograms avgångsklass.
– Industriprogrammet är en viktig rekryteringsbas till våra processer inom el­motortillverkning, gjutning, bearbetning och montering.

YLE - 18 feb 18 kl. 17:53

Simon Gripenberg kombinerar konst och teknik i vinddrivna iskaruseller

Bildkonstnären Simon Gripenberg i Jakobstad kombinerar konst med teknik, naturvetenskap och forskning. Just nu är Gripenberg aktuell med vinddrivna iskaruseller..

Barometern - 12 feb 14 kl. 09:20

25 jobb försvinner från Xylem

Xylem minskar personalstyrkan med 25 personer. Merparten av dem återfinns på tjänstemannasidan. Ryktet gick om att något var på gång på Xylem och på onsdagen meddelades att företaget reducerar sin personalstyrka med omkring 25 tjänster.

Barometern - 02 apr 19 kl. 13:00

Xylem invigde ny testanläggning

Xylem har investerat i en ny testanläggning för torrt uppställda avloppsvattenpumpar. På tisdagen invigdes den av kommunalrådet Johan Jonsson (C) och anläggning beräknas medföra många fördelar för Xylem..

Barometern - 29 mar 17 kl. 12:05

Savolainen kombinerar att spela och döma

Fotbollsspelandet är prio ett. Men han kombinerar med att vara domare. – En kul sidogrej, säger Hampus Savolainen..

Dagens PS - 07 mar 18 kl. 06:00

Skoda Vision X har ”intressant teknik”

Bilen har en drivlina som går på el, bensin och gas, konstaterar Teknikens Värld som rapporterar från bilsalongen i Genève. Äntligen, skriver tidningen, har skynket fallit för tjeckiska Skodas konceptbil Vision X, som alltså kombinerar tre drivsätt: el, bensin och gas. Vision X är enligt Teknikens Värld ”en crossover-suv storleken mindre än Karoq och därmed två storlekar mindre än Kodiaq”.

Trelleborgs Allehanda - 29 jun 11 kl. 06:30

Viktigt att ha kul på träningen

Barnen ute på Östervångsstadion är mellan sju och tolv år. De har alla sin egen teknik, men gemensamt är ivern att lära sig nya sätt att starta, springa och hoppa i de olika grenarna. - Tänk på att landa som en köttbulle, säger ledaren Anna Andersson när det är dags för längdhopp.

Kristianstadsbladet - 13 nov 12 kl. 09:08

"Man måste tycka att fotboll är kul"

Foto: Peter Åklundh
Vill du lyckas som fotbollsspelare? Glöm då inte det spontana spelet på gården. Rådet kommer från Bayern München-scouten Björn Andersson, 61.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 7 timmar sedan

Ny studie bekräftar att elbilar inte bidrar till ökade utsläpp

Ytterligare en studie bekräftar bilden att elbilar trots smutsig elmix oftast är renare. Brittiska forskare har nu kommit fram till att det gäller i 95 procent av världen..

Nyteknik - 8 timmar sedan

Nu strömmar ingenjörer till fackförbunden

Allt fler ingenjörer väljer nu att gå med i facket. Coronaepidemins effekter har också ökat trycket på fackförbundens rådgivning, dit många oroliga medlemmar vänder sig med frågor om krisens påverkan på jobb och ekonomi..

Nyteknik - Igår: 08:00

Tre miniproblem: Pang! Vart tog det vägen?

Vad är det som peakar? Vad säger formeln på stenen? Och vart tar kiselsyran vägen?

Nyteknik - Igår: 07:15

Deras saltbaserade system för kylning behöver ingen el

Två vattenbehållare med olika salthalt separeras av ett membran som bara släpper igenom vattenånga. Transporten ger en kylande effekt, och systemet fungerar utan pumpar via kapillärverkan..

Nyteknik - Igår: 06:31

Grafik: Rymdskrotens tio i topp

Rymdskrot eller rymdskräp är rester av mänsklig aktivitet i rymden, kvarlämnade i jordens omloppsbana sedan rymdfartens början i slutet av 1950-talet..

Nyteknik - Igår: 17:40

”Uppe på Slussenbron blir storleken verklig”

Den blev drygt en månad försenad, men nu ligger den på rätt plats, Slussens nya guldbro. Ny Tekniks Linda Nohrstedt klev upp på jättepjäsen..

Nyteknik - Igår: 16:15

”Rädda underleverantörer – storföretagen måste betala sina fakturor i tid”

DEBATT. Det är inte rimligt att storföretagen tar chansen att förlänga sina betaltider till 60, 90 eller till och med 120 dagar. Mindre företag får svårt att överleva om de ska agera bank åt storföretag, skriver Svensk industriförening och en rad branschorganisationer..

Nyteknik - Igår: 16:00

350 svenska företag: Ge oss tidpunkt för återstart av industrin

Läget är akut för många underleverantörer till fordonsbranschen. Fredrik Sidahl på FKG fruktar nu för hur industrin ska kunna starta om..

Nyteknik - Igår: 15:26

Supraledare har för första gången hittats i meteoriter

På senare tid har forskarvärlden hittat en rad överraskande beståndsdelar i meteoriter. Det senaste fyndet är små korn av ett supraledande material i två objekt..

Nyteknik - Igår: 14:15

Lista: Bilvärldens mest udda patent

Innovation driver utvecklingen framåt. Bilindustrin har varit bra på att implementera ny teknik, inte minst på senare år. Men för varje prisvinnande idé finns det snilleblixtar som inte riktigt når hela vägen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.