Expressen > Nyheter

Monday, 30 March, 14:36

Expressen - 25 mar 20 kl. 06:53

Corona i korthet – de senaste nyheternaUD skickar hem personal på grund av coronakrisen, rapporterar Sveriges Radio.■■■Stureplansgruppens verksamheter i Stockholm ekar tomt – och nu stängs nattklubbarna.■■■I Texas ställs all vård som inte anses som ”nödvändig” in. Därför beordras alla kliniker att inte längre erbjuda aborter. ■■■Expressen ger dig de senaste nyheterna om coronaviruset..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Sveriges Radio, Stockholm, Texas

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Coronai , korthetde senaste , nyheterna
Expressen - 17 mar 20 kl. 07:50

Corona i korthet – de senaste nyheterna

Fler dödsfall har rapporterats utanför Kina än inuti landet.■■■Primärval i Ohio ställs in efter corona-oro.■■■  Och provtagningar för coronaviruset har halverats i region Stockholm, enligt TV4.

Expressen - 22 mar 20 kl. 09:35

CORONA I KORTHET: Italien stänger ner allt större del av samhället • Claes Elfsberg sjuk - befarar corona • Region Stockholm rustar inför corona – vädjar om hjälp

Claes Elfsberg befarar att han är smittad av coronaviruset. ■■■ Italiens besked: Stänger ner allt mer av samhället■■■ Stockholm rustar – Vädjar om hjälp till personer med sjukvårdsutbildning■■■ Expressen ger dig de senaste nyheterna om corona. .

Expressen - 27 mar 20 kl. 07:45

CORONA I KORTHET: Stockholmare som flyr staden uppmanas att åka hem • USA och Kina i samtal om corona •

Stockholmare som vill fly coronautbrottet uppmanas att hålla sig borta från Gotland och Båstad.■■■USA:s president Donald Trump har suttit i samtal med Kinas ledare Xi Jinping om corona.■■■Frankrikes högsta dödssiffra hittills – 16-åringen Julie bland de avlidna.

Expressen - 6 timmar sedan

CORONA I KORTHET: Sjuksköterskans vittnesmål från intensiven • Börsras i Asien • Folkhälsomyndigheten: Experiment att låsa in befolkningen

Sjuksköterskan på intensivvårdsavdelningen på Karolinska universitetssjukhuset berättar om läget.■■■Trots Kinas signal – Börserna rasar i Asien ■■■ Carlsons svar på den internationella kritiken: ”Sådana regler undergräver förtroendet för myndigheterna”■■■Expressen ger dig morgonens coronanyheter i korthet..

Expressen - 21 mar 20 kl. 07:29

CORONA I KORTHET: WHO:s varning till unga: ”Ni är inte odödliga” • 100 begravningar ställs in per dag • Fältsjukhus byggs på flygbas

100 begravningar per dag ställs in i Sverige på grund av coronaviruset ■■■ Fältsjukhuset byggs i Uppsala nu i helgen. ■■■ WHO:s uppmaning till unga: ”Ni är inte odödliga”■■■ Expressen ger dig de senaste nyheterna om corona. .

Expressen - 15 mar 20 kl. 08:21

Corona i korthet – de senaste nyheterna

Annika Linde, tidigare statsepidemiolog, tror att Folkhälsomyndighetens strategi är att låta så många svenskar som möjligt smittas av coronaviruset – utan att belasta vården för mycket. ■■■  Drottning Elizabeth har lämnat Buckingham Palace på grund av oro för coronaviruset. ■■■  Brittiska forskare hävdar att vaccin snart kan testas på människor, skriver Indepedent.

Expressen - 16 mar 20 kl. 08:03

Corona i korthet – de senaste nyheterna

I flera länder varnar hälsomyndigheter för att inflammationshämmande läkemedel kan förvärra infektioner med coronaviruset. ■■■  USA rekommenderar att alla sammankomster med fler än 50 personer ställs in eller skjuts upp. ■■■  Det råder redan nu brist på intensivvårdspatienter i vården, rapporterar Ekot.

Expressen - 23 mar 20 kl. 08:19

Corona i korthet – de senaste nyheterna

Anders Tegnell tror att viruskulmen kan dröja.■■■  Kaos i morgonrusningen efter SL:s coronabeslut.■■■  Även i Australien stängs ”icke-nödvändiga” verksamheter ned.

Expressen - 26 mar 20 kl. 07:16

Corona i korthet – de senaste nyheterna

Röntgenbilder på lungorna hos de personer som drabbats hårdast av covid-19 visar ett distinkt mönster av infektionen, skriver Los Angeles Times. ■■■Norska smittskyddsläkare är kritiska till Sveriges coronataktik.■■■Steffo Törnquist bekräftar att TV4 ställer in ”Let’s dance”.

Expressen - I förrgår: 08:16

CORONA I KORTHET: Stockholmare känner sig inte välkomna i Skåne • Weqas, 61, död i corona: ”Helt frisk innan” • Löfvens lyft när SD tappar

Stockholmare känner sig inte välkomna i Skåne under coronakrisen. Två som känner sig ovälkomna är Eva-Pisa och Anders Isberg.■■■Svenske Weqas Lordini, 61, som bott i Paris sedan 2004, har dött av corona.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 45 minuter sedan

Folkhälsomyndigheten håller pressträff 14:00

Klockan 14:00 håller Folkhälsomyndigheten pressträffs med anledning av corona. Bland annat väntas de svara på om kraven för skyddsutrustning kan sänkas. .

Expressen - 45 minuter sedan

Hotet mot ”Allsång på Skansen” – programmet riskerar ställas in

Allsång på Skansen kan komma att ställas in, uppger DN.– Att genomföra årets program så som det brukar se ut är inte möjligt i dagsläget, med tanke på rådande direktiv från regeringen, säger Per Rådelius, projektledare på SVT..

Expressen - 1 timme sedan

Efter helgens snöyra – nu kommer värmen

Under både söndags- och måndagsmorgonen var vägarna snötäckta i delar av sydöstra Skåne.Men redan på tisdagen kommer sol och varmare väder tillbaka. – Det är mildare luft som kommer in.

Expressen - 1 timme sedan

Messi sänker nu sin lön med 70 procent

Både Juventus och Bayern Münchens spelare gick snabbt med på att sänka sina löner. Barcelonas dito vägrade länge. Men på måndagen meddelade Lionel Messi att han och hans lagkamrater sänker sina löner med hela 70 procent ”under tiden krisen råder”.

Expressen - 1 timme sedan

Vill att stjärnorna ska bli smittade av corona

Formel 1-säsongen är uppskjuten och kommer att dra i gång tidigast i sommar på grund av coronaviruset.Samtidigt ville Helmut Marko, rådgivare i Red Bull, öppna ett ”coronaläger” för att smitta deras förare.– Det här skulle vara den perfekta tiden för dem att bli smittade, säger han till österrikiska ORF, enligt motorsport.

Expressen - 1 timme sedan

Sjuksköterskan Lindas larm: ”Det handlar om våra liv”

Nu sätter vårdpersonal ner foten och säger nej till att jobba utan ordentlig skyddsutrustning. En av dem är sjuksköterskan Linda Backman, 45. – Det handlar om vår hälsa, våra liv, säger hon..

Expressen - 1 timme sedan

Larmet: Corona sprids på svenska äldreboenden

Coronaviruset sprids på flera äldreboenden runtom i landet.Flera personer har dött, och både äldre och personal har smittats. Samtidigt kommer rapporter om att det är brist på skyddsutrustning.

Expressen - 1 timme sedan

Kommun kallade till krismöte - direktör reste till Thailand

Ena dagen gick Hylte kommun upp i stabsläge på grund av coronakrisen.Tjugofyra timmar senare åkte kommundirektör Per Borg på semester till Thailand.Nu avskedas han, rapporterar Värnamo Nyheter.

Expressen - 2 timmar sedan

Demonstration pågår utanför Migrationsverket

En sittstrejk för palestinier pågår för tillfället utanför Migrationsverket i centrala Göteborg.Den saknar tillstånd och över femtio demonstranter finns på plats. – I nuläget låter vi dem hålla på.

Expressen - 2 timmar sedan

Då kan Danmark öppnas upp igen

Danmark är stängt för att förhindra spridningen av coronaviruset – men nu kommer forskare med positiva besked. Enligt Jakob Kjellberg, som är professor i hälsoekonomi, har den danska sjukvården kapacitet nog för att öppna upp landet igen. – Jag ser ingen anledning till att barnen inte ska kunna börja gå till skolorna igen efter påsken, säger han.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.