Kristianstadsbladet > Nyheter

Thursday, 02 April, 05:50

Kristianstadsbladet - 25 mar 20 kl. 08:05

Klart: De är Alice på teaternEn familjeklassiker på teatern. Med två namn för titelrollen. ”Alice”, på resa i Underlandet”, tolkas av Eva Jumatate och Tova Turesson..
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Alice, Underlandet, Eva Jumatate, Tova Turesson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Klart De är Alice, teatern
Trelleborgs Allehanda - 03 feb 14 kl. 15:25

Persbrandt satsar mer på teatern

När Mikael Persbrandt gör film längtar han hela tiden till scenen. I höst återvänder han till teatern i Strindbergs kanske vassaste äktenskapsdrama, "Dödsdansen". - Min ambition är att göra en pjäs om året.

Kristianstadsbladet - 03 feb 14 kl. 15:25

Persbrandt satsar mer på teatern

När Mikael Persbrandt gör film längtar han hela tiden till scenen. I höst återvänder han till teatern i Strindbergs kanske vassaste äktenskapsdrama, "Dödsdansen". - Min ambition är att göra en pjäs om året.

ÖstersundsPosten - 01 aug 14 kl. 22:32

Nära full pott för Alice Boman

Vid en första åsyn blir jag besviken. På scenen är det riggat med elektriska ting. Och om man lärt känna Alice Boman så känns hon allt annat än digital.

DN - 19 nov 17 kl. 17:09

Live från Södra Teatern: Skådespelarupproret

Skådespelaruppropet mot sexuella trakasserier har nått teaterscenen. I helgen manifesteras vittnesmålen på scener runt om i landet. Kulturminister Alice Bah Kuhnke är på plats på Södra Teatern i Stockholm där skådespelare läser upp de anonyma berättelserna.

Skånskan - 11 jan 20 kl. 08:00

Alice Jönsson fångade drömmen på Malmö opera

Det var på Malmö opera Alice Jönssons dröm föddes när hon var sju år gammal. Förra året var det också där den slog in för den då nioåriga Skanörsbon.Alice Jönsson
Ålder: 10 år.

YLE - 15 aug 13 kl. 17:23

Få nypremiärer på Svenska Teatern

Om ett par veckor kör höstens föreställningar i gång på Svenska Teatern. Efter ett tufft år med ekonomisk förlust bjuder teatern på få nypremiärer. Den största satsningen är familjepjäsen Djungelboken.

Helsingborgs Dagblad - 31 aug 13 kl. 12:52

Öppet hus på teatern lockade många

Fler än någonsin köade framför Stadsteatern när biljetter till Alice i underlandet delades ut på lördagen..

NT - 03 feb 14 kl. 15:25

Persbrandt satsar mer på teatern

Den eviga, omöjliga tvåsamheten är lika svår i dag som 1900, då Strindberg skrev "Dödsdansen" konstaterar både Lena Endre och Mikael Persbrandt. I Stefan Larssons uppsättning på Maximteatern i Stockholm spelar duon de äkta, bittra makarna Edgar och Alice, tillsammans med Thomas Hanzon som gör vännen Kurt..

Västerbottens Folkblad - 03 feb 14 kl. 15:27

Persbrandt satsar mer på teatern

Den eviga, omöjliga tvåsamheten är lika svår i dag som 1900, då Strindberg skrev ”Dödsdansen” konstaterar både Lena Endre och Mikael Persbrandt. I Stefan Larssons uppsättning på Maximteatern i Stockholm spelar duon de äkta, bittra makarna Edgar och Alice, tillsammans med Thomas Hanzon som gör vännen Kurt. — Stefan och jag har velat göra något [...

YLE - 26 jun 15 kl. 06:00

Svenska Teatern gör vinst

Den röda ridån på Svenska Teatern i Helsingfors har gått ner för sommaren men bakom kulisserna är man nöjd. Svenska Teatern uppvisar nämligen en vinst på 430 000 euro för 2014. Sten Palmgren, styrelseordförande för teaterns garantiförening, säger att vinstresultatet beror på teatern nu igen har normal verksamhet efter några år av ombyggnader och att musikalen Mamma Mia dragit mycket publik.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Fastighetssektorn kan bli nästa offer i krisen

Kommersiella fastighetsbolag pressas hårt i coronapandemins blixtkrig mot svensk ekonomi. Tecknen på finansiell stress i sektorn är tydliga, med nya riskpremier på lån och kursras på börsen..

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Efter kritiserade utspelet – lönestrid mot lösning

Den infekterade lönestriden i amerikansk landslagsfotboll kan vara på väg mot en lösning – före rättegången i maj..

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Ekot: 15 nya miljarder i coronastöd

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

USA oroat över sjunkande oljepriser

Ryssland och Saudiarabiens konflikt på oljemarknaden har fått Donald Trump att surna till och efterlysa en lösning så att oljepriset kan öka..

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Efter raset av 48 wc-stolar – företaget staplar inte lika högt

Sedan 48 toalettstolar rasade på Geberits lager i höstas har företaget infört en rad åtgärder för att förhindra liknande händelser. Bland annat är staplarna lägre och de har skaffat en ny teknisk lösning vid plastning. .

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Ungdomar ska ”krydda sina cv:n” med erfarenhet av event

Infomötet den 13 mars ställdes in. Men projektet växer vidare. ”Vår målgrupp når du via sociala medier.

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Vad vet du om huset med den mörka porten?

Flanerar, gör man det nu för tiden? Det ska vi i alla fall göra, på Östra Boulevarden och genom tid och rum..

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Systrarna Nilsson: ”Vi kan inte gå omkring och vara oroliga”

Emma, 26, och Sarah, 22, Nilsson från Yngsjö har golfen som sitt yrke. – För tillfället har vi inga intäkter överhuvudtaget, men vi kan samtidigt inte gå omkring och vara oroliga. Vi försöker göra det bästa av situationen.

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

EU-parlamentariker ringer runt till äldre – mitt i coronatider: ”De blir väldigt glada”

Evenemang ställs in och äldre uppmanas att hålla sig hemma. Då vill Socialdemokraterna göra sitt främsta för att visa omtanke och bry sig om sina äldre. Under onsdagen, från Folkets hus i Broby, ringde därför bland annat EU-parlamentarikern Heléne Fritzon (S) och andra S-politiker runt till sina äldre medlemmar i bygden..

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Läsartext: Vilken värld lever Bromöllas styrande i?

Jag vet inte om politikerna i Bromölla kommunfullmäktige vet vad som sker i vår omvärld coronaviruset sprids, människor blir sjuka, företag går i konkurs, folk blir av med sina jobb. Arbetslösheten kommer att stiga till runt nio procent, börsen sjunker, BNP kommer också att sjunka. Vad gör man då i Bromölla kommun, man höjer den fasta vattenavgiften som idag är högst i Skåne 5632 kronor/år med tio procent, skriver Sandor Szilagyi i Bromölla..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.