Cornucopia > Ekonomi

Friday, 10 April, 20:37

Cornucopia - 25 mar 20 kl. 07:47

Extrem börsuppgång på amerikanskt räddningspaket - tvekande börsöppning väntasGårdagen sägs bjudit på den största börsuppgången sedan den akuta finanskrisen hösten 2008, på förväntningarna om en överenskommelse om ett amerikanskt krispaket. Terminerna talar dock för en trevande börsöppning i Europa och rusningen lugnar därmed ner sig något.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Europa, Dow Jones Industrial Average, Jones, OMXS30, Asien, USA, SEK, Sveriges BNP, USD

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 3 timmar sedan

FHM: Mellan 33 000 och 100 000 stockholmare uppskattas varit smittade av coronaviruset runt månadsskiftet

Folkhälsomyndigheten (FHM) har nu presenterat resultaten av de slumpmässiga tester för smitta av SARS-CoV-2 som genomfördes i den hårt drabbade region Stockholm mellan den 27:e mars och 3:e april. Resultatet visar på att cirka 2.5% av de boende i Stor-Stockholm var smittade av viruset, eller cirka 59 000 personer.

Cornucopia - 6 timmar sedan

Ska svenska staten eller kinesiska staten äga överlevande svenska företag?

Läsarna vill se privatiserade förluster för krisande företag, dvs att marknaden ska ta hand om detta. I praktiken innebär detta hårddraget att kinesiska staten (via ombud om inte annat) kommer äga svenskt näringsliv, medan alternativet är att svenska staten går in som ägare. Kinesiska staten.

Cornucopia - 9 timmar sedan

Tillgångslag i USD, EUR och SEK sedan sista januari

Nedan följer en sammanställning av utvecklingen för olika tillgångsslag på finansmarknaderna sedan sista januari och innan coronakrisens utbrott. Specifikt börsindex, valutorna USD, EUR och SEK, obligationsindex och guld, och samtliga mätt i valutorna USD, EUR och SEK.Saint Barth Stock Exchange.

Cornucopia - Igår: 14:44

Tractions VD: "De senaste årens finansiella doping [borde nedmonteras]"

Investmentbolaget Tractions VD Petter Stillström har skrivit en med anledning av coronakrisen läsvärd inledning till bolagets årsberättelse för 2019, som publicerades idag (PDF). Han kallar de senaste åren för finansiell doping och att de företagsbyggen som inte är lönsamma "borde nedmonteras". Tidigare olönsamma bolag ska inte räddas av staten.

Cornucopia - Igår: 08:35

Svenskt Näringsliv: -5% till -11% i BNP 2020, upp till 15% i arbetslöshet

Arbetsgivarorganisationen Svenskt Näringsliv har gjort en partsinlaga med ekonomiska gissningar i form av tre scenarion - V, W och U. Tillväxten landar mellan -5% och -11% för 2020 och upp till 15% i arbetslöshet, om inte företagens förluster kan socialiseras och betalas av skattebetalarna efter en mycket lång period av privatiserade vinster. Undersökning längst ner i inlägget.

Cornucopia - Igår: 07:36

Uppåt i USA - halvdag på Stockholmsbörsen - nästa handel blir på Svarta konkusrtisdagen

Börserna stängde starkt positivt i USA, föll något i Sverige och går blandat i Asien. Stockholmsbörsen har halvdag och sedan stängt till tisdag, vilket innebär att den får hitta sin egen väg under torsdagen och sedan korrigera till internationell utveckling på tisdag, vilket kan bli fyra spännande dagar fram till svarta konkurstisdagen när alla konkurser ska lämnas in förr att komma undan företrädaransvaret för skatteskulderna.Månadschart OMXS30.

Cornucopia - I förrgår: 16:05

Norwegian försöker sig på rekonstruktion - vill konvertera skulder till aktier

Norwegian vill genomföra en form av rekonstruktion för att få tillgång till norska statens krispengar. Bland annat vill man konvertera skulder till aktier, en sk bail in, dvs fordringsägarna får inte tillbaka sina pengar, utan får istället en knippe aktier i det krisande bolaget.Kabinfoto från Norwegian anno duzmal 2013.

Cornucopia - I förrgår: 15:02

Kraftigt sänkta arbetsgivaravgifter för småföretag - egenföretagare bör ej skjuta upp lön

En av de krisåtgärder som riksdagen klubbat igenom efter förslag från regeringen är kraftigt sänkta arbetsgivaravgifter för småföretag under månaderna mars till och med juni. Detta innebär att du som egenföretagare inte bör skjuta upp din lön om medel finns, utan passa på att ta ut lön nu om möjligt.
Deg att spara.

Cornucopia - I förrgår: 11:06

Norges fastlands-BNP beräknas fallit 14% i mars

Den norska motsvarigheten till SCB, SSB, rapporterar att preliminärt föll norsk BNP med 14% från start till slut på månaden. Detta inkluderar inte rederier och oljesektorn.
Oslofjorden.

Cornucopia - I förrgår: 09:45

Försvarsmaktens film från Älvsjö sjukhus

Nedan hittas Försvarsmaktens enhet Combat Cameras film från byggandet av Älvsjö sjukhus på Älvsjömässan. Alltid intresserar det någon att se vad för förmågor Sverige besitter trots allt gnäll.
Ja, ja, Älvsjömässan heter tydligen Stockholmsmässan numera, men sägs planera flytt till norr om Stockholm, och ärligt talat vem associerar Älvsjö till Stockholm.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.