YLE > Finland

Friday, 03 April, 21:59

YLE - 25 mar 20 kl. 06:51

Åbos luftvägsinfektionsmottagning mer än välkommen - mer än 100 sköttes redan första dagenSamtidigt är man på Kaskenlinna sjukhus beredd att ta emot coronaviruspatienter och i Moikois sköts patienter med coronavirusliknande symtom vilka behöver brådskande vård av munsjukdomar..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Kaskenlinna, Moikois

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Åbos, luftvägsinfektionsmottagning, mer, än, välkommen, mer, än, 100, sköttes, redan första dagen
Cornucopia - 22 jul 14 kl. 11:33

MÖP-lunch: Noll haubitsar i svenska försvaret, "toppmoderna T-64:or" och svenskt luftvärn

Nu när vi ändå är inne på treställiga förkortningar, som RÖV1., tänkte jag passa på med en MÖP2.-uppsamling.

Cornucopia - 18 feb 16 kl. 16:03

ÖB: Inga planer på luftvärn med lång räckvidd

En stor brist i svenska försvaret är frånvaron av modernt luftvärn med räckvidd att slå mot dagens moderna bomb- och attackflyg. På en studentafton har dock Sverige ÖB Micael Bydén sagt att det inte finns några planer på att bygga bort denna lucka i svenskt försvar.
Överbefälhavare Micael Bydén.

Cornucopia - 02 sep 13 kl. 15:54

Obamas luftvärn på plats i Stockholm

Som jag skrivit om tidigare så kommer nu Stockholm lamslås av USA:s presidentbesök (Public Service/SR, Bonnier/DN), eftersom den moraliskt överlägsne Obama måste ha specialbehandling. Även media har nu börjat uppmärksamma trafikkaoset och Bonnier/DN har rent av en rätt bra beskrivning av hur presidentens fordonskortege kan vara uppbyggd, komplett med elektronisk krigföring, CBRN-fordon och skarpladdade kulsprutor i centrala Stockholm. Dock glömmer man att påtala att man även har luftvärn på plats i Stockholm.

Cornucopia - 19 feb 16 kl. 08:26

FMV: Patriot eller Aster köps in som luftvärn i år

Tvärt emot gårdagens artikel, så visar en presentation från FMV att Patriot eller Aster köps in som kvalificerat långdistansluftvärn till Sverige i år. Man kallar dock systemen för medeldistans, vilket kan förklara ÖB:s uttalande. Systemet kallas luft- och robotförsvar (eng air missile defense, AMD), vilket antyder att man även köper anti-ballistisk förmåga.

Cornucopia - 25 jun 17 kl. 11:44

Intensiv lobbying kring nytt svenskt luftvärn

Upphandlingen av nytt svenskt medelräckvidds luftvärn står mellan Raytheons Patriot och MBDA:s och Thales Aster-system (Eurosam SAMP/T). Det handlar om antagligen det mest kostsamma försvarsinköpet näst Gripen och intensiv lobbying pågår. Bloggen och många andra sk influencers har blivit direkt kontaktade av lobbyister för "förutsättningslösa samtal".

Skånskan - 01 aug 18 kl. 15:13

Vill köpa nytt luftvärnssystem av USA

Det amerikanska luftvärnssystemet Patriot från USA ser ut att komma till Sverige. I alla fall om regeringen tackar ja och betalar minst 10 miljarder kronor. Imorgon fattar regeringen beslut om affären, där Sverige vill köpa amerikanska luftvärnssystemet Patriot från USA, går igenom.

TA - 12 nov 12 kl. 15:29

Stor EU-import från bosättningar

EU importerar 15 gånger mer från israeliska bosättningar än palestinska produkter, enligt en rapport från 22 organisationer i Europa.
En strid ström av varor importeras dagligen till EU från Israels bosättningar på den ockuperade Västbanken, trots att EU fördömer bosättningarna som ett hinder för en tvåstatslösning.EU:s inkonsekventa Mellanösternpolitik bidrar till status quo, enligt rapporten från Svenska kyrkan, Diakonia och andra organisationer.

YLE - 15 jan 15 kl. 04:00

Juhani Tamminen: "Åbos elitklubbar saknar ambitioner"

Elitklubbarna i Åbo har det minst sagt tufft för tillfället och nu har det gått så långt att man i sociala medier påstår att Åbo just nu är Finlands sämsta bollsportstad. En som är beredd att hålla med är ishockeyprofilen och Åbobon Juhani Tamminen. - För mig är det här idrottsåret i Åbo en jättestor besvikelse.

Cornucopia - 19 jun 18 kl. 09:00

Riksbanken gör SAMP/T-luftvärnet miljarder dyrare

Riksbankens ovilja att införa korrekta styrräntor i Sverige har gjort Sveriges anskaffning av medelräckviddigt luftvärn miljarder dyrare. Det franska-italienska SAMP/T-luftvärnet har nu ökat med över en miljard kronor i pris.EldE 97 Robot 97 Homeing All The Way Killer (HAWK).

BT - 21 mar 13 kl. 16:17

Obama: Sluta bygga bosättningar

Israel måste stoppa utbyggnaden av bosättningar, och palestinierna måste inse att Israel kommer att förbli en judisk stat. Efter glansiga ceremonier skärpte president Obama tonen vid sitt Mellanösternbesök i dag. Vid tiotiden på förmiddagen anlände Barack Obama till Ramallah på Västbanken med helikopter.

Fler nyheter från YLE

YLE - 2 timmar sedan

Regeringen har inte fattat beslut om gränsstängningar inom Norden – ''Det är i kristider som det nordiska samarbetet mäts''

Regeringen har hela veckan grunnat på hur hälsovårdsmyndigheternas önskan att stänga gränserna i norr ska förverkligas. Ministern för nordiskt samarbete Thomas Blomqvist säger att en stängning är problematisk på många sätt..

YLE - 2 timmar sedan

Hur är coronaläget i din kommun? THL publicerade statistik över bekräftade coronavirusfall efter kommun

THL har uppdaterat sin karta där alla laboratoriebekräftade coronavirusfall samlas. Både alla bekräftade fall och fall per kommun hittas numera på kartan. Flest smittade finns det i Helsingfors, 511 stycken.

YLE - 3 timmar sedan

Folkpensionsanstalten: Vi är förberedda på coronavirusepidemin – ansökningarna fördubblades på en vecka

Folkpensionsanstalten förbereder sig på att kunna behandla en ökad mängd ansökningar och på att kapaciteten för kundtjänsten ska vara tillräcklig, uppger FPA i ett pressmeddelande efter att dess styrelse i dag gått igenom hur coronavirusepidemin påverkar FPA:s tjänster och bidrag..

YLE - 4 timmar sedan

"Coronapandemin ger oss en andningspaus i arbetet" - Degerbyborna Lena Selén och Berndt Gottberg glada över folkbildningsmedaljen

Degerbyborna Lena Selén och Berndt Gottberg tilldelades SFV:s folkbildningsmedlaj för sitt engagemang kring Porkalaparentesen. De är överraskade över utmärkelsen och säger att coronapandemin gett dem en kort andningspaus i arbetet med att digitalisera material i museet Degerby Igor..

YLE - 5 timmar sedan

Anställd vid intensivvårdsavdelningen vid Åucs bekräftas vara smittad av coronaviruset: "Risken är mycket liten att personen smittat patienter"

Den anställda är den första smittade vid avdelningen och man följer med läget mycket noggrannt, säger chefsöverläkaren Mikko Pietilä vid Åucs..

YLE - 6 timmar sedan

Arkea permitterar över 350 personer – anger coronasituationen som orsak men samarbetsförhandlade också i februari

Arkea har haft svag ekonomi under det senaste året, och inledde samarbetsförhandlingar i februari i år som berörde alla 1 100 anställda. Nu, på grund av coronasituationen, väljer man att permittera 355 anställda i högst 90 dagar..

YLE - 6 timmar sedan

Brist på provtagningsmateriel gör att man inte kan öka antalet coronavirustester med en gång – "Kan ta två till tre veckor att fördubbla kapaciteten"

Det råder brist på provrör, -stickor och reagens i hela världen just nu. Därför kan man inte heller i Finland öka testningskapaciteten i en handvändning. Det kan ta två till tre veckor att fördubbla kapaciteten, säger medicinalrådet Anni-Riitta Virolainen-Julkunen på Social- och hälsovårdsministeriet..

YLE - 6 timmar sedan

Skyddspolisen: Coronapandemin ger mer oro för spionage och informationspåverkan

Terrorhotet i Finland är fortfarande på en förhöjd nivå. Den bedömningen gör Skyddspolisen i sin årsbok. Coronaviruset har ännu inte påverkat landets säkerhet..

YLE - 7 timmar sedan

Kommuner skjuter upp screeningar av cancer på grund av coronavirusepidemin

Vissa kommuner har minskat eller helt avbrutit cancerscreeningar som en följd av coronavirusepidemin. Även människors vilja att delta har minskat. Det visar en utredning som Finlands cancerregister har gjort..

YLE - 9 timmar sedan

Inga operationer vid Raseborgs sjukhus tills slutet av maj på grund av coronaepidemin

I torsdags (2.4) kom budet att alla operationer upphör fram till slutet av maj med omedelbar verkan vid Raseborgs sjukhus. Orsaken är omstruktureringar inom HUS till följd av coronaepidemin..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.