Expressen > Nyheter

Friday, 03 April, 05:33

Expressen - 25 mar 20 kl. 07:10

Nytt lyft för Löfven – och ras för ÅkessonStödet för Socialdemokraterna har ökat under coronakrisen, enligt en ny mätning från SVT/Novus. Partiet får 25,6 procent, en uppgång med 2,4 procentenheter sedan mätningen för en månad sedan. Stödet för Sverigedemokraterna sjunker med 1,9 procentenheter och Vänsterpartiet backar med 1,1. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Löfven, Åkesson, Socialdemokraterna, SVTNovus, Sverigedemokraterna, Vänsterpartiet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nytt, lyftför , Löfvenoch , rasför , Åkesson
YLE - 12 apr 17 kl. 05:15

Potatisnäringen ska få nytt lyft i Kristinestad

I Kristinestad har ett nytt projekt startat för att utveckla, stärka och befästa potatisnäringen i regionen. Meningen är också att man ska damma av det dåliga rykte som potatisen fått under de senaste åren. - Potatisnäringen är ju en viktig näring som sysselsätter många och tanken är att producenternas kompetens ska utvecklas.

Cornucopia - 27 jan 20 kl. 14:10

Nytt guldprisrekord - hårt ras på Stockholmsbörsen

Guldpriset har slagit nytt rekord i svenska kronor på 489:03 SEK per gram. I skrivande stund ligger priset på 488:50 SEK för ett gram av den ädla metallen. Och börserna faller hårt.

Computer Sweden - 07 feb 18 kl. 15:40

Det våras för hybriderna – nytt lyft väntas med Windows på Arm


Efter ett par sega år har försäljningen av hybriddatorer kommit igång. Senaste kvartalet gick försäljningen upp 10 procent – och nu väntas första vågen av ARM-baserade enheter lyfta segmentet ännu högre..

IDG - 07 feb 18 kl. 15:40

Det våras för hybriderna – nytt lyft väntas med Windows på Arm


Efter ett par sega år har försäljningen av hybriddatorer kommit igång. Senaste kvartalet gick försäljningen upp 10 procent – och nu väntas första vågen av ARM-baserade enheter lyfta segmentet ännu högre..

Världen Idag - 22 feb 20 kl. 00:00

Kortsiktiga drag vinner inga matcher, Löfven

Stefan Löfven har under snart sex turbulenta år lett Sverige, men nu gungar marken under statsministern. Företrädare för LO är öppet kritiska, liksom de egna kommunpolitikerna, och S-märkta Aftonbladet har tagit sin hand ifrån honom och skriver om behovet av nytt ledarskap. Löfven får goda omdömen från nära medarbetare och han framstår som en genuin och hedervärd person.

Skånskan - 05 maj 17 kl. 14:00

Välbesökt möte om nytt bad men få svar

STAFFANSTORP Var ska nya badhuset ligga, blir det 50-metersbassäng, hur påverkas andra föreningar och när står det klart? ERWP.fif(5)Frågorna var många när Staffanstorps kommun bjöd in till dialogmöte om det nya badhus som planeras.

DalaDemokraten - 20 sep 13 kl. 05:50

Inget nytt kommunvapen i Vansbro

VANSBRO Vid kommunfullmäktige på mån­dagen skulle politikerna ta ställning till om ett nytt kommunvapen skulle införas. Uppfattningen var ­delad och det slutade ....

SVT - 07 sep 14 kl. 06:59

Nytt bottenrekord för svensk skola

Andelen elever som inte får godkänt i nionde klass slog nytt rekord i våras. Det visar nya siffror från Skolverket. Hela 13,1 procent fick icke godkänt i kärnämnen och klarar därför inte sin behörighet till gymnasieskolan..

SvD - 07 sep 14 kl. 09:37

Svensk skola slår nytt bottenrekord

Andelen icke- godkända elever i nionde klass slog nytt rekord i våras, visar nya siffror från Skolverket. 13,1 procent av eleverna fick inte godkänt i kärnämnena och är därför inte behöriga till gymnasiet, rapporterar SVT..

Vimmerby Tidning - 15 apr 16 kl. 15:17

Fotodagar - ett nytt evenemang i Västervik

Med start den 11 augusti kommer ett helt nytt evenemang att genomföras i Västervik. Här får fotointresserade delta i föreläsningar, olika workshops och flera publika event. En av de stora dragplåstren är Bingo Rimér..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 3 minuter sedan

Alkoholförsäljningen ökar kraftigt i coronatider

Coronakrisen innebär mer tid hemma och mindre uteliv på restauranger och krogar. Det får konsekvenser på många sätt.Som att alkoholförsäljningen ökar kraftigt.

Expressen - 1 timme sedan

Professorn: Därför är våra symtom på corona så olika

Majoriteten av befolkningen får milda symtom av coronaviruset.Enligt Lennart Svensson, professor i molekylär virologi vid Linköpings universitet, finns det tre tydliga förklaringar till att vi reagerar så olika på smittan.– Viruset har en del udda egenskaper som vi virologer tycker är spännande, säger han..

Expressen - 1 timme sedan

Professorn: Därför sprids viruset så snabbt i världen

De flesta smittar bara två eller tre andra. Sen finns superspridarna – som är mycket mer smittsamma och kan starta spridningskedjor som det är nästan omöjligt att stoppa. De kan dessutom vara ganska många.

Expressen - 2 timmar sedan

CIA jagar Kinas coronasiffror – tror inte på landets uppgifter

CIA-tjänstemän har ända sedan början av februari varnat Vita huset för att Kinas sifferuppgifter om antalet coronafall i landet inte stämmer enligt New York Times.Kina har rapporterat omkring sex coronafall per 100 000 invånare vilket är betydligt lägre än siffrorna från andra svårt pandemidrabbande länder som Italien, Spanien och USA.Nu pågår en jakt från underrättelseorganisationens sida för att ta reda på den ”faktiska” dödssiffran i Kina – hittills utan framgång..

Expressen - 4 timmar sedan

Fina gesten till vårdens hjältar – hyllades av miljoner britter

Vårdpersonal är hårt pressad världen över på grund av coronapandemin.Storbritannien gör sitt bästa för att visa sin uppskattning.Miljontals britter, däribland premiärminister Boris Johnson, klev för andra torsdagskvällen i rad ut i sin dörröppning eller på sin balkong och applåderade hjältarna skriver Mirror.

Expressen - 6 timmar sedan

Ambulanspersonalen: Inte bara äldre blir sjuka

Covid-19 slår allra hårdast mot de äldsta i samhället. Men även yngre människor kan få andningssvårigheter och behöva akutvård, vittnar ambulanssjuksköterskor i SVT:s ”Aktuellt”. .

Expressen - 6 timmar sedan

Donald Trumps drag i respiratorskrisen

Det råder stor brist på respiratorer i USA. Donald Trumps nya drag i coronakrisen är att använda en lag från Korea-kriget 1950.– Jag har i dag utfärdat en order under försvarsproduktionslagen för att försäkra oss om att våra nationella industriproducenter kan tillverka tillräckligt många respiratorer för att rädda amerikanska liv, sade presidenten enligt CNN.

Expressen - 6 timmar sedan

Svenskarna satt fast i Peru – hämtas med specialplan

Många svenskar har suttit fast i ett stängt Peru – och inte kunnat ta sig hem.Men nu är de på väg tillsammans med andra skandinaver – totalt 290 stycken.18.

Expressen - 7 timmar sedan

”Vi vill sprida en positiv bild av sjukvården”

Sjukvården har det extremt tufft i coronakrisen.Samtidigt kärleksbombas hjältarna i vitt.Akuten på Danderyds sjukhus får många röda hjärtan på sitt populära instagramkonto.

Expressen - 7 timmar sedan

Stordalen: ”Inget jäkla virus ska knäcka oss”

Petter Stordalens imperium blöder.Inga intäkter på hotelldelen, restaurangerna ligger öde och resebyrån Ving är i klorna på den spanska coronaepedemin.Nu jobbar den norske miljardären dygnet runt för att hans livsverk inte ska gå omkull.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.