BT > Nyheter

Wednesday, 08 April, 16:15

BT - 25 mar 20 kl. 07:58

”Vi måste utnyttja biogasens klimatnytta”Ett år och tre månaders drift av samtliga stadsbussar i Borås. Så mycket potentiell klimatvänlig fordonsgas har eldats upp i reningsverkets fackla på Sobacken. – Jättetråkigt att man inte fått ordning på produktionen, säger miljöansvarige kommunalrådet Tom Andersson (MP) i sin kommentar..
Läs mer på BT
Läs mer om:
Borås, Sobacken, Tom Andersson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vi måste utnyttja, biogasens, klimatnytta
Regeringen - 12 sep 11 kl. 13:47

Satsning för att stärka biogasens lönsamhet och produktion

Regeringen föreslår i budgetpropositionen en satsning på utveckling, demonstration och marknadsintroduktion av ny teknik och nya lösningar som stärker biogasens lönsamhet och bidrar till ökad produktion. Satsningen är på 120 miljoner kronor över två år. Nyhetsartikel: Satsning för att stärka biogasens lönsamhet och produktion Näringsdepartementet, 12 september 2011.

Cornucopia - 19 okt 19 kl. 10:24

400 miljarder för höghastighetsjärnväg - utan klimatnytta

Stockholms Handelskammare har kommit fram till att höghastighetsjärnvägen inte kommer kosta 230 miljarder, utan runt 400 miljarder kronor, och ger dessutom ingen klimatnytta alls, eftersom alla nyttoberäkningar förutsätter att all annan trafik förblir fossil för evigt. Istället föreslår man en lång rad nyttiga infrastrukturprojekt runt om i landet.Franska TGV.

GöteborgsPosten - 01 apr 15 kl. 20:00

Detta gör mer klimatnytta än vindkraft i Hake fjord!

Miljöpartisterna i Göteborg skulle få större klimatnytta genom att stänga ned fossileldade Rya kraftvärmeverk än att bygga en vindkraftpark i Hake fjord, skriver energi- och miljöanalytiker Thomas Karlsson..

Supermiljöbloggen - 18 jul 17 kl. 16:29

Flygskattsmyterna: ”Flygskatt ger ingen klimatnytta”

I ett flertal artiklar har tidningen Effekt granskat debatten om flygskatten och flyglobbyns försök att påverka politiken. Supermiljöbloggen går nu igenom de vanligaste myterna om regeringens föreslagna flygskatt – och hur lobbyisterna lyckats smussla in dem i det politiska samtalet.  "En flygskatt ger ingen klimatnytta" Ett återkommande argument från flygskattmotståndarna är påståendet att skatten inte skulle innebära minskade utsläpp.

DN - 12 aug 19 kl. 18:14

”Skogsavverkning är en förutsättning för hög klimatnytta”

REPLIK DN DEBATT 9/8. Vi får en stor klimatnytta tack vare att vi brukar skogen aktivt och använder den biomassa vi skördar till att producera produkter och biobränslen som kan minska användningen av fossila bränslen och cement, som svarar för huvuddelen av den mänskliga klimatpåverkan, skriver Kjell Andersson, Svenska bioenergiföreningen..

Nyteknik - 05 dec 19 kl. 15:01

Forskare: Stor biokolfabrik ger klimatnytta

Den värme som bildas vid tillverkning av biokol kan utnyttjas i ett kraftvärmeverk. På så sätt kan en storskalig biokolfabrik ge stor klimatnytta, enligt en ny studie..

BT - 13 jan 14 kl. 14:46

Utnyttja befintliga fastigheter

Det är orealistiskt att tro att vi kan lösa den akuta bostadsbristen enbart genom att bygga nya bostäder. Istället kan mycket vinnas genom att utnyttja tillgängliga lägenheter, utrymmen och lokaler på ett bättre sätt genom att bygga om vindar, lokaler och andra tomma utrymmen. Alla bedömare är överens om att det råder bostadsbrist i Sverige.

Barometern - 13 jan 14 kl. 08:07

Utnyttja befintliga hus

Som Barometern tidigare har uppmärksammat så råder det akut brist på hyresrätter i Kalmar och väntetiden för en bostad är upp till sju år. Detta är inte acceptabelt.
Alla bedömare är överens om att det råder bostadsbrist i Sverige.

SmålandsPosten - 22 maj 14 kl. 06:51

Utnyttja din rösträtt i EU-valet den 25 maj

?Jag ska utnyttja min demokratiska rättighet att påverka EU-valet den 25 maj. Men jag ser det inte bara som en rättighet utan också som en skyldighet att lägga min röst för det parti och den kandidat som jag tror kan vara en aktiv röst för ­Sveriges intressen i Europa.

YLE - 25 aug 14 kl. 12:25

Jukka Mildh: Lewis Hamilton försöker utnyttja brittisk media

Yle Urheilus Formel 1-expert Jukka Mildh tror att Mercedes-föraren Lewis Hamilton medvetet försöker rubba stallkamraten Nico Rosberg efter händelserna i Belgiens Grand Prix i söndags. Mercedes-förarna Lewis Hamilton och Nico Rosberg krockade på det andra varvet i Belgiens Grand Prix. Hamilton tappade mark och bröt slutligen, medan Rosberg körde upp sig till en andra plats.

Fler nyheter från BT

BT - 30 minuter sedan

JUST NU: Butik i Borås läggs ner – är inte lönsam nog: ”Det blir jobbigt för många här”

Mataffären Netto på Hässleholmen ska stängas i slutet av maj. Den nya ägaren Coop anser inte att den är tillräckligt lönsam. – Det blir jobbigt för många här om den stänger, säger en boende i området..

BT - 15 minuter sedan

Två miljoner ansiktsmasker till vården

Företaget Essity kan leverera två miljoner skyddsmasker till den svenska sjukvården. Det meddelar näringsminister Ibrahim Baylan (S) på en presskonferens..

BT - 5 minuter sedan

WTO varnar för djup recession

BT - 1 timme sedan

Larm: Brand i flerfamiljshus i centrala Ulricehamn

Strax efter klockan två på eftermiddagen fick räddningstjänsten in ett larm om en brand i ett flerfamiljshus i Ulricehamn. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.