SVT > Ekonomi

Sunday, 05 April, 22:01

SVT - 24 mar 20 kl. 22:05

Flera modeföretag i konkurs – ännu fler att väntaCoronakrisen tvingar företag i modebranschen och hotell- och restaurangnäringen i konkurs. – Vi tror att det här bara är en början, säger Richard Damberg, ekonom på kreditmarknadsföretaget UC..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Richard Damberg, UC

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Flera modeföretagi , konkurs, ännu, fleratt , vänta
DI - 18 dec 17 kl. 06:22

Danial, 17: "Jag ska driva ett eget modeföretag"

Efter drygt två år som ensamkommande flyktingbarn i Sverige har Danial Yaqubi från Afghanistan stora drömmar. ”Jag ska driva ett eget modeföretag, och jag ska bli fotograf och pianolärare”, säger han..

DN - 24 jul 18 kl. 23:31

Ivanka Trumps modeföretag lägger ned

Vita huset-rådgivaren och presidentdottern Ivanka Trump lägger ned sitt modeföretag efter utdragen kritik om intressekonflikt mellan hennes roller..

BT - 01 nov 19 kl. 11:15

BORÅS: Lokalt modeföretag hotas av ekonomiska bekymmer

Efter starten för fyra år sedan har Kinnagrundade modemärket Aéryne prisats och samarbetat med stora modeföretag. Nu har företaget stött på ekonomiska bekymmer som hotar dess framtida existens..

Skånskan - 24 mar 20 kl. 20:56

Modeföretag i konkurs – fler att vänta

Ekonomi Coronakrisen tvingar företag i modebranschen och hotell- och restaurangnäringen i konkurs.Vi tror att det här bara är en början, säger Richard Damberg, ekonom på kreditmarknadsföretaget UC.
När kunderna uteblir och marginalerna är små behövs inte lång tid innan ekonomin kraschar och konkursen är ett faktum.

GöteborgsPosten - 24 mar 20 kl. 15:16

Modeföretag i konkurs – fler att vänta

Coronakrisen tvingar företag i modebranschen och hotell- och restaurangnäringen i konkurs..

Sydsvenskan - 07 mar 14 kl. 05:30

Modeföretag i ny konkurs

Den konkursade skånska modekedjan Malmströms & Co öppnar på nytt sannolikt minst tre butiker i veckan.
Samtidigt har moderbolaget i kedjan också gått i konkurs..

UT - 03 maj 18 kl. 17:26

Modeföretag bakom Axella i konkurs – anställda sägs upp

Klädbutiken Axella säljer nu ut sina lager efter att bolaget bakom har gått i konkurs. .

DI - 09 apr 14 kl. 09:47

Svenskt modeföretag går i graven

Modemärket Fifth Avenue Shoe Repair har försatts i konkurs. Detta sedan grundarparet Lee Cotter och Astrid Olsson känt sig förda bakom ljuset av den nye huvudägaren Göte David Johansson och lämnat bolaget..

Expressen - 23 jul 14 kl. 05:44

Knarkfabrik sprängd hos modeföretag

Utåt var modeföretagets ägare engagerade i miljö- och rättvisefrågor. Flera kända svenska artister hjälpte till att ge varumärket en socialt medveten profil. Men i bolagets lokaler skedde i hemlighet en omfattande narkotikatillverkning.

Sydsvenskan - 16 mar 15 kl. 09:45

Elton John rasar mot modeföretag

Världsstjärnan Elton John har ilsknat till ordentligt på designerduon Dolce & Gabbana och uppmanar till bojkott av modeföretaget. Anledningen är ett uttalande från duon i den italienska tidningen Panorama: "Den traditionella familjen är den enda familjen. Det borde inte få förändras genom kemiska avkommor och hyrda livmödrar".

Fler nyheter från SVT

SVT - 6 timmar sedan

Åtal för grovt dataintrång mot skribent som granskade Allra-härvan

Det började med en mobiltelefon som inte kunde nå nätet. Nu åtalas en 46-åring för bland annat grovt dataintrång..

SVT - I förrgår: 17:17

Tusentals företag vill skjuta upp skatten

Företag har möjlighet att skjuta upp skatten på grund av coronakrisen – och hittills har ansökningarna strömmat in till Skatteverket. – Vi har fattat ungefär 6 000 beslut på 5,7 miljarder kronor, säger Eva Bodén, verksamhetsutvecklare på Skatteverket..

SVT - I förrgår: 11:13

Stefan Ingves: ”Vi kommer göra det som krävs”

I ett tal på Riksbanken beskriver Stefan Ingves, Riksbankens chef, en situation olik något han tidigare varit med om. Enligt företagsledare som Riksbanken varit i kontakt med har allt förändrats på två veckor. Ingves vill nu att Riksbankens åtgärder ska ses som en försäkring för samhällsekonomin..

SVT - I förrgår: 10:11

”Brutalt att se det så här svart på vitt”

Försäljningen har rasat 46 procent i mars och tiotusentals anställda permitteras världen över. SVT:s ekonomikommentator Johanna Cervenka svarar på tre frågor om hur coronaviruset påverkar den svenska klädjätten H&M..

SVT - I förrgår: 10:12

Sparekonomen: H&M på rätt väg trots försäljningsras

Mindre än ett dygn efter att H&M permitterar tusentalsanställda släppte företaget sin delårsrapport för årets första kvartal. Bolaget redovisar i den en vinst för perioden december-februari, men försäljningen rasade med 46 procent i mars månad och man spår en förlust i..

SVT - I förrgår: 08:03

H&M:s försäljning rasade 46 procent i mars

Det blev vinst under förra kvartalet, men under innevarande kvartal kommer det att bli en förlust för H&M, skriver bolaget i delårsrapporten..

SVT - I förrgår: 01:34

Kritiken: Byråkrati gör att Sverige går miste om sjukvårdsmateriel

Det råder brist på skyddsutrustning i Sverige. inte minst inom sjukvården, som vittnar om att anställda insjuknat efter att ha smittats av Coronaviruset. Trots det kan landet gå miste om sjukvårdsmateriel – på grund av byråkrati..

SVT - 02 apr 20 kl. 08:11

Finansinspektionen slopar amorteringskravet

Bankerna får ge alla bolånetagare under coronakrisen undantag från amorteringsplikten. Undantaget gäller fram till juni i nästa år, enligt ett beslut från Finansinspektionen (FI)..

SVT - 02 apr 20 kl. 07:51

15 nya miljarder i coronastöd

Kommuner och regioner kommer att få ytterligare cirka 15 miljarder kronor till följd av coronakrisen, erfar Sveriges Radio Ekot..

SVT - 01 apr 20 kl. 10:40

SSAB sparar en miljard

Stålkoncernen SSAB vidtar en rad sparåtgärder för att möta coronakrisen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.