YLE > Finland

Sunday, 05 April, 14:56

YLE - 25 mar 20 kl. 07:49

Åbos skolhälsovårdare snabbutbildas för att hjälpa med coronafallAlla som jobbat med vård har fått välja nya uppgifter, i de fall då det finns större behov inom någon annan avdelning.
Läs mer på YLE

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Åbos, skolhälsovårdare, snabbutbildasför att , hjälpamed , coronafall
YLE - 15 aug 18 kl. 16:28

Skolhälsovårdare: Tystnadsplikten försvårar arbetet mot mobbning

Den nya elevvårdslagen gör det svårare för skolpersonalen att samarbeta kring mobbning och hjälpa dem som är utsatta. Det säger skolhälsovårdare Yvonne Carlberg..

YLE - 29 dec 16 kl. 05:04

Elever känner sig ensamma trots att de har vänner

Barn känner sig ensamma och oroar sig bland annat för hur vuxna använder alkohol. Familjemåltiderna blir allt färre och det blir grönsakerna på tallriken också. Det framgår ur en undersökning som gjordes i våras bland femteklassare bland annat i Ingå.

YLE - 09 sep 16 kl. 06:55

Få kommuner satsar på tidigt stöd för unga som mår dåligt

Kommunerna borde satsa mer på att ungdomar med mentala problem får hjälp mellan skola och specialsjukvård, säger familjeterapeut Lillemor Gustafsson vid Folkhälsan. I onsdags kunde Yle Huvudstadsregionen rapportera att antalet svenskspråkiga barn som får pykiatrisk vård vid Hucs har ökat med nästan sextio procent sedan ungdomspsykiatrin fick en svenskspråkig psykiater.
Vidareutbildning är jättebra.

YLE - 13 dec 12 kl. 09:41

En skolpsykolog på 5000 elever

I Karleby finns över 5000 skolelever men bara en enda skolpsykolog. Bristen på skolpsykologer gör att alla tester för svenskspråkiga elever sköts via köptjänster. De kommer dels från Jakobstad men i flera års tid har skolverket också köpt tjänster från en skolpsykolog som bor i Schweiz.

YLE - 13 dec 12 kl. 10:36

En skolpsykolog på 5 000 elever

I Karleby finns över 5 000 skolelever men bara en enda skolpsykolog. Bristen på skolpsykologer gör att alla tester för svenskspråkiga elever sköts via köptjänster. De kommer dels från Jakobstad men i flera års tid har skolverket också köpt tjänster från en skolpsykolog som bor i Schweiz.

Barometern - 11 jul 13 kl. 08:14

Nybros elever skolkar mest

Nybro kommun har högst andel indragna ­studiebidrag för gymnasiestuderande av alla ­kommuner som Barometern bevakar. I hela länet hamnar kommunen på tredje plats. På onsdagen redovisade Centrala studiestödsnämnden, CSN, sina siffror för hur skolk påverkat studiebidraget för gymnasieelever.

HBL - 09 sep 13 kl. 11:00

Allt fler funderar på att flytta till Europas Kuwait

Den ökande välfärden i Norge ? som också kallas Europas Kuwait ? syns överallt.

Fler nyheter från YLE

YLE - 5 timmar sedan

"Fanns det inga andra alternativ?" Sjukhusens coronarestriktioner oroar blivande mammor och pappor

Många blivande föräldrar är rädda för att föderskor och nyfödda inte får tillräcklig hjälp när stödpersonernas närvaro på förlossningsavdelningarna begränsas på universitetscentralsjukhusen på grund av coronapandemin..

YLE - 1 timme sedan

Coronaviruset har skördat ytterligare tre dödsoffer i Finland

Ytterligare tre människor har avlidit av coronaviruset i vårt land. Enligt Institutet för hälsa och välfärd THL är antalet coronadödsfall nu uppe i 28..

YLE - 2 timmar sedan

Adlercreutz vill locka studerande ut i arbetslivet med slopad inkomstgräns för studiestöd

Svenska riksdagsgruppens ordförande, riksdagsledamot Anders Adlercreutz, vill temporärt slopa inkomstgränsen för studiestödet för att få studerande ut i arbetslivet nu då undantagstider råder..

YLE - 2 timmar sedan

Karisbon Nico Rönnberg ser fram emot flytten till Frankrike - vill ändå avsluta karriären i moderklubben BK-46

Karisbon Nico Rönnberg väntar ivrigt på flytten till Frankrike och spel i franska handbollsligan. Det är en dröm som går i uppfyllelse. Han är orolig över coronapandemins framfart i världen, men hoppas den ska vara över i juli då flyttlasset går från Karis mot Paris..

YLE - 3 timmar sedan

Samhällsdebattören och radikalekologen Pentti Linkola är död

Miljöaktivisten och samhällsdebattören Pentti Linkola har avlidit vid en ålder av 87 år. Han var född i Helsingfors år 1932 och han har främst livnärt sig som fiskare..

YLE - 3 timmar sedan

Pentti Linkola död

Miljöaktivisten och samhällsdebattören Pentti Linkola har avlidit vid en ålder av 87 år..

YLE - 3 timmar sedan

Medieforskaren Klas Backholm: "Viktigt att också lyfta fram positiva nyheter mitt i eländet"

De finländska medierna har hanterat coronakrisen rätt bra hittills, anser medieforskaren Klas Backholm vid Åbo Akademi i Vasa. Han efterlyser också positiva nyheter som motvikt till allt det negativa..

YLE - 3 timmar sedan

Ovanligt stark UV-strålning just nu - ozonhål orsaken

På många håll i Finland har man under helgen fått njuta av vackert vårväder. Solens UV-strålning kan ändå vara överraskande stark just nu. Det beror på ett rekordstort ozonhål som har noterats ovanför Finland..

YLE - 4 timmar sedan

Två beväpnade män fortfarande på rymmen - efterspaningarna sköts nu av Centralkriminalpolisen

Efterspaningarna efter två möjligen farliga, beväpnade män övergår till Centralkriminalpolisen. Männen är fortfarande på fri fot efter att de lyckades komma undan polisen i Pyttis i Kymmenedalen på lördagen..

YLE - 5 timmar sedan

Oron bland blivande mammor och pappor enorm - sjukhusens restriktioner ifrågasätts på sociala medier

Bland många blivande föderskor är upprördheten stor över de restriktioner som universitetscentralsjukhusen har gått inför på grund av coronaepidemin..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.