PrivataAffärer > Ekonomi

Wednesday, 08 April, 03:17

PrivataAffärer - 25 mar 20 kl. 08:21

Goldman Sachs rekommenderar kunderna köpa guldMåndagens uppgång kom efter att amerikanska centralbanken beslutat att köpa statsobligationer och bostadsobligationer i den ”omfattning som behövs”, alltså utan slutsumma eller slutdatum. ”Vi har länge argumenterat för att guld är ‘currency of last resort’ och fungerar som en hedge mot devalvering när policymakare agerar för att dämpa den typen av chock som nu upplevs”, sade Jeffrey Currie, råvaruchef vid Goldman Sachs. Förutom att vara ett skydd mot olika typer av volatilitet ses guld av många som ett sätt att skydda sig mot valutadevalvering och inflation. ”Det här är precis som 2008 och 2009 när regeringar och centralbanker satte tryckpressen på full fart”, sade John Ciampaglia vid Sprott Asset Management.  .
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Sachs, Jeffrey Currie, Goldman Sachs, John Ciampaglia, Sprott Asset Management

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Goldman, Sachs, rekommenderar, kunderna, köpa, guld
DI - 07 jan 11 kl. 09:06

MTG: Goldman Sachs rekommenderar köp

Goldman Sachs inleder bevakning av MTG med rekommendation köp och riktkurs 600 kronor..

DI - 02 dec 13 kl. 10:09

Saab: Goldman Sachs rekommenderar neutral

Goldman Sachs återupptar per idag måndag sin bevakning av försvarskoncernen Saab, och sätter rekommendationen Neutral med riktkursen 150 kronor.

DI - 15 dec 14 kl. 11:13

Goldman Sachs rekommenderar energiaktier i vår

Goldman Sachs bedömer att raset i oljepriserna vara vara nettopositivt för den amerikanska ekonomin och företagens vinster. Investmentbankens ekonomer bedömer att nedgången kan likställas med en skattesänkning på mellan 100 och 125 miljarder dollar..

DI - 04 jun 15 kl. 09:17

Goldman Sachs rekommenderar svensk bank

Goldman Sachs höjer sin rekommendation för Nordea till köp, från tidigare neutral. Riktkursen på tolv månaders sikt höjs till 130 kronor (107). Nordea bedöms gynnas av lägre ambitioner på tillväxten av lånevolymen och banken är väl positionerad inom förmögenhetsförvaltning, vilket möjliggör höga utdelningar..

Affärsvärlden - 28 jul 14 kl. 08:50

Goldman Sachs sänker syn på aktier på kort sikt

Goldman Sachs rekommenderar sina kunder att hålla en försiktig inställning till aktier och obligationer på kort sikt..

Affärsvärlden - 03 mar 16 kl. 10:14

Goldman Sachs: Köp indiskt

Den amerikanska investmentbanken Goldman Sachs rekommenderar övervikt i indiska aktier, jämfört med andra asiatiska marknader. Det skriver CNBC..

Affärsvärlden - 06 apr 16 kl. 15:23

Goldman Sachs råvaruchef: Undvik guld

Jeff Currie, råvaruchef på Goldman Sachs, rekommenderar investerare att undvika guldet. "Gå kort i guld. Sälj guld”, sade han i en intervju med CNBC på tisdagen..

DI - 25 jun 18 kl. 13:54

Goldman Sachs råder GE att slopa utdelningen

Goldman Sachs rekommenderar att General Electric ställer in utdelningen för första gången i sin 119-åriga historia, skriver New York Post..

PrivataAffärer - 07 jan 19 kl. 13:40

Goldman Sachs väljer USA-aktier för försiktiga placerare

”Investerare bör äga bolag med kvalitetsegenskaper. Vi rekommenderar att investerare gör sin portföljer mer defensiva”, skriver Goldman Sachs strateger enligt Bloomberg News. I urvalet har Goldman Sachs letat efter aktier som fortfarande skulle handlas till en premie på mindre än 10 procent jämfört med den historiska medianen, även om resultaten skulle minska markant.

Affärsvärlden - 25 jun 15 kl. 09:11

Goldman Sachs: It-aktier överträffar allt

I en färsk analys rekommenderar Goldman Sachs investerare att ha en övervikt av amerikanska it-aktier i sina portföljer. Banken bedömer att sektorn kommer att erbjuda hög avkastning relativt andra sektorer..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Över 100 bolag har ändrat sina utdelningsförslag

Sedan den 19 mars har 80 företag kommunicerat en negativ påverkan eller en vinstvarning, medan 25 företag har kommunicerat en neutral guidning. 50 företag har aviserat kostnadsbesparingar medan alltså 100 företag har minskat utdelningen på ett eller annat sätt. ”Under andra halvan av mars ökade antalet bolag som ändrat sina utdelningsförslag drastiskt, för att de senaste dagarna ha minskat lite.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Ingen utdelning alls från Sandvik

Sandvik föreslog ursprungligen, den 21 januari, att 4:50 kronor per aktie skulle delas ut för 2019. Den 26 mars reviderades detta till 3:00 kronor. Nu föreslås alltså att ingen utdelning lämnas.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Ny podd: Ljuspunkter i börsmörkret

Fler frågor och lite fylligare svar får du genom att lyssna på podden Börspanelen. Du hittar den på acast eller med denna länk https://play.acast.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Trading Direkt om utdelningar i kristider

Tobbe Rosén gör teknisk analys på några av flygbolagen och Martin Nilsson ger sina tankar inför torsdagens stora OPEC-möte. Teknisk analys i tisdagens avsnitt: OMXS30, DAX, S&P500, EUR/SEK, GBP/SEK, USD/SEK, Olja, Koppar, Guld, Norwegian Air Shuttle, SAS, Finnair, IAG, Pandox, Scandic Hotels, Microsoft, Karo Pharma, Bahnhof, Equinor, DNO.  .

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Pensionsbolagen vädjar: Stoppa ändrade flyttregler

Det är i ett brev till finansmarknadsminister Per Bolund som flera pensionsjättar vädjar om att skjuta upp ändrade flytt- och återköpsavgifter. Enligt nyhetsbrevet Pensionsnyheterna är brevet undertecknat av Folksam, Futur Pension, Skandia, Länsförsäkringar Fondliv, Swedbank Försäkring, Movestic och SEB Pension. Bolagen hänvisar till det ”uppkomna exceptionella läget som pandemin Covid-19 innebär”.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Så mycket minskade SAS-trafiken i mars

Under april kommer nästan samtliga flyg ställas in med undantag av ett fåtal inrikeslinjer i Norge och Sverige. SAS reguljära passagerartrafik mätt som RPK, intäkt per passagerarkilometer, minskade med 62 procent i mars, jämfört med motsvarande månad året innan. Kabinfaktorn för reguljärtrafiken uppgick till 48,6 procent i mars, en nedgång med 22 procentenheter jämfört med februari föregående år.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

DNB: Marknaden blundar för negativa effekter

Riktkursen höjs till 201 från 190 kronor, vilket Nyhetsbyrån Direkt tidigare rapporterat under tisdagen. DNB tror att Getinges rapport för det först kvartalet 2020 kommer att vara stark överlag, men ställer sig skeptisk till orderingången i affärsområdet Surgical Workflow (produkter och lösningar som optimerar kvalitet, säkerhet och kapacitet i sterilcentraler och operationssalar). Vidare bedömer DNB att orderingången inom det tidigare nämnda affärsområdet kommer att minska påtagligt, något som särskilt kommer att ses i det andra kvartalet i år.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

”H&M relativ vinnare i pressad modebransch”

Riktkursen sänks till 135 från 170 kronor, något Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på tisdagen. DNB räknar med att H&M visar en rörelseförlust på ungefär 3 miljarder kronor i sitt andra kvartal och prognosen för vinst per aktie 2020 har sänkts med 50 procent. Motsvarande prognos för 2021 har justerats ner med 22 procent.

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Swedbank stuvar om i fokusportföljen

I industrisektorn exkluderas Trelleborg och ABB. I stället adderas Assa Abloy till Industrisektorn, medan Hexagon adderas till informationsteknologisektorn, rapporterar Swedbanks placeringssajt Aktiellt. När det gäller Assa Abloy anser Kepler Cheuvreux analytiker att låsjätten gynnas av att en stor del av försäljningen sker på eftermarknaden vilket ger viss stabilitet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.