Realtid > Ekonomi

Thursday, 09 April, 10:34

Realtid - 25 mar 20 kl. 08:27

Ekonomin krymper 4,2 procent enligt SwedbankI en färsk prognos spår Swedbank att den svenska ekonomin krymper 4,2 procent i år och att arbetslösheten stiger till 10 procent efter sommaren. .
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Swedbank

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ekonomin, krymper, 4,2procent enligt , Swedbank
Cornucopia - 26 jan 16 kl. 12:29

Swedbank: Sveriges ekonomiska problem riskerar brisera

"Arbetsmarknaden blir allt mer polariserad, bostadsmarknaden är dysfunktionell och utbildningssystemet eftersatt. Om omfattande reformer inte genomförs riskerar underliggande obalanser i svensk ekonomi att brisera" -Anna Breman, chefekonom SwedbankI en ny analys påtalar Swedbank behovet av reformer inom bostadsmarknaden, arbetsmarknaden och utbildningssystemet, annars riskerar ekonomin brisera. I verkligheten kommer inga sådana reformer genomföras och Sveriges ekonomi kommer alltså krascha hårt.

Dagens PS - 29 aug 17 kl. 12:58

Swedbank: Risk för prisras på bostäder

Svenska hushåll klarar högre räntor men risken ökar om Riksbanken väntar för länge, varnar Swedbank. En långsam och gradvis normalisering av den svenska penningpolitiken skulle ha en stabiliserande effekt på bostadsmarknaden och minska risken för överhettning i ekonomin. Men om Riksbanken väntar för länge och tvingas höja räntan snabbbare längre fram finns en risk för fallande bostadspriser.

PrivataAffärer - 15 jan 20 kl. 13:00

Swedbank: Aktier bästa tillgångsslaget 2020

Trots att just den globala vinsttillväxten lyste med sin frånvaro under 2019 tror Swedbank på en helt annan utväxling i år. I den nya investeringsstrategin räknar Swedbank med vissa nedjusteringar, men utan att det leder till aktienedgångar. Före jul behöll banken sin övervikt i aktier och sedan dess har de finansiella marknaderna huvudsakligen präglats av optimism.

Dagens PS - 11 apr 19 kl. 08:25

Swedbank efterlyser mer finanspolitik

Sverige behöver mer finanspolitiska åtgärder. Den bedömningen gör storbanken Swedbank i sin prognosrapport Swedbank Economic Outlook. ”Svensk ekonomi har visat god motståndskraft mot inbromsningen i den globala ekonomin.

PrivataAffärer - 25 mar 20 kl. 08:45

Swedbank: Nedgången blir värre än finanskrisen

Sveriges BNP väntas minska med 4,2 procent i år och öka med 3,9 procent nästa år. I januariprognosen räknade Swedbank med en tillväxt på 1,4 procent i år och 1,8 procent nästa år. Under 2019 ökade BNP med 1,2 procent.

HBL - 10 apr 13 kl. 13:00

Ekonomin återhämtar sig

Återhämtningen i den globala ekonomin väntas ta ny fart efter den svaga avslutningen på förra året, enligt Swedbank.Tillväxtsignaler kommer framför allt från Kina och USA medan Europa hålls tillbaka av den svaga utvecklingen i söder, skriver Swedbank. Swedbank gör bedömningen, med 65 procent sannolikhet, att tillväxten globalt blir drygt 3 procent under 2013 och att tillväxten ökar till 3,7 procent året därpå.

Expressen - 17 nov 16 kl. 10:55

Swedbank varnar för Donald Trump-effekt

Swedbank utfärdar bubbelvarning för Donald Trump. De gigantiska infrastruktursatsningarna på tusentals miljarder och skattesänkningarna kan visserligen pumpa upp den amerikanska ekonomin på kort sikt. – På sikt riskerar obalanser och bubblor att byggas upp i den amerikanska ekonomin, vilket är ett hot mot den långsiktiga tillväxten och välståndet, säger Ingrid Wallin Johansson, ekonom och USA-expert på Swedbank..

Dagens PS - 08 nov 18 kl. 08:40

Swedbank: Globala ekonomin bromsar in

Swedbank bedömer i sin senaste konjunkturrapport att den globala ekonomin mattas av under de närmaste åren men att tillväxten ändå förblir god. Därmed ser man inte en lågkonjunktur vara på väg att komma in även om risker som kan utlösa den existerar, främst då från den politiska osäkerheten. För svensk del väntas också tillväxten bromsa in efter flera år av hög tillväxt.

Dagens PS - 08 nov 18 kl. 08:40

Swedbank: Globala ekonomin bromsar in

Swedbank bedömer i sin senaste konjunkturrapport att den globala ekonomin mattas av under de närmaste åren men att tillväxten ändå förblir god. Därmed ser man inte en lågkonjunktur vara på väg att komma in även om risker som kan utlösa den existerar, främst då från den politiska osäkerheten. För svensk del väntas också tillväxten bromsa in efter flera år av hög tillväxt.

Cornucopia - 03 sep 13 kl. 07:06

Swedbank: Risk för bostadskrasch i Norge

Swedbank släppte förra veckan sin Swedbank Economic Outlook, som naturligtvis är positiv till den generella ekonomiska utvecklingen, speciellt i Sverige, nu när vi passerat botten i konjunkturcykeln. Men samtidigt tror man att bostadsbubblan nu spricker i Norge, som samtidigt drabbas av hämmad tillväxt när oljebranschens investeringar i landet normaliseras.

Rapporten kan ni läsa som PDF hos Swedbank och tipset kommer via Bobubbla på Twitter.

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 1 timme sedan

Stigande kurser på Stockholmbörsen

Veckans sista handelsdag på börsen i Stockholm inleds med stigande kurser..

Realtid - 1 timme sedan

Microsoft-vd lämnar Kindreds styrelse

Microsofts Sverige-vd Hélène Barnekow kommer att lämna Kindreds styrelse..

Realtid - 1 timme sedan

Stordalen har sålt allt i Nent och Stillfront

Strawberry Capital, som kontrolleras av hotellägaren Petter Stordalen, har sålt samtliga sina aktier i tv- och streamingbolaget Nent, gamingbolaget Stillfront och fritidsproduktbolaget Dometic. Det framgår av ägardatatjänsten Holdings senaste uppdatering. .

Realtid - 1 timme sedan

Quickbit ingår strategiskt avtal med Bambora

Avtalet innebär att fintechbolaget Quickbits lösning för kunder att köpa kryptovaluta integreras på Bamboras betalplattform PaymentIQ, som stödjer ett stort antal betalmetoder för kreditkort, digitala plånböcker och direktbetalningar..

Realtid - 2 timmar sedan

Skanska renoverar Benjamin Franklin Bridge för 1,9 miljarder kronor

Skanska har tecknat avtal med Delaware River Port Authority om att renovera Benjamin Franklin Bridge. Kontraktet är värt cirka USD 195 M, cirka 1,9 miljarder kronor,.

Realtid - 2 timmar sedan

Stena Line planerar att stänga Trelleborg-Sassnitz 

Färjerederiet Stena Line planerar att stänga linjen mellan Trelleborg och Sassnitz permanent..

Realtid - 2 timmar sedan

Baker McKenzie biträder Embracer Group

Baker McKenzie biträder Embracer Group vid riktad nyemission om drygt 1,6 miljarder kronor.

Realtid - 1 timme sedan

Guldrusch sätter fart på Endomines

Guldgruvolaget Endomines genomför riktad nyemission av aktier om ca 1,3 miljoner euro för att påskynda uppstarten vid Friday-gruvan .

Realtid - 2 timmar sedan

Wall Street fortsätter uppåt

Breda uppgångar på Wall Street, EU förlänger inreseförbud till den 15 maj och Bernie Sanders hoppar av valkampanjen. Det här är morgonens nyheter i korthet..

Realtid - 2 timmar sedan

Heli Partanen ny vd för Telia i Finland

Heli Partanen har utsetts till vd för Telia i Finland och tillträder sin position den 15 april 2020..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.