Affärsvärlden > Ekonomi

Monday, 06 April, 16:09

Affärsvärlden - 25 mar 20 kl. 07:25

De drar slopar sina utdelningarSåväl Skanska som Volati och Bulten återkallar sina förslag om utdelning som en konsekvens av coronakrisen..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Skanska, Volati, Bulten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: De drar sloparsina , utdelningar
DN - 02 apr 19 kl. 08:43

Krisande bostadsutvecklaren Oscar Properties slopar utdelningar

Krisdrabbade bostadsbyggarbolaget Oscar Properties ställer in aktieutdelningar och gör sig av med byggverksamheten i dotterbolaget Allegro. Åtgärderna vidtas för att stärka kapitalbasen..

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Uppgifter: Fed stoppar inte bankernas utdelningar

Tidningen noterade att vissa före detta amerikanska regulatorer har sagt att Federal Reserve borde beordra de största bankerna att slopa utdelningarna för att spara kapital i ett läge med skenande arbetslöshet och problem för företagen som riskerar att bli värre än under finanskrisen. ECB och Bank of England har tryckt på för att banker ska slopa utdelningarna, men Federal Reserve väntas inte följa deras exempel. Enligt WSJ:s källor ser Fed viktiga skillnader hur bankerna distribuerar kapital på de båda kontinenterna, och de planerar att genomföra en mer noga övervägd analys av tillståndet i det amerikanska banksystemet.

DI - 6 timmar sedan

Fed väntas inte stoppa amerikanska bankers utdelningar i nuläget

Amerikanska banker kommer sannolikt att tillåtas fortsätta att ge utdelningar till sina aktieägare trots att coronaviruspandemin riskerar….

Cornucopia - 13 mar 20 kl. 09:36

Finansinspektionen slopar kapitalbuffertkrav för bankerna

Finansinspektionen (FI) avskaffar det kontracykliska kapitalbuffertkravet på 2.5% för bankerna, och sätter kravet till 0%, för att lånefesten ska kunna fortsätta att rädda den skuldbaserade svenska ekonomin i spåren av coronakrisen.
Finansinspektionen.

DI - 29 mar 20 kl. 21:05

SSAB slopar utdelningen – aktieägarna snuvas på 1,5 miljarder kronor

I spåren av coronavirusets framfart slopas de svenska börsbolagens utdelningar på löpande band..

Cornucopia - 30 okt 15 kl. 14:02

Högre utdelningar att vänta?

Med Sveriges ekonomi allt närmare överhettning är det intressant att titta på utdelningsprognoserna för svenska börsbolag. Prognoserna pekar (förstås) på stigande utdelningar framöver, åtminstone vid ett mindre stickprov bland lite olika bolag.
Dagschart TeliaSonera.

Cornucopia - 02 aug 19 kl. 12:17

Index med eller utan utdelningar - utdelningarna återinvesteras ju i verkligheten

Ska man titta på börsens utveckling med eller utan återinvestering av utdelningar? Det mesta av utdelningarna från såväl börs som obligationer återinvesteras nämligen, och är således redan med och påverkar indexets utveckling. Mot detta finns argumentet att en aktie dippar lite när utdelningen skiljs av.

PrivataAffärer - 24 maj 19 kl. 07:43

Morgan Stanley: Guldkantade utdelningar i banksektorn

  ”Vår högsta tilltro för guldkantade utdelningar är från Lloyds, DNB, KBC och HSBC”, skriver investmentbanken. I rådande lågräntemiljö torde banker med stadiga och säkra utdelningar tilltala investerare, anser Morgan Stanley. ”Vår guldkantade utdelningslista fokuserar på starka affärsmodeller där vår tilltro till utdelningsnivåerna är som högst”, skriver investmentbanken även.

Regeringen - 11 mar 11 kl. 15:29

Förbättrat resultat och ökade utdelningar för de statligt ägda företag under 2010

Det går bra för staten som bolagsförvaltare. Under 2010 förbättrades resultatet efter skatt för företag med statligt ägande med 60 procent, från 34,7 till 55,6 miljarder kronor, enligt den i dag publicerade bokslutskommunikén för 2010. Utdelningarna förväntas uppgå till 30,9 (20,8) miljarder kronor, en ökning med drygt 10 miljarder jämfört med ifjol.

Regeringen - 11 mar 11 kl. 15:29

Förbättrat resultat och ökade utdelningar för de statligt ägda företagen under 2010

Det går bra för staten som bolagsförvaltare. Under 2010 förbättrades resultatet efter skatt för företag med statligt ägande med 60 procent, från 34,7 till 55,6 miljarder kronor, enligt den i dag publicerade bokslutskommunikén för 2010. Utdelningarna förväntas uppgå till 30,9 (20,8) miljarder kronor, en ökning med drygt 10 miljarder jämfört med ifjol.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Borg varnar banker för utdelningar

Finansminister Anders Borg (M) varnar nu bankerna för att ens fundera på att ge utdelningar till aktieägarna. ? Låt mig vara tydlig på den punkten; börjar bankerna diskutera utdelningar då kommer vi skärpa riskvikterna.

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 1 timme sedan

USA-terminerna pekar kraftigt uppåt

På måndagseftermiddagen pekade USA-terminerna mot en öppning skarpt uppåt, efter att New York-börserna backat på fredagen i spåren av svaga jobbsiffror..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Svenskt Näringsliv: De dystra siffrorna är bara början

Arbetsförmedlingens senaste statistik över varsel och nya arbetslösa är väldigt dystra, men tyvärr bara början. Det säger Svenskt Näringslivs vice vd Mattias Dahl i en kommentar..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Rekordhög ökning av arbetslösheten

Arbetslösheten ökar nu med den högsta hastigheten på flera årtionden. Varslen ligger kvar på en rekordhög nivå, men antalet minskade under förra veckan..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

ABG: Investmentbolaget har straffats för hårt

Kinnevik har gått sämre än börsen generellt sedan investmentbolagets rapport för det fjärde kvartalet i februari. Aktien har därmed blivit straffad för hårt. Det menar ABG Sundal Collier..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Aktierna som lyfter på börsen

Stockholmsbörsen steg i likhet med sina europeiska motsvarigheter på måndagen..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Analyshusen gillade H&M:s rapport

ABG Sundal Collier, SEB Equities och Carnegie var alla positivt överraskade av H&M:s första kvartal som resultatmässigt slog marknadens förväntningar med råge..

Affärsvärlden - 3 timmar sedan

Swedbank: Då kommer återhämtningen på bostadsmarknaden

Bostadspriserna i Sverige väntas falla i närtid på grund av coronapandemin, som lett till börsfall och snabbt stigande arbetslöshet. Sedan väntas en återhämtning på bostadsmarknaden, med stöd av låga räntor och en återhämtning i hela ekonomin. Det skriver Maria Wallin Fredholm, ekonom vid Swedbank, i en analys..

Affärsvärlden - 4 timmar sedan

Analytiker: Oljepriskrisen överlever pandemin

Efterfrågechocken som vållats av covid-19 kommer inte nödvändigtvis att vara över samtidigt som pandemikrisen är det, och det är därför inte osannolikt att oljepriserna letar sig under 10 dollar per fat, anser en betydande andel analytiker i en prognossammanställning. Priserna kan till och med bli negativa, enligt Citi..

Affärsvärlden - 5 timmar sedan

Pareto: Storbanken har sjunkit för mycket - köp

Riktkursen sänks, men rekommendationen höjs till köp..

Affärsvärlden - 5 timmar sedan

Kindred rusar efter köpråd

Aktien i Kindred stiger med cirka 8 procent på måndagen efter att SEB höjt rekommendationen till köp..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.