Expressen > Nyheter

Tuesday, 07 April, 11:33

Expressen - 25 mar 20 kl. 08:26

Expert: Därför struntar folk i sociala distansenUndvik sociala kontakter för att minska spridningen av coronaviruset, det är rådet från politiker både utomlands och i Sverige – trots det fortsätter folk att träffas.En av anledningarna kan vara att de inte förstår bättre.– Vi säger inte saker som 'vi råder dig att stanna vid rödljusen' vi säger att du måste stanna, säger Nick Chater, professor i beteendevetenskap, till CNN..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Sverige, Nick Chater, CNN

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: ExpertDärför , struntar, folki , sociala, distansen
DI - 18 apr 11 kl. 07:20

Börsen struntar i sociala medier

Börsens jättar lägger inget större krut på Facebook och Twitter. Enligt en färsk undersökning är bara åtta av 56 börsjättar aktiva inom sociala medier..

YLE - 22 jul 17 kl. 07:00

“Bara på sociala medier ser man lika många bekanta som på Jakobs Dagar”

Åtta dagar av program skapar en festivalstämning som gör att Jakobstadsättlingar väljer just den här veckan för klassträffar, picknickar och besök i sin hemstad. Det bidrar till en positivare bild av hemstaden, och ger en orsak för folk att träffas. Från söndag till söndag denna vecka pågår Jakobs Dagar.

Dagensanalys.se - 14 feb 17 kl. 13:45

Lista: Sveriges hetaste personer inom sociala medier

Vi har ställt frågan ”Vem är hetast inom sociala medier?” till flera av våra läsare. Stjärnorna har sedan valts ut och listas som  – Sveriges hetaste personer inom sociala medier.

Nerikes Allehanda - 28 nov 14 kl. 21:23

Folk struntar i att källforska

– Människor tolkar in sin egen förförståelse och struntar i att källforska. Det tror docent Peter Berglez vid Örebro universitet är en orsak till att rykten och fejkade artiklar så lätt sprids i de sociala medierna..

HBL - 17 jun 14 kl. 04:43

Stor efterfrågan på sociala ingenjörer

Finland har Nordens högsta arbetslöshet. Ändå finns det många arbetsgivare som söker med ljus och lykta efter folk. Vid LM Ericsson i Kyrkslätt är det kollegerna som har sista ordet eftersom nya ingenjörer ska passa in i teamet.

DalaDemokraten - 2 timmar sedan

Många struntar i att använda blinkers: "Det kan få stora konsekvenser"

Fyra av tio trafikanter struntar i att använda blinkers. Ett dystert resultat när Riksförbundet M....

Dalarnas tidningar - 2 timmar sedan

Många struntar i att använda blinkers: "Det kan få stora konsekvenser"

Fyra av tio trafikanter struntar i att använda blinkers. Ett dystert resultat när Riksförbundet M....

BT - 30 jul 11 kl. 00:20

Gästkrönika Roland Poirier Martinsson: Något har gått förlorat med sociala medier

Härom veckan fick jag en inbjudan till ett nytt social medium, Google+, en utmanare till Facebook och Twitter. Liksom på Twitter kan man följa vem som helst, att placera en person i sin cirkel kräver inte dennes godkännande. Skillnaden är att man kan skriva obegränsat långa inlägg.

Dagensanalys.se - 16 feb 18 kl. 11:25

5 Tips hur du garanterat misslyckas i sociala medier

Content Marketing-specialisten Pontus Staunstrup har satt ihop en guide vad du INTE skall göra om du vill lyckas nå fram i det digitala bruset. Dagens företagsledare och marknadschefer kan inte ha missat den digitala revolutionen och sociala medier som upptar allt mer av människors liv. Trots det saknar många företag en tydlig strategi för digital marknadsföring och just sociala medier.

Dagensanalys.se - 08 jun 17 kl. 17:39

Bli expert på sociala medier

Som vi tidigare skrivit om startar vi nu ett samarbete med utbildningsföretaget F Nation. Tillsammans kan vi nu erbjuda ett paket som garanterat gör dig expert på sociala medier. Om du har kikat på F Nations hemsida så vet du att de har flera utbildningar riktade mot personer som jobbar med digital marknadsföring och sociala medier.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 30 minuter sedan

Hemtjänstens uppror: Silvana rasar mot bristande rutinerna

Under coronakrisen saknar hemtjänstpersonal rätt rutiner, skyddsutrustning och handsprit i området Askim-Frölunda-Högsbo i Göteborg, menar undersköterskan och skyddsombudet Silvana Vretoska.Vilket får henne att rasa.– Vi ser allvarligt på detta.

Expressen - 1 timme sedan

Nya siffrorna visar – så har smittan spridits i Stockholm

Smittskydd Stockholm redovisar nu antalet smittade personer i varje kommun eller stadsdel.Värst drabbat, både sett i antal och smittade per 10 000 invånare är Rinkeby-Kista, med totalt 238 bekräftade fall av covid-19 fram till i går, måndag.– Tidigare har vi rapporterat en överrepresentation av antalet smittade personer per 10 000 invånare främst i stadsdelarna Spånga Tensta och Rinkeby Kista.

Expressen - 1 timme sedan

Politikerns uppmaning inför påsk: ”Res gärna”

Släktkalas och äggjakt. Påskledigheten närmar sig och många planer har lagts på is.Region Skånes högsta politiker Carl Johan Sonesson (M) uppmanar folk att inte resa norrut, men säger också till Sydsvenskan: – Res gärna i påsk, men res bara inom Skåne.

Expressen - 1 timme sedan

4 positiva besked som gör dig lite gladare

Det är inte bara deppigt, vi lovar. Vi har listat några saker som förhoppningsvis kan gör dig lite gladare. .

Expressen - 1 timme sedan

Därför blir Sverige varmare snabbare än övriga jorden

Enligt nya beräkningar från SMHI går den globala uppvärmningen dubbelt så snabbt i Sverige i jämförelse med planeten som helhet. Det rapporterar SVT..

Expressen - 1 timme sedan

Johan får lämna hemmet – Wuhan häver karantänen

I morgon hävs karantänen i coronavirusets epicenter Wuhan i Kina. Johan Björnfot är en av svenskarna som varit fast i sin lägenhet i 75 dagar. För SVT:s Morgonstudion berättar han om känslan att snart bli fri – och hur övervakningen nu kommer att se ut.

Expressen - 2 timmar sedan

Gynekologens vädjan: ”Bli inte gravid just nu”

Det är inte läge att bli gravid i en pågående pandemi.Det budskapet vill gynekologen Helena Kopp Kallner skicka till svenskarna.– Sluta inte med preventivmedel i dessa dagar, säger hon i TV4 Nyhetsmorgon.

Expressen - 2 timmar sedan

M-kravet: 100 miljarder per månad för att rädda jobben

Moderaterna vill satsa 100 miljarder kronor per månad i maj och april för att stötta näringslivet under coronakrisen.Det meddelar partiet under en presskonferens på tisdagen. – Många av våra grannländer gör mer för att rädda jobben, säger Elisabeth Svantesson (M) som vill att regeringen ska ta mer av företagens kostnader..

Expressen - 2 timmar sedan

SVT-profilen: ”Jag vet var Zlatans näsa finns”

Att Zlatan Ibrahimovic köpte in sig i Hammarby väckte ilska i Malmö. Flera gånger vandaliserades statyn av fotbollsstjärnan. Bland annat sågades näsan av.

Expressen - 2 timmar sedan

Kritiken när folk flockas på uteserveringarna

Folkhälsomyndigheten har gått ut och vädjat om social distansering för att motverka spridningen av corona. Men ett inslag i måndagens Aktuellt visar mycket folk i rörelse i huvudstaden när solen var framme, och många som ignorerade Folkhälsomyndighetens råd om avstånd.– Jag vill vädja till människor och ta sitt eget ansvar och försöka bromsa den här smittspridningen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.