DI > Ekonomi

Monday, 06 April, 20:13

DI - 25 mar 20 kl. 06:00

Internationella studenter fortsätter öka i StockholmSTOCKHOLM, 25 mars 2020 - En färsk rapport från Stockholms Akademiska Forum visar att antalet internationella studenter i Stockholm närmar. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Stockholm, Stockholms Akademiska Forum

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Internationella, studenterfortsätter , ökai , Stockholm
DI - 19 feb 19 kl. 11:10

Stor ökning av internationella studenter i Stockholm

Stockholm, 19 februari 2019 -- En ny rapport från Stockholms Akademiska Forum (Staf) visar att antalet internationella studenter i Stockholm har ökat med 20% under de sista tre åren. Det innebär att antalet närmar sig 10 000, vilket motsvarar 11% av den totala studentpopulationen. För första gången sedan studieavgifterna infördes 2011 är Kina också landet med flest internationella studenter i Stockholm..

DalaDemokraten - 29 jul 14 kl. 06:47

Fler internationella studenter utan bostad i år

Det är främst i Borlänge som bostadsbristen råder för de internationella studenterna som ska börja till hösten. Både Högskolan Dalarna och Dalarnas studentkår har uppfattningen om att det är fler internationella studenter som står utan bostad i år. Något som också beror på att det är fler internationella studenter som sökt hit..

Västerbottens Folkblad - 05 sep 11 kl. 00:40

Avgifter avskräcker internationella studenter

UMEÅ Minst 60 studenter brukar antas till masterprogrammet i folkhälsovetenskap. I höst börjar endast 17 på programmet. Avgiften på 140?

Västerbottens Folkblad - 22 aug 13 kl. 14:57

Fler internationella studenter

På tisdag kommer 480 nya utbytesstudenter och över 80 avgiftsskyldiga studenter till Umeå universitet. Det är en ökning med över 50 internationella studenter jämfört med [...].

SvD - 07 mar 14 kl. 19:57

Svenska högskolor kritiseras av internationella studenter

Antalet utländska studenter minskade kraftigt när de blev avgiftsskyldiga vid svenska högskolor. Nu ökar antalet igen, visar SvD:s rundringning. Men svenska lärosäten får kritik av internationella studenter i en ny stor undersökning för sin svaga koppling till arbetsmarknaden..

P3 - 02 jul 14 kl. 11:54

Högskolor kan inte ta hand om internationella studenter, menar SFS

Två av tre högskolor har ingen riktig strategi för hur man ska ta hand om internationella studenter, enligt en ny rapport från Sveriges Förenade Studentkårer (SFS) som tycker att lärosätena gör för lite i frågan..

Barometern - 30 jan 18 kl. 16:21

Internationella studenter ska hjälpa Torsås framåt

Torsås tar hjälp av ett 20-tal internationella studenter på Blekinge Tekniska Högskola. De ska ta fram förslag på hållbar utveckling av kommunen..

Barometern - 30 aug 18 kl. 20:36

Första dagen för Linnéuniversitetets internationella studenter

Under torsdagen anlände 200 internationella studenter till Linnéuniversitetet i Kalmar från världens alla hörn. Under dagen bjöds det bland annat på fika, introduktion och rundvandring i staden. .

SR - 21 maj 18 kl. 18:55

Fler internationella studenter söker sig till Sverige

Antalet studenter från länder utanför EU fortsätter att öka, trots att studier vid svenska universitet nu är belagd med avgift för dessa studenter. Särskilt ökar antalet studenter som söker sig till Stockholm, enligt en ny rapport från Stockholms Akademiska Forum..

SR - 19 feb 19 kl. 06:53

Rekordmånga kinesiska studenter i Stockholm

Antalet kinesiska studenter ökar kraftigt på universiteten och högskolorna i landet. I Stockholm är den kinesiska gruppen nu störst bland de internationella studenterna, enligt en ny rapport från Stockholms akademiska forum..

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

Antalet nya coronadödsfall stiger i Italien

Antalet nya dödsfall i Italien med koppling till coronaviruset ökar igen. Det senast rapporterade dygnet avled 636 personer med covid-19,.

DI - 30 minuter sedan

Ekonomernas vädjan till finansministern: Öppna plånboken rejält

Röster inom det svenska näringslivet vädjar om generösare krispaket för att företag och arbeten ska finnas kvar efter coronakrisen..

DI - 30 minuter sedan

Fitch bekräftar SBB:s kreditbetyg

Kreditvärderingsbolaget Fitch har på måndagen bekräftat fastighetsbolaget SBB:s kreditbetyg till BBB-, den så kallade ”investment grade”-.

DI - 30 minuter sedan

Kris för äggbranschen – konkurser hotar

Samtidigt som ägghögtiden påsk är nära genomgår den svenska äggbranschen en mycket tuff tid..

DI - 45 minuter sedan

Wall Street rusar vidare – Spotify pressas av sänkt rek

De amerikanska börserna fortsätter att gå starkt och handlas upp runt 5,5 procent efter fyra timmars handel på måndagen..

DI - 45 minuter sedan

Principer bör värnas även i svåra tider

En hörnsten i den svenska coronastrategin är folkvett. Det personliga ansvaret för att stävja smittan har framhållits av såväl….

DI - 1 timme sedan

Uppgifter: EU kan lätta på reglerna för statligt stöd

EU-kommissionen överväger förslag som skulle göra reglerna om statligt stöd mindre stringenta och tillåta EU:s medlemsländer att hjälpa….

DI - 1 timme sedan

Över 10.000 döda i coronpandemin i USA

New Yorks guvernör Andrew Cuomo förlänger införda restriktioner i delstaten till den 29 april, och beslutar att skolor samt de flesta….

DI - 1 timme sedan

Slopa klasskampen – bankerna är viktigare än någonsin

Regeringen älskar att hacka på bankerna, men bankerna ligger inte bakom denna kris..

DI - 1 timme sedan

Rederijätten permitterar och varslar ytterligare

Stena Line permitterar 600 anställda och varslar 150 personer om uppsägning i Storbritannien och Irland till följd av covid-19 och….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.