Realtid > Ekonomi

Friday, 03 April, 10:02

Realtid - 24 mar 20 kl. 08:11

Finansinspektionen kräver att bankerna stoppar utdelningarFI skickar i dagarna brev till samtliga banker och kreditmarknadsbolag under FI:s tillsyn med uppmaningen att styrelserna omgående ändrar sina utdelningsförslag..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
FI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Finansinspektionen, kräveratt , bankerna, stoppar, utdelningar
DI - 24 mar 20 kl. 08:01

FI: Vi förväntar oss att bankerna stoppar aktieutdelningarna

Under rådande omständigheter förväntar sig Finansinspektionen att banker och kreditmarknadsföretag avstår från att dela ut medel till….

Affärsvärlden - 24 mar 20 kl. 08:15

FI: Förväntar oss att bankerna stoppar aktieutdelningar

Det är viktigt att värna en stabil kreditförsörjning till hushåll och företag samt att upprätthålla en god motståndskraft i systemet, skriver Finansinspektionen i ett pressmeddelande där de uppger att banker och kreditmarknadsbolag förväntas stoppa sina aktieutdelningar..

HBL - 12 jul 14 kl. 15:22

Savon Sanomat: Finansinspektionen orolig över bitcoinautomater

Ökningen av automater som växlar digital valuta i Finland oroar finanstillsynen, skriver Savon Sanomat. I Finland finns det för tillfället två bitcoinautomater men åtta nya automater ska snart öppnas, säger Prasos operativa chef Viljami Räisä till tidningen. Prasos ansvarar för automatoperationer i Finland.

Affärsvärlden - 14 apr 16 kl. 10:31

Finansinspektionen oroade över hushållens skulder

Finansinspektionen är oroade över hushållens skulder, säger FI:s chefsekonom Henrik Braconier vid en pressträff kring myndighetens bolåneundersökning..

DN - 31 jan 17 kl. 15:30

Finansinspektionen kräver drastiskt färre fonder i PPM

Det ska bara få finnas ett litet antal statligt upphandlade fonder i premiepensionen. Det menar Finansinspektionen som pekar på skandalbolaget Falcon Funds som skäl för en total reform av systemet..

YLE - 08 jun 16 kl. 13:38

Finansinspektionen: Bankerna vilseledde inte Finavia

Bankerna förde inte statliga Finavia vilse då derivatavtal slöts åren 2009-2011. Det slår Finansinspektionen, som på Finavias egen begäran utrett saken, fast. Finansinspektionen konstaterar att bankerna handlade sakligt och lagligt vid försäljningen av räntederivat.

YLE - 10 apr 15 kl. 16:26

Finansinspektionen: Nordeas nätbanksproblem är exceptionella

Finansinspektionen anser att Nordeas nätbanksproblem är exceptionella. Det har varit problem med nätbanken sedan i tisdags och det är möjligt att störningarna fortsätter under veckoslutet. Det här leder åtminstone till att Nordeas rykte försämras.

SR - 14 nov 13 kl. 13:16

Finansinspektionen: Högre krav på bankerna

Finansinspektionen tror att bankerna kan komma att höja bolåneräntorna med 0,3 procentenheter nästa år när myndigheten höjer kraven på hur mycket kapital bankerna måste ha i reserv när de lånar ut pengar till hushållen. De nya reglerna väntas träda i kraft nästa sommar..

GöteborgsPosten - 24 mar 20 kl. 08:18

Nya kravet på bankerna: Stoppa aktieutdelningar

Finansinspektionen kräver att bankerna slutar göra aktieutdelningar så länge coronakrisen fortsätter.
– Det är viktigt att bankerna nu agerar ansvarsfullt, säger Finansinspektionens generaldirektör Erik Thedéen..

Kristianstadsbladet - 29 jul 13 kl. 23:16

FI kräver svar om moralregler


Nu kräver Finansinspektionen (FI) att bankerna redovisar på vilka grunder de kan neka en kund att köpa varor från vissa företag, skriver Skånska dagbladet på nätet. Tidigare har Payson stoppat betalningar till en webbshop för sexleksaker och enligt FI finns problemet troligen hos Sveriges banker också.FI vill veta om det är bankerna eller kortföretagen som sätter upp de moraliska reglerna..

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 1 timme sedan

H&M halverade försäljningen i mars

H&M:s försäljning rasade med 46 procent i mars..

Realtid - 2 timmar sedan

EU-kommisionen godkänner svenska krispaketet

EU-kommissionen godkänner Sveriges krispaket till företag om 100 miljarder kronor, Moodys sänker Swedbanks kreditbetyg och Morningstars svenska analyschef Jonas Lindmark ser köpläge inom företagsobligationer. Det här är morgonens nyheter i korthet..

Realtid - 3 timmar sedan

"Det här är inte en finanskris"

"Vi har högre tryck på telefonerna, men jag kan inte påstå att min känsla är att det är någon panik." Det säger Claes-Henrik Julander, ordförande i Erik Penser Bank..

Realtid - 3 timmar sedan

"Aktiefonder säljs på bred front"

Länsförsäkringars aktiva pensionssparare har gjort helt om under coronakrisen visar ny statistik. Aktiefonderna säljs nu på bred front, medan de yngre sitter still i båten..

Realtid - 3 timmar sedan

Slarva aldrig bort en rejäl kris

Det är faktiskt möjligt att ta tillvara på rådande kris med initiativ för att förbättra både försäljning, marknadsföring och prissättning. Det skriver Andreas Jonason, vd och managing partner och Felix Mörée, senior consultant hos Simon-Kucher & Partners.

Realtid - 16 timmar sedan

Svängig dag på Stockholmsbörsen

Börsen i Stockholm svängde kraftigt mellan plus och minus under fredag. OMX30 stannade till slut på +0,1 procent..

Realtid - 17 timmar sedan

Swedbank tar chefekonom från Riksgälden

Swedbank rekryterar Mattias Persson som chefekonom och global chef för Swedbank makroanalys..

Realtid - 18 timmar sedan

Erik Penser Bank rekryterar finansveteran

Rådgivningen på Erik Penser Bank förstärker med Johan Billman..

Realtid - 18 timmar sedan

Så ska Altor vända XXL

XXL:s huvudägare Altor säger sig nu ha tagit bort all osäkerhet kring bolaget som dessutom gynnas av att folk i coronatider är mer hemma och därmed sportar mer..

Realtid - 18 timmar sedan

Kraftig ökning av arbetslösheten i USA

6,6 miljoner amerikaner anmälde sig som arbetslösa under förra veckan enligt siffror från det amerikanska arbetsmarknadsdepartementet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.