YLE > Finland

Tuesday, 07 April, 01:37

YLE - 25 mar 20 kl. 04:23

Svårt sjuka finländare flögs hem från spanska solkusten – ambulansföretag använde specialplanSvårt coronasjuka finländare har flugits hem från Malaga vid spanska solkusten. Ett privat företag med ambulansflyg har på tisdagen hämtat några patienter till intensivvård i Finland..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Malaga, Finland

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svårt, sjuka, finländare, flögs, hemfrån , spanska, solkusten, ambulansföretag, använde specialplan
YLE - 14 okt 12 kl. 10:21

Varannan finländare skulle jobba på karensdagar

Om en karensdag införs vid sjukfrånvaro skulle nästan varannan finländare gå sjuk till arbetet, visar en undersökning som institutet TNS Gallup har gjort för fackcentralen FFC. Enligt mätningen skulle 46 procent av finländarna jobba trots att de är sjuka, i fall Samlingspartiets karensmodell blir verklighet. Samlingspartiet föreslog nyligen att anställda inte skulle få lön för den första sjukfrånvarodagen.

YLE - 10 apr 17 kl. 07:00

20 finländare i kampen om Stanley Cup – så här fortsätter NHL-slutspelet

Kan Pekka Rinne stoppa glödheta Chicago? Lyckas Mikael Granlund och Mikko Koivu leda Minnesota förbi St. Louis?

YLE - 07 feb 17 kl. 10:22

Färre finländare vill studera i Storbritannien

Intresset för att studera i Storbritannien ser ut att minska bland finländska studerande. Storbritannien har traditionellt varit det populäraste målet för finländare som skaffar sig en högre högskoleexamen utomlands. Hittills har antalet finländare som söker sig till Storbritannien för att studera ökat varje år.

YLE - 07 dec 14 kl. 05:35

Allt fler finländare flyttar till USA

Lågkonjunkturen i Finland har lett till att allt fler finländare riktar blickarna mot USA. Utflyttningen från Finland till USA ökar, och tiotals finländska företag planerar som bäst att etablera sig på andra sidan Atlanten. Antalet finländska medborgare som flyttar till USA har ökat med ungefär 35 procent under de tre senaste åren.

YLE - 12 okt 16 kl. 08:42

Trupperna spikade i NHL - 33 finländare i hetluften från och med imorgon

Flera NHL-organisationerna inleder säsongen 2016-2017 utan en enda finländare, men antalet finländare i NHL är ändå uppe i respektabla 33 stycken när säsongen kör igång. NHL-organisationerna spikade sina laguppställningar inför säsongen på tisdagen och för flera spelare levde spänningen in i det sista. Grundserien kör igång inkommande natt med fyra matcher och totalt 33 finländare kommer att inleda säsongen i NHL-manskapet.

YLE - 12 okt 16 kl. 08:42

Trupperna spikade i NHL - 32 finländare i hetluften från och med imorgon

Flera NHL-organisationerna inleder säsongen 2016-2017 utan en enda finländare, men antalet finländare i NHL är ändå uppe i respektabla 32 stycken när säsongen kör igång. NHL-organisationerna spikade sina laguppställningar inför säsongen på tisdagen och för flera spelare levde spänningen in i det sista. Grundserien kör igång inkommande natt med fyra matcher och totalt 32 finländare kommer att inleda säsongen i NHL-manskapet.

YLE - 29 aug 14 kl. 12:20

9000 finländare kartlagda

Inom ramen för olika vetenskapliga forskningsprojekt har till dags dato 9000 finländares samtliga gener kartlagts. Utöver det finns det tiotusentals vars genom delvis är sekvenserat och antalet förväntas tiodubblas.
Ons 27.

YLE - 29 aug 14 kl. 12:20

9 000 finländare kartlagda

Just nu är 9000 finländares gener kartlagda i sin helhet. Till det kommer tusentals vars genuppsättning inte helt men till stora delar är lagd på papper. Forskarna uppskattar att antalet nya analyser ökar med 1000 redan i år och tiotusentals fram t.

HBL - 25 feb 15 kl. 04:42

Tiotusentals finländare ska få svensk pension

Över tjugotusen finländare kan ha rätt till pension från Sverige – utan att veta om det. Svenska Pensionsmyndigheten försöker nu nå dem som jobbat i landet och flyttat bort. Sammanlagt 4,7 miljarder euro söker mottagare.

YLE - 14 sep 15 kl. 05:06

IS hävdar: Finländare utförde självmordsattack i Irak

Terrororganisationen Islamiska staten, IS, uppger att en finländsk ung man har utfört en självmordsattack i Irak. IS skriver på Twitter att mannen körde in på en irakisk militärbas i en bil lastad med sprängmedel. Attacken ska ha ägt rum i närheten av staden Baiji i norra Irak.

Fler nyheter från YLE

YLE - 6 timmar sedan

Stockmann – ett typiskt offer för coronakrisen

Om Stockmann överlever två år till kan bolaget fira 160-årsjubileum. Dagens beslut att ansöka om företagssanering visar hur osäkert det är om de festligheterna någonsin blir av..

YLE - 7 timmar sedan

Finlandssvensk idétävling väckte internationellt intresse - över 200 ville bidra till att lösa coronakrisen

Den finlandssvenska idétävlingen What the Quack? väckte intresse också utomlands. Deltagare från över 20 länder anmälde sig för att försöka hitta lösningar på coronakrisen..

YLE - 7 timmar sedan

Fiskars permitterar 740 anställda upp till 90 dagar

Fiskars samarbetsförhandlingar som gäller temporära permitteringar är nu färdiga. De tillfälliga permitteringarna berör 740 anställda och de genomförs enhetsvis under år 2020..

YLE - 10 timmar sedan

Svenska Norrbotten behöver de finländska sjukvårdarna – erbjuder intensivvård om gränsen hålls öppen

Att stänga gränsen mot Sverige och Norge också för arbetspendling gör de ansvariga inom sjukvården i norra Sverige oroliga eftersom man räknar med att ungefär 90 finländska vårdare jobbar på den svenska sidan..

YLE - 10 timmar sedan

Vänsterförbundet vill inte tala om nedskärningar nu - "för tidigt att tala om prislappen"

Finansminister Katri Kulmuni varnar för att kostnaderna för coronaepidemin kommer att betyda nedskärningar. Li Andersson säger att det är för tidigt att föra den diskussionen nu..

YLE - 11 timmar sedan

Slush ställs in på grund av coronaläget - skulle ha ägt rum i november

Det stora evenemanget Slush för uppstartföretag och för investerare ställs in på grund av coronaviruset..

YLE - 12 timmar sedan

Polisen varnar för lurendrejare på nätets loppissidor - visar upp kvitto men pengarna överförs inte

Allmänt sett har försäljning som sker ansikte mot ansikte varit ett säkert sätt att se till att allting går rätt till, men det har förändrats då mobilappar för pengaöverföring blivit vanligare..

YLE - 14 timmar sedan

Fler och fler av A-bostäders fastigheter ska få avfallskärl för plast

De invånare som bor i A-bolagens hyresbostäder i Borgå är intresserade av att sortera sitt avfall - också plast - men alla fastigheter har ännu inte fått sina kärl..

YLE - 14 timmar sedan

THL kartlägger individuella faktorer som kan kan utsätta för svår coronasmitta

Institutet för hälsa och välfärd THL inleder ett forskningsprojekt där man vill kartlägga hur individuella faktorer som arvsmassa och levnadssätt inverkar på att vissa får en svår coronavirusinfektion..

YLE - 17 timmar sedan

Stockmann ansöker om företagssanering – styrelseordförande Ratia: "Vi kan utveckla företaget på lång sikt så att det överlever"

Stockmann har beslutat ansöka om företagssanering. Coronavirusepidemin har orsakat en avsevärd förändring i förhållandena för koncernens affärsverksamhet och har minskat kundmängderna, meddelar Stockmann..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.