Expressen > Nyheter

Tuesday, 31 March, 09:49

Expressen - 25 mar 20 kl. 07:06

Turistoron på Österlen: ”Ska stanna hemma”Fulla parkeringar och butiker i Österlen tyder på att storstadsbor från coronadrabbade städer flyttat in i sina sommarhus.I Simrishamn flaggar politiker och tjänstemän för att det kan leda till problem och att gäster bör kunna åka hem till sin hemkommun om de behöver vård.Men inom sjukvården låter det helt annorlunda.– Om stockholmare vill fly huvudstaden får de åka till Österlen, säger säkerhetschef Thomas Andersson..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Österlen, Simrishamn, Thomas Andersson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Turistoron, ÖsterlenSka , stanna, hemma
YLE - 03 feb 17 kl. 04:31

Stanna hemma med sjukt barn - Sverige generöst, Finland strikt

Medan finländska föräldrar förväntas lösa vården av sjuka barn på högst fyra dagar kan svenska föräldrar få veckolånga ledigheter som staten betalar. Samhället ska hjälpa både mammor och pappor att kombinera familj och arbetsliv, säger man på Försäkringskassan i Sverige. Att stanna hemma med sjukt barn är så vanligt under förkylningstoppar i Sverige, att det till och med finns ett officiellt begrepp för det: att "vabba", som kommer från "vård av barn".

YLE - 27 feb 15 kl. 12:03

Flunssiga borde stanna hemma längre

Vinterinfluensan och epidemier av kräksjuka orsakar huvudbry hos många föräldrar just nu. Är en eller två feberfria dagar tillräckligt och hur länge smittar olika sjukdomar? Barnläkare Erik Qvist svarar.

YLE - 27 feb 15 kl. 12:03

Flunsiga borde stanna hemma längre

Vinterinfluensan och epidemier av kräksjuka orsakar huvudbry hos många föräldrar just nu. Är en eller två feberfria dagar tillräckligt och hur länge smittar olika sjukdomar? Barnläkare Erik Qvist svarar.

News55 - 21 mar 20 kl. 12:48

News55 lanserar upproret “Stanna hemma”

Uppropet Stanna hemma är ett initiativ från News55 och syftet är att uppmana svenskar som befinner sig i olika riskgrupper att inte ta några risker med sin eller andras hälsa. Tillsammans med Sveriges förenade studentkårer kommer det upprättas en “bank” av studenter som vill vara med och stödja de äldre som följer uppmaningen. På Facebookgruppen Stanna hemma kan alltså de ,som vill ha hjälp, möta studenter som är villiga att hjälpa till.

Skånskan - 22 jul 19 kl. 16:45

Inga tåg under en vecka – ”stanna hemma”

HÄSSLEHOLM Skånetrafiken och Trafikverket uppmanar pendlare att ta sen semester nästa år – eller arbeta hemifrån.
60 000 personer kan komma att påverkas varje dag när järnvägen stängs mellan Malmö och Lund.FAKTA
Södra stambanan mellan Malmö och Lund invigdes 1856 och är idag dubbelspårig.

Skånskan - 15 mar 20 kl. 21:01

”Fick inte ett enda råd att stanna hemma”

FOTBOLL Det är en hel del annat än bara fotboll som spelarna och ledarna i Sjöbo IF i dessa coronavirus-dagar tvingats bry sina hjärnor med.
I torsdags flög de ner till ett nu krisstämplat Spanien för ett träningsläger som de sedan länge planerat.– Vi fick inte ett enda råd att stanna hemma, inte från resebolaget, inte från flygbolaget och inte från den lokala arrangörsagenten här nere, påpekar Jim Nielsen, ordförande och en av totalt 34 SIF:are som just nu befinner sig i spanska Lloret de Mar, en bit från Barcelona på Costa Brava-kusten.

SVT - 20 mar 20 kl. 15:25

Kändisar uppmanar till att stanna hemma – för anhöriga

Genom att ta social distans och stanna hemma undviker du kontakt med någon som kan vara smittad av coronaviruset, eller vice versa. Nu har skådespelaren Kevin Bacons hashtag tagit fart på sociala medier. Den ska få människor att stanna hemma..

Kristianstadsbladet - 19 aug 12 kl. 22:47

Lusdrabbade ska inte stanna hemma

Foto: Scanpix
När barnen samlas efter sommarlovet är det högsäsong för huvudlössen.
Vissa skolor rekommenderar barnen att stanna hemma om de drabbas av löss, men expertens råd är att skicka barnen ? och lössen ?

Trelleborgs Allehanda - 19 aug 12 kl. 22:47

Lusdrabbade ska inte stanna hemma

Foto: Scanpix
När barnen samlas efter sommarlovet är det högsäsong för huvudlössen.
Vissa skolor rekommenderar barnen att stanna hemma om de drabbas av löss, men expertens råd är att skicka barnen ? och lössen ?

Sydsvenskan - 30 okt 11 kl. 00:03

Stanna hemma har ett pris

Alla måste inte ut och jobba. Men det är inte samhället som ska finansiera livet som hemmafru eller hemmaman.
Gäst i SVT:s Hübinette den gångna veckan var Maria Montazami, omtalad efter sin medverkan i TV-programmet Svenska Hollywoodfruar.

BT - 03 feb 18 kl. 07:18

Guide: Så länge ska barnet stanna hemma

I februari är föräldrar hemma med sina sjuka barn allra mest. Många kommuner har egna riklinjer kring hur länge barnet ska stanna hemma från förskolan och skolan, men så här säger 1177 Vårdguiden om vad som gäller vid olika infektioner. Influensa:(TT).

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Massiva stödet till Skansen efter larmet

I fredags larmade Skansen om en akut ekonomisk kris och att de kunde gå omkull före sommaren. Efter beskedet slöt människor upp och enligt tidningen Mitti fick skansen in över tre miljoner kronor i helgen. – Jag är lite rörd över läget..

Expressen - 45 minuter sedan

Bilkrasch på E6 vid Malmö - vägen stängdes av

Två bilar har krockat på E6 utanför Malmö. Två personer har förts till sjukhus..

Expressen - 1 timme sedan

Halverar fullmäktige – för att minska smittspridning

I Trollhättan har ett beslut fattats om att halvera antalet ledamöter i kommunfullmäktige tills vidare, rapporterar P4 Väst.Detta för att minska risken för smittspridning.– Vi tycket att det rimmar väl med de direktiv som har gåtts ut med, säger kommunstyrelsens ordförande Paul Åkerlund (S), till kanalen..

Expressen - 1 timme sedan

Krisåtgärderna blir svåra att dra tillbaka

Ska Socialdemokraterna gå till val 2022 på att sänka a-kassan och göra det dyrare att vara sjuk? .

Expressen - 1 timme sedan

Finns ingen skyldighet att berätta om coronasmitta

Kvällsposten har tidigare berättat om en förskola där coronasmitta mörkades. Samtidigt har flera skolor gått ut och berättat om smitta. Nu reder vi ut vad som gäller enligt en jurist på Sveriges kommuner och landsting.

Expressen - 1 timme sedan

CORONA I KORTHET: Anhöriga oroliga efter larmen från äldreboenden • Virusets dödlighet kan vara lägre än man tidigare trott • Forskarnas hopp: Blodplasma från tidigare sjuka

Blodplasma och antikroppar från tidigare smittade coronapatienter kan rädda liv. ■■■Bristen på skyddsutrustning på äldreboenden skapar oro hos anhöriga.■■■Studien visar: Dödligheten kan vara lägre än vad man tidigare trott.

Expressen - 1 timme sedan

Två höll fast kvinna – tredje våldtog henne

Enligt polisens misstankar höll två män fast kvinnan medan en tredje man våldtog henne.Nu utreder polisen en misstänkt våldtäkt i Östersund. Ingen har gripits misstänkt för brott..

Expressen - 2 timmar sedan

Professorn: Nära en miljon svenskar kan ha smittats

Över 4 000 fall av coronaviruset har konstaterats i Sverige.Men långt ifrån alla testas – och den verkliga siffran över smittade svenskar kan vara betydligt högre. – Jag skulle tro att det är mellan en halv och en miljon som är smittade.

Expressen - 2 timmar sedan

Göran Persson om krisen – måste vända i april

Ge a-kassa åt alla arbetslösa redan från dag ett.Det anser Göran Persson i en större intervju om krisen, det ekonomiska kaoset i kölvattnet efter cororna–pandemin , arbetslösheten som stiger rekordsnabbt och där han vädjar om ett enat EU som måsta ta initiativet när Europa ska ta sig ur den turbulenta perioden.– Om EU tilläts näst intill spricka på krisens upptakt så måste länderna när man går ur krisen samordna det.

Expressen - 2 timmar sedan

Anhörigas oro – efter larm om brist på utrustning

Äldreboenden runtom i Sverige larmar om brist på skyddsutrustning i coronakrisen.Nu ökar oron bland anhöriga för att deras nära och kära ska drabbas.– Jag vill inte att de ska behöva gå bort ensamma, säger Pia-Lena Ohlsson från Hörby..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.