PrivataAffärer > Ekonomi

Tuesday, 07 April, 09:36

PrivataAffärer - 25 mar 20 kl. 06:51

Skanska drar tillbaka utdelningsförslagetDet framgår av ett pressmeddelande. Trots beslutet menar bolaget att man har en stark balansräkning med god likviditet och outnyttjade kreditlöften. Om förutsättningarna tillåter kommer bolaget att under hösten kalla till en extra bolagsstämma för beslut om utdelning.  .
Läs mer på PrivataAffärer

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skanskadrar tillbaka , utdelningsförslaget
DI - 1 timme sedan

Prevas drar tillbaka utdelningsförslaget

It-konsulten Prevas styrelse har beslutat sig för att dra tillbaka utdelningsförslaget på 0,75 kronor per aktie..

DI - 16 mar 20 kl. 19:38

Scandics styrelse drar tillbaka utdelningsförslaget

Hotelbolaget Scandic Hotels styrelse har på måndagen beslutat sig för att dra tillbaka det tidigare utdelningsförslaget på 3,7 kronor per….

DI - 20 mar 20 kl. 16:35

Swedbank flyttar fram årsstämman och utvärderar utdelningsförslaget

Swedbank flyttar fram årsstämman på grund av coronapandemin. Banken kommer även utvärdera utdelningsförslaget för 2019. .

DI - 20 mar 20 kl. 17:17

Nederman drar tillbaka utdelningsförslaget

Verkstadsbolaget Nedermans styrelse har beslutat sig förr att dra tillbaka utdelningsförslaget om 2,5 kronor per aktie på grund av….

DI - 20 mar 20 kl. 20:34

Björn Borg drar tillbaka utdelningsförslaget

Modebolaget Björn Borg meddelade på fredagskvällen att styrelsen drar tillbaka utdelningsförslaget på 1,5 kronor per aktie i spåren av….

DI - 24 mar 20 kl. 13:03

Lammhults Design Group sänker utdelningsförslaget

Inredningsbolaget Lammhults Design Groups styrelse har beslutat sig för att sänka utdelningsförslaget från 2,75 kronor per aktie till 1….

DI - 24 mar 20 kl. 14:02

ÅF Pöyry drar tillbaka utdelningsförslaget

Teknikkonsulten ÅF Pöyry drar tillbaka utdelningsförslaget om 5 kronor per aktie till följd av det svårbedömda marknadsläge som….

DI - 26 mar 20 kl. 12:52

Telia sänker utdelningsförslaget – kommer inte nå kassaflödesprognos för 2020

Telia sänker utdelningsförslaget för 2019 och kommer inte nå kassaflödesprognosen för 2020 till följd av coronavirusets påverkan på TV &.

DI - 29 mar 20 kl. 18:24

Poolia drar tillbaka utdelningsförslaget

Styrelsen i Poolia har mot bakgrund av rådande osäkerhet till följd av coronapandemin beslutat att återkalla utdelningsförslaget till….

PrivataAffärer - 30 mar 20 kl. 07:29

SSAB drar nu tillbaka hela utdelningsförslaget

Med anledning av den ökade osäkerheten för den ekonomiska utvecklingen på grund av spridningen av covid-19 föreslår SSAB:s styrelse att ingen utdelning ska betalas ut för räkenskapsåret 2019. Så sent som den 25 mars meddelade SSAB att utdelningsförslaget ändras från 1:50 kronor per aktie till 0:75 kronor per aktie.  .

DI - 30 mar 20 kl. 08:32

Saab drar tillbaka utdelningsförslaget

Försvarskoncernen Saabs styrelse har beslutat sig för att dra tillbaka utdelningsförslaget i spåren av coronavirusutbrottet. .

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 45 minuter sedan

Sex köpvärda aktier

Pareto Securities sänker riktkursen för Hexatronic till 64 kronor från 75 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Ica skjuter upp halva utdelningen

Det framgår av ett pressmeddelande. Enligt det nya förslaget ska första hälften, det vill säga 6:00 kronor per aktie, betalas ut den 28 april och sedan ska en extra bolagsstämma i höst fatta beslut om den andra hälften.  .

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Troliga produktionsbegränsningar lyfter oljepriset

Det tycks alltmer troligt att de trätande inom Opec+, Saudiarabien och Ryssland, ska komma fram till ett avtal som begränsar utbudet efter den senaste tidens kraftiga överproduktion, som fått lagernivåer att svälla och priset att rasa. Samtidigt uppgav USA:s president Donald Trump på måndagskvällen att Vita huset inte uppmanats från saudiskt eller ryskt håll om att se till att få med amerikanska oljebolag på utbudsminskningar. ”Jag tror att det händer automatiskt, men ingen har ställt mig den frågan så vi får se vad som sker”, sade han.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Viruset gynnar ”sitta hemma-bolagen”

Vår radikalt förändrade vardag ger vissa branscher och bolag fördelar. När många jobbar hemma, är det främst de digitala bolagen som sticker ut, menar Alexander Gustafsson. Streamingbolagen är en självklar sektor som gynnas.

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Norwegian varslar all personal i Sverige

Samtliga svenska anställda i flygbolaget Norwegian ska varsla om uppsägning, rapporterar Dagens Næringsliv. Sammantaget rör det sig om mer än 800 anställda. Hittills har bolaget ställt in över 3.

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

ABG: Kinnevik har straffats för hårt

Att aktien har gått sämre än index de senaste veckorna är inte motiverat, menar ABG som bland annat pekar på att förhållandevis motståndskraftiga Tele2 utgör cirka 40 procent av portföljen. Dessutom bör Zalando klarar sig bättre än många andra modebolag och dessutom sitter hälsovårdbolaget Livongo i den onoterade portföljen bra till. ”Den nuvarande substansrabatten på 29 procent kan jämföras med vårt riktmärke om 10 procent och femårssnittet på 20 procent och vi ganska optimistiska vad gäller utsikterna för substansvärdet”, skriver ABG i analysen.

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

Japan: Förbereder nytt stimulanspaket på 108 000 miljarder yen

Abe sade att han vill säkra att den ekonomiska aktiviteten kan upprätthållas så mycket som möjligt, och hans stimulanspaket kommer att inkludera över 6.000 miljarder yen i direkta utbetalningar till hushåll och företag. Premiärministern sade också att vill utlysa nödläge i sju prefekturer, bland andra Tokyo och Osaka, från och med i morgon tisdag.

PrivataAffärer - 20 timmar sedan

Getinge höjer kapaciteten för respiratorer med 160 procent

Getinge ökar sin produktionskapacitet stegvis i Solna, Sverige, till 26.000 enheter under 2020, att jämföra med tidigare planerad nivå på 16.000 enheter som kommunicerades den 17 mars.

PrivataAffärer - 20 timmar sedan

Bomarknaden: Swedbank tror på prisfall – och återhämtning

”Vårt huvudscenario är att priserna kommer att falla under året till följd av minskad efterfrågan i spåren av coronakrisen. Efter att corona har ebbat ut väntas bostadsmarknaden återhämta sig med måttligt stigande priser. De låga boräntorna stöttar bostadspriserna”, skriver hon.

PrivataAffärer - 20 timmar sedan

H&M:s framtid splittrar analytikerna

Åsikterna om klädjättens framtid går dock isär där de två förstnämnda upprepar sina köprekommendationer medan Carnegie håller fast vid behåll. ABG Sundal Collier  anser att H&M:s utveckling i det första kvartalet visar att det finns en tydlig efterfrågan för H&M-varumärket och dess kollektioner och att bolaget framgångsrikt förvandlats till en omni-spelare med rejäl digital närvaro. ABG väntar sig att H&M:s bruttomarginal sjunker med drygt 3 procentenheter under 2020 som en följd av högre reavolymer, minskad operativ hävstång och valutamotvindar.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.