DI > Ekonomi

Tuesday, 31 March, 17:36

DI - 24 mar 20 kl. 19:52

Aktieägarna snuvas på utdelningen – styrelsen får mer betaltStyrelserna i AB Volvo, SKF och flera andra stora börsjättar har drastiskt kapat utdelningarna för 2019 till ägarna..
Läs mer på DI
Läs mer om:
AB Volvo, SKF

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Aktieägarna, snuvas, utdelningen, styrelsenfår , mer, betalt
Expressen - 30 jan 19 kl. 07:29

Volvos guldregn över aktieägarna - dubblar utdelningen

AB Volvo föreslår inte bara en ordinarie utdelning på fem kronor till aktieägarna. Företaget  vill också ge en extra utdelning på fem kronor.Det framgår av företagets kvartalsrapport som blev offentlig nu på morgonen.

YLE - 07 jan 14 kl. 04:51

Ovanligt att aktieägare stämmer styrelsen

Det hör till ovanligheterna att aktieägare inleder rättstvist mot bolagets styrelse, enligt rättslig expertis. Bruksägaren Olli Muurainen i Billnäs vill förmå aktieägare i Fiskars Abp att stämma styrelsen på grund av påstådd dålig förmögenhetsförvaltning. Det är sällan aktieägare tar till samma metoder som företagaren Olli Muurainen nu tar till för att förmå Fiskarsbolaget att sälja mark han behöver för att bygga upp ett kongresscentrum i Billnäs.

PrivataAffärer - 23 jan 20 kl. 08:48

Creades ger extra utdelning till aktieägarna

Creades redovisar ett resultat efter skatt på 458 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2019 (131). Resultatet per aktie uppgick till 36:74 kronor (10:50). Substansvärdet per aktie var vid periodens utgång 370 kronor.

DI - Igår: 21:05

SSAB slopar utdelningen – aktieägarna snuvas på 1,5 miljarder kronor

I spåren av coronavirusets framfart slopas de svenska börsbolagens utdelningar på löpande band..

Dagens PS - 07 feb 18 kl. 10:30

Kommentar: ”Skrämmer slag på aktieägarna”

Det skriver SvD:s Patricia Hedelius om storbankens rapport. Handelsbanken gör, som Dagens PS rapporterade i morse, kreditförluster på över en miljard kronor. Samtidigt skenar kostnaderna och mot bakgrund av det undrar SvD:s skribent ”om en extrautdelning och en i övrigt okej rapport räcker på börsen under onsdagen”.

DI - 13 apr 18 kl. 08:30

Uttalande från Victoria Parks styrelse med anledning av Starwood Capital Groups kontanterbjudande till aktieägarna i Victoria Park

Styrelsen [1] (”Styrelsen”) för Victoria Park AB (publ) (”Victoria Park”) rekommenderar aktieägarna i Victoria Park att inte acceptera Starwoods erbjudande såvitt avser stamaktierna av serie A och B men däremot att acceptera erbjudandet såvitt avser preferensaktierna. Detta uttalande görs av Styrelsen i enlighet med punkt II.19 i Takeover-regler för Nasdaq Stockholm och Nordic Growth Market NGM (”Takeover-reglerna”)..

Dagens PS - 13 feb 19 kl. 07:18

Tele2 gör aktieägarna glada

Teleoperatören Tele2 redovisar en omsättning som var lägre än väntat under fjärde kvartalet. Resultatet var lägre än väntat. Jämfört med föregående år steg vinsten.

Sydsvenskan - 28 jan 20 kl. 08:07

Byggmax föreslår utdelning till aktieägarna

Byggbolaget Byggmax föreslår en utdelning på 1:16 kronor per aktie efter att förra året valt att slopa utdelningen till aktieägarna. Det meddelar bolaget i samband med bokslutet. Bolagets rörelseförlust för fjärde kvartalet hamnade på 15,6 miljoner kron.

Helsingborgs Dagblad - 28 jan 20 kl. 08:07

Byggmax föreslår utdelning till aktieägarna

Byggbolaget Byggmax föreslår en utdelning på 1:16 kronor per aktie efter att förra året valt att slopa utdelningen till aktieägarna. Det meddelar bolaget i samband med bokslutet. Bolagets rörelseförlust för fjärde kvartalet hamnade på 15,6 miljoner kron.

GöteborgsPosten - 28 jan 20 kl. 08:07

Byggmax föreslår utdelning till aktieägarna

Byggbolaget Byggmax föreslår en utdelning på 1:16 kronor per aktie efter att förra året valt att slopa utdelningen till aktieägarna. Det meddelar bolaget i samband med bokslutet..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Stockholmsbörsen fortsätter återhämtningen efter dystert kvartal

Stockholmsbörsen stiger på tisdagen, för andra dagen i rad, i vad som ser ut som en liten återhämtning efter ett sällsynt tungt kvartal..

DI - 15 minuter sedan

Vicore rusar tvåsiffrigt på coronaförsök

Smallcapnoterade Vicore rusar på tisdagsbörsen efter morgonens nyhet om ett snart stundande fas 2-försök på ett möjligt läkemedel mot….

DI - 15 minuter sedan

Donald Trump på Twitter: Dags för infrastruktursatsning

Med räntan ner på noll är det dags för den sedan länge efterlängtade infrastruktursatsningen i USa, skriver landets president Donald Trump….

DI - 30 minuter sedan

Knowit drar tillbaka utdelningsförslag

Mot bakgrund av utvecklingen av COVID-19-utbrottet råder ett osäkert och svårbedömt marknadsläge..

DI - 30 minuter sedan

Folksam sänker återbäringsräntan för pensionssparare

Nu får även Folksam Liv och SEB Pension bita i det sura äpplet. Pensionsbolagen sänker sina återbäringsräntor från den 1 april..

DI - 45 minuter sedan

Fitch gör ratingåtgärder på 9 nordiska banker på grund av corona

Kreditvärderingsföretaget Fitch vidtar negativa ratingåtgärder på nio nordiska banker med anledning av coronavirusutbrottet..

DI - 30 minuter sedan

Qlife rusar på börsen efter nytt avtal om Covid-19-tester

Medicinteknikbolaget Qlife tecknar ett licensavtal med Aidian för integrering av Aidians SIBA-teknik i Egoo.Health-plattformen..

DI - 45 minuter sedan

EU-kommissionen uppges planera gemensamt A-kassesystem

EU-kommissionen planerar för ett gemensamt A-kassesystem inom Europa för att stärka regionens gemensamma respons mot coronaepidemin..

DI - 45 minuter sedan

Spridning i Tokyo – Japan överväger åtgärder

Japans regering pressas att vidta åtgärder mot coronaviruset. De få tester som genomförs i landet tyder på en spridning av viruset och ett….

DI - 1 timme sedan

Wall Street: Börserna vänder upp – Tesla stiger kraftigt

De stora USA-börserna vänder vid 16.30-tiden upp efter att inledningsvis ha handlats ner..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.