Nyan > Svenskfinland

Saturday, 04 April, 22:24

Nyan - 25 mar 20 kl. 08:00

Utkomststöd via internetMariehamns stad erbjuder från och med tisdag möjlighet att söka utkomststöd via internet. – Vi har sedan en tid tillbaka planerat för att ta i bruk e-ansökningar för utkomststödet. Med tanke på rådande omständigheter är vi glada att nu kunna erbjuda denna service till stadens invånare så att de enkelt, säkert och smidigt kan inlämna sin utkomststödsansökan till oss, säger socialservicechef Mikaela Brandt enligt stadens hemsida. Formuläret för att söka om utkomststöd hittas via stadens hemsida. (jo)
Tillbaka till startsidan
Tipsa Nyan.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Mikaela Brandt, Nyan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Utkomststöd, via, internet
YLE - 11 sep 16 kl. 08:47

Socialombudsmannen: Nya lagen om utkomststöd minskar inte på byråkratin

Den nya socialvårdslagen träder i kraft första januari 2017. Meningen var att lagen skulle minska på byråkratin. Det kommer den inte att göra.

Nyan - 28 dec 18 kl. 09:10

Stödbehovet är allt större

Stödbehovet blir allt större. Det konstaterar socialchef Cecilia Dahlström och säger att det speglar samhällsutvecklingen.
– Folk har det lite sämre ställt.

YLE - 08 mar 17 kl. 14:25

JO har fått 200 klagomål om FPA - Rättskyddet sätts på prov

Riksdagens justitieombudsman har tagit emot över 200 klagomål om Folkpensionsanstalten under början av året. FPA tog över utbetalningen av det grundläggande utkomststödet i början av året. Klagomålen gäller bland annat tidsfrister som inte hållit, problem i e-tjänsterna, köer i kundservicen och FPA:s anvisningar gällande utkomststödet.

YLE - 16 feb 17 kl. 12:03

Lång väntetid på FPA skapar problem med räkningar

Vid årsskiftet flyttade behandlingen av utkomststöd från kommunerna till Folkpensionsanstalten och det har lett till bland annat långa köer och uteblivet stöd för många. Efter att Pauliina Mättö tog studenten förra våren har hon varit arbetslös och på grund av att hon lämnade in sin ansökan om arbetslöshetsstöd för sent fick hon inte det stödet. Hon har därför lyft utkomststöd från kommunen under hösten.

YLE - 20 apr 17 kl. 08:46

Kulturdebatt: Teaterjobben tryter och på facket står man handfallna

Inom teatern har jobbtillfällena blivit färre samtidigt som det har blivit svårare att få utkomststöd. Skådespelaren Marika Parkkomäki beslutade sig för att utbilda sig till närvårdare. För henne var det både tvång och eget val.

YLE - 18 dec 14 kl. 07:46

Funktionshinder dyra för storfamilj

Sjundeåbon Linda Winberg har fem barn av vilka två har speciella behov. Familjen får vända på slantarna för att få ekonomin att gå ihop.
Skolfoton är vitkiga i familjen.

YLE - 04 jan 13 kl. 11:23

Tystnadens kapell lockar nyfikna och folk i nöd

Kapellet i Kampen har spräckt gränsen på 250 000 besökare. Tystnadens kapell mitt i Helsingfors centrum har satsat på själavård tillsammans med stadens socialarbetare. Flera besökare har lättat på sitt hjärta om bekymmer med arbetslöshet, livskriser och psykiska problem.

HBL - 27 okt 13 kl. 06:10

Kommuner låter flyktingar vänta i läger

Av årets flyktingkvot på 750 har bara 36 tills vidare fått en kommunplats i Finland. Nästa års kvotflyktingar med den syriska tilläggskvoten kan få vänta länge i flyktinglägren.För tillfället väntar knappt 300 kvotflyktingar i flyktingläger på att få komma till Finland som utlovat.

HBL - 13 nov 13 kl. 11:15

Vi kan inte ge upp

BORGÅ. I en tid när alla räknar med att välfärden kommer att krackelera drar Borgå stad upp riktlinjer för mer välfärd för invånarna.Trots det förväntas kommunerna producera rapporter från alla delar av sin verksamhet till olika statliga myndigheter.

HBL - 28 nov 13 kl. 07:17

Sannf vill bygga ut vårddistrikten

Sannfinländarna sväljer inte att kommunerna ska spara så mycket som regeringen vill. I stället hoppas partiet på tillväxt och på en modell där de nuvarande sjukvårdsdistrikten utvecklas till regionförvaltning.Regeringen ska under den här veckan bli klar med huvuddragen i sitt så kallade strukturpaket, där en av de större klossarna är att balansera kommunekonomin för totalt två miljarder – varav en miljard ska bestå av en gallring i kommunernas serviceansvar.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 3 timmar sedan

Rekordvinst för Marstad

Omsättningen steg. Och rörelseresultatet och vinsten blev rekordstor. .

Nyan - 7 timmar sedan

Mindre markbrand i Hammarland

En yta på 40 gånger 40 meter brann idag, lördag, i Hammarland, Mörby. Larmet kom lite över elva. Området som fattade eld befann sig mellan två bostadshus.

Nyan - 8 timmar sedan

Orienterarnas stortävling flyttas fram

ORIENTERING. Jukolakavlen och damernas Venla i Rovaniemi är inställd med anledning av coronaviruspandemin. IF Åland orientering brukar delta med ett 15-tal orienterare.

Nyan - 11 timmar sedan

Krisstöd till kulturlivet

Ålands landskapsregering har inrättat särskilda stipendier och understöd med anledning av coronavirusets inverkan på kulturlivet.
Ansökan öppnar i dag fredag 3 april och sista ansökningsdag är 20 april. Det handlar dels om ett stipendium som enskilda kulturarbetare och konstnärer kan söka, dels om ett specialunderstöd riktat till föreningar och organisationer inom kultur- och konstsektorn.

Nyan - 14 timmar sedan

Vilken partiledare har du högst förtroende för?

En av frågorna i månadens Åland gallup gäller partiledarförtroende.
Åland gallup fokuserar av förklarliga skäl på coronakrisen. Men som vanligt ställs frågan vilket parti du skulle rösta på om det var val i dag.

Nyan - Igår: 19:09

Emilia Alm vidare i the Voice

Sista sångaren ut. Det var Emilia Alm i team ”Anna Puu”i Voice of Finland.
Av tio sångare blev hon en av fyra som nu går vidare till live-uppträdanden.

Nyan - Igår: 18:00

Eckerö Line-fartyg i trafik nästa vecka

Eckerö Lines lastfartyg Finbo Cargo sätts i trafik mellan Helsingfors och Tallinn i början av nästa vecka. Finbo Cargo har varit på varv sen slutet av januari, bland annat för att uppgradera isklassen. På grund av resebegränsningarna transporterar fartyget inte passagerare eller personbilar.

Nyan - Igår: 17:46

Inga nya fall konstaterade

Inga nya fall har uppdagats på Åland. Det konstaterade landskapsläkare Knut Lönnroth på dagens presskonferens.
Men man ska inte dra för snabba slutsatser av det.

Nyan - Igår: 17:00

Omsorgspersonal testprioriteras

Personal inom vård, omsorg och barnomsorg är prioriterade grupper när det gäller testning av coronaviruset. – Personal inom just de här grupperna är en prioriterad grupp för testning och det vet de som sitter i coronatelefonen om. Om det finns oklarheter kollar de upp med en läkare på plats och vid behov även med en smittskyddsläkare, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Jeanette Pajunen.

Nyan - Igår: 15:21

Polisen varnar äldre för coronabedragare

Den åländska polisen vidarebefordrar en varning från kollegor på fastlandet om bedragare som utnyttjar coronakrisen. Det är främst äldre personer som drabbas. Bedragarna kan uppge att de gör ”coronagranskningar”, erbjuda matservice eller säga sig komma från hälsomyndigheter.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.