SR > Nyheter

Tuesday, 31 March, 09:55

SR - 25 mar 20 kl. 08:11

Dubbdäck tillåts längre i årTransportstyrelsen förlänger nu tiden för att byta till sommardäck på grund av coronakrisen..
Läs mer på SR

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dubbdäck, tillåtslängre i , år
VBL - 17 okt 12 kl. 09:54

Dubbdäck tillåtna 1 november

Snart är det dags att byta däck. I varje fall för dem som använder dubbdäck. Mellan den 1 november och 8 april är dubbdäck tillåtna, och utöver den tiden om väglaget kräver det..

BT - 13 dec 16 kl. 06:15

Däckbråket – dubbdäck till cyklister väcker ilska

En cykelhandlare i Borås är skarpt kritisk till Borås stad som i ett projekt delat ut gratis dubbdäck till 27 vintercyklister. – En ren konkurrens mot oss handlare, Shahab Loniakan..

GöteborgsPosten - 22 nov 14 kl. 05:00

TEST: Dubbdäck till cykeln

Dubbdäck till cykeln är en bra livförsäkring när halkan kommer. Men väggrepp och kvalitet skiljer sig åt mellan olika modeller, visar ett test..

YLE - 16 apr 13 kl. 16:32

Rubrik: Färre dubbdäck i större finländska städer

Finländare borde bli bättre på att använda friktionsdäck under vintern för att minska på gatudammet och förbättra luftkvaliteten. Det är slutsatsen av en undersökning om dubbdäck som Helsingfors stad låtit göra. - Vi borde försöka minska på användningen av dubbdäck under vintern, på alla sätt möjliga sätt, säger Pekka Isoniemi vid Helsingfors stads byggnadsverk.

YLE - 16 apr 13 kl. 16:38

Stora städer vill ha färre dubbdäck

Finländare borde bli bättre på att använda friktionsdäck under vintern för att minska på gatudammet och förbättra luftkvaliteten. Det är slutsatsen av en undersökning om dubbdäck som Helsingfors stad låtit göra. - Vi borde försöka minska på användningen av dubbdäck under vintern, på alla sätt möjliga sätt, säger Pekka Isoniemi vid Helsingfors stads byggnadsverk.

YA - 13 jan 14 kl. 10:03

Fler väljer dubbar till hojen

Foto: Sprisse Nilsson
Alltid bära hjälm och ha dubbdäck när det är halt – det är goda råd till cyklister. I en ny rapport från Trafikverket konstateras att cyklister är den största gruppen som skadas allvarligt i trafik, och att den vanligaste olycksorsaken är någon form av halka.– Dubbdäck blir populärare, säger Anders Roslin, cykelhandlare i Ystad.

YLE - 04 apr 16 kl. 12:37

Sista dagen att byta till sommardäck

I dag är sista dagen att byta dubbdäcken till sommardäck. I år måste sommardäcken bytas redan i början av april, men då påsken infaller sent får man köra med vinterdäck betydligt längre. Enligt lagen får man använda dubbdäck till och med slutet av mars, eller till och med den första måndagen efter påsk.

Cornucopia - 12 feb 19 kl. 09:45

Kobolt från barnarbete i mobiler och dubbdäck?

Fossilbilskramarna har dragit upp att det kan finnas kobolt i elbilsbatterier och att det existerar koboltgruvor som använder barnaarbete. Vad de glömmer är att sagda kobolt finns i litiumbatterierna i miljarder mobiltelefoner, samt i bilars dubbdäck. Till skillnad mot t ex Tesla så har jag inte sett att dubbdäckstillverkarna gjort utfästelser att de inte har barnarbetskobolt.

Skånskan - 15 apr 16 kl. 06:48

Dags att byta till sommardäck

Nyheter I dag den 15 april är sista chansen för bilägare som ännu inte bytt ut dubbdäcken till sommardäck. Från midnatt råder dubbdäcksförbud i hela landet, såvida det inte är risk för vinterväglag. Det är polisen som avgör om det finns skäl att göra undantag från dubbdäcksförbudet.

Nya Wermlands Tidningen - 23 apr 13 kl. 07:30

Dubbdäck tillåts endast i undantagsfall

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Corona stoppar körkort — 8 000 prov avbokas

Det blir tufft för dem som räknat med att ta körkort till sommaren. På grund av coronaviruset har Trafikverket stängt all nybokning för teoriprov för bil, motorcykel och moped fram till 4 maj..

SR - 1 timme sedan

Skolmat delas ut till barn och behövande i Washington

I USA hålls nu skolorna stängda över hela landet, mer än 55 miljoner barn får plugga hemma på egen hand, i ett försök från delstaternas sida att minska corona-smittspridningen. Samtidigt är många amerikanska skolbarn beroende av den mat de får vid skollunchen och i Washington fortsätter luncherna att delas ut till de som behöver..

SR - 2 timmar sedan

Folkhälsomyndigheten vill att fler testas

Statsepidemiolog Anders Tegnell på Folkhälsomyndigheten vill att många fler i Sverige coronatestas..

SR - 3 timmar sedan

Kritik mot besöksförbud på äldreboenden med coronafall

Annika Boberg är kritisk till att hon inte får ta en promenad med sin 85-åriga dementa pappa när det konstaterats coronafall på äldreboendet där han bor..

SR - 4 timmar sedan

Antikroppar från tillfrisknade prövas mot corona

Svenska forskargrupper kommer att pröva att ge både blodplasma och antikroppar från personer som gått igenom covid-19 till svårt sjuka. Tidigare försök har gjorts vid bland annat sars-epidemin och lindrade då i vissa fall sjukdomen..

SR - 6 timmar sedan

Oro kring uppehållstillstånd efter stora varsel

Bland personer som har invandrat till Sverige under senare år ökar oron för att förlora möjlighet till uppehållstillstånd eller familjeåterförening, då många riskerar att förlora inkomster i och med coronakrisen..

SR - 7 timmar sedan

Restriktioner slår hårt mot Åland

Restriktionerna i Finland väntas slå hårt mot ekonomin i landet och inte minst på ögruppen Åland som till stora delar är beroende av turism..

SR - 8 timmar sedan

Sydeuropa knäar under krisen

Coronaviruset fortsätter att drabba Sydeuropa allra hårdast. I går kväll kom nya uppgifter från både Frankrike, Spanien och Italien, om ännu fler avlidna och om fler, och förlängda, restriktioner..

SR - 11 timmar sedan

Finland förlänger och skärper restriktioner

Finlands begränsningar för att stoppa spridningen av coronaviruset förlängs och skärps – med stängda restauranger och striktare gränskontroll..

SR - 12 timmar sedan

Nu slopas inrådan om långärmad skyddsförkläde

På måndagskvällen släppte Folkhälsomyndigheten nya nationella rekommendationer för skyddsutrustning vid vård av coronapatienter..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.