YLE > Finland

Monday, 06 April, 10:55

YLE - 25 mar 20 kl. 06:52

Uppgifter till Yle: Bedömningarna om insjuknande finländare blir dystrareDet har kommit dystrare bedömningar om antalet finländare som väntas insjukna till följd av coronaviruset. Enligt uppgifter till Yle;standard;] fick regeringen på tisdagen ta emot två nya prognoser om hur smittan sprids och hur snabbt förlopp epidemin har..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Yle

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Uppgiftertill , Yle, Bedömningarnaom , insjuknande, finländareblir , dystrare
YLE - 07 apr 17 kl. 12:47

Finland försiktigt i bedömningarna om angreppet mot Syrien

Finland är försiktigt i bedömningarna angående USA:s missilangrepp mot en syrisk flygvapenbas i natt. Landets utrikespolitiska ledning höll ett snabbinkallat sammanträde för att diskutera frågan. – USA har den uppfattningen att angreppet den 4 april med kemiska vapen har en klar koppling till den flygvapenbas som attackerades, det har skett, sade republikens president Sauli Niinistö.

Nerikes Allehanda - 07 feb 14 kl. 05:59

Omrättningar visar att det finns stora skillnader i bedömningarna

Omrättning av nationella prov visar stora skillnader mellan lärares bedömningar. Det finns risk att elever får felaktiga betyg..

SVT - 08 feb 14 kl. 14:19

Kritik mot bedömningarna i slopestyle

Efter lördagens slopestylefinal rådde förvirring kring domarnas bedömning bland såväl tävlande som ledare. Framför allt riktas kritik mot den amerikanske segraren Sage Kotsenburgs höga poäng i det första åket, en poäng som gav honom det första guldet i Sotji-OS..

YLE - 11 jan 16 kl. 07:38

Klimatet förändras, så också översvämningarna

Myndigheterna har utsett 21 områden i Finland till områden med betydande översvämningsrisk. Nu finns också noggranna planer för vad som ska göras vid översvämningar. Finländska myndigheter har utsett 21 områden i landet till områden med betydande översvämningsrisk.

YLE - 17 apr 13 kl. 08:35

Översvämningarna förvärras i Österbotten

Läget fortsätter att förvärras när det gäller risken för översvämningar i de österbottniska åarna. Den bedömningen gör man vid den regionala miljömyndigheten NTM-centralen i Sydösterbotten. Det är den ovanligt tjocka isen som ställer till det i de österbottniska vattendragen.

Cornucopia - 11 jan 17 kl. 20:19

Uppgifter: Ökade försvarsanslag under mandatperioden via "slutna rum" #fofrk

Enligt uppgifter från samtal med flera politiker på Folk & Försvars rikskonferens i Sälen, så kommer det ytterligare försvarsanslag under mandatperioden. Dessa kommer dock förhandlas fram i Hultqvists (s) "slutna rum" och handla om riktade tillskott till specifika ändamål, och i den omfattning försvarsminister Magdalena Andersson (s) tillåter.
Iskallt på Högfjällshotellet i Sälen.

Sydsvenskan - 11 feb 15 kl. 09:09

Bedömning, inte betyg, hjälper elever framåt

Hans Jägfeldt begår ett alltför vanligt misstag i sin insändare "Sluta klema bort elever – förbered dem för livets krav genom tidiga betyg" (Åsikter 6/2) - han blandar ihop betyg med bedömning. Ett av de viktigaste pedagogiska verktyg jag som lärare har är bedömningen. Vad kan den här eleven nu?

YLE - 15 aug 12 kl. 10:57

Översvämningarna i Österbotten blir dyra

De rekordstora översvämningarna i Norra Österbotten kan ha orsakat förluster på upp till 20 miljoner euro för jordbrukarna, bedömer Centralförbundet för lant- och skogsbruksproducenter MTK. Lantbrukarnas intresseorganisation MTK påpekar att markägarna måste göra en anmälan om skadad skörd till kommunens landsbygdsnäringsmyndighet senast om en månad. Det uppskattas ta ännu veckor innan kartläggningen av översvämningsskadorna i Norra Österbotten är färdig..

YLE - 19 maj 16 kl. 17:57

Följ Stafettkarnevalen live på Svenska Yle

Många har väntat, tränat och förberett sig inför den här helgen i flera månader. När karnevalen nu äntligen kör igång, kör också vi på Svenska Yle igång för att både du som är på plats, du som inte kan vara med i år eller du som kanske sprang din karneval redan för trettio år sedan ska kunna hänga med. - På Svenska.

Fler nyheter från YLE

YLE - 45 minuter sedan

Den långvariga torkan i sydvästra Finland är över – grundvattennivåerna bättre än på 20 år

De senaste sex åren har sydvästra Finland nämligen varit torrare än normalt. Det regnade så lite att grundvattennivåerna tidvis varit alarmerande låga..

YLE - 45 minuter sedan

Kommunikationsminister Harakka: Mobilapplikation utvecklas för att spåra smittkedjor

Trafikministeriet arbetar med att ta en fram en mobilapplikation för att hjälpa spåra och bryta upp smittkedjor av coronavirus, säger kommunikationsminister Timo Harakka. Appen ska vara frivillig, men för att den ska fungera som önskat borde över hälften av finländarna ladda ner den..

YLE - 1 timme sedan

Det här ska du tänka på för att komma igång med löpning: "Det viktigaste är att börja lugnt"

Att springa är en effektiv träningsform som du kan göra när du vill och det behöver inte heller ta så mycket tid. Men vad ska man tänka på innan man börjar springa? Och finns det ett rätt sätt att springa?.

YLE - 2 timmar sedan

Stockmann ansöker om företagssanering - antalet kunder har rasat på grund av coronaviruset

Stockmann har beslutat ansöka om företagssanering. Coronavirusepidemin har orsakat en avsevärd ändring i koncernens affärsverksamhetsomgivning och har minskat kundmängderna, meddelar Stockmann..

YLE - 4 timmar sedan

"Till och med en treåring vet att allas lika värde är skitsnack" - konkret arbete med empati behövs i arbetet för att motverka mobbning

Utan verktyg för att omvandla en fin värdegrund till praktik betyder den ingenting. Den svenska metoden Lika Olika, med syfte att motarbeta diskriminering och utanförskap bland barn, unga och vuxna, vill jobba konkret för att stärka självkänsla och empati..

YLE - 4 timmar sedan

Morgonkollen: Coronadrabbade Boris Johnson intagen på sjukhus, Finlands regering börjar dryfta hur epidemins kostnader ska täckas

Från Storbritannien rapporteras att premiärminister Boris Johnson är intagen på sjukhus för sin coronasmitta. Sanna Marins regering är i en knepig situation då den ska förhandla om de följande årens budgetramar..

YLE - 5 timmar sedan

Corona påverkar inte bilskolor i Finland: "Det om du får körkort beror endast på om du kan köra"

I Stockholm kan många bli utan körkort den här sommaren, uppger nyhtesbyrån TT. På grund av coronaviruset har Trafikverket i Sverige stängt all ny bokning för teoriprov för bil, motorcykel och moped till och med fram till 4 maj. Men här hemma i Finland blir ingen utan körtkort på grund av viruset, ännu i allafall..

YLE - 6 timmar sedan

Borgå och Lovisa klubbhus lämnar ingen i sticket: “Många som från tidigare var ensamma har det ännu svårare nu”

För den Socialpsykiatriska föreningen i Östnyland gäller det att jobba på ett nytt sätt med klienterna..

YLE - 6 timmar sedan

Kampen om coronaekonomin är igång: Ska regeringen skriva om sitt program eller satsa tiotals miljarder på stimulans?

Tiotals miljarder euro behövs i extralån enbart för coronavirusets följder. Det är vad regeringen har att ta ställning till vid förhandlingarna om budgetramen som börjar i morgon. Många tidigare bestämda reformer är hotade.

YLE - 16 timmar sedan

Finska beredskapslager uppmärksammas i världen – NYT: ''Finland är bäst förberett på pandemin av de nordiska länderna''

Det råder skriande brist på materiel som behövs inom sjukvården världen över, men inte i Finland. Både SVT och tidningen New York Times rapporterar om den finska försörjningsberedskapscentralens lager, och traditionen med beredskapslager som sträcker sig tillbaka till världskrigen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.