Expressen Dina Pengar > Ekonomi

Saturday, 04 April, 11:13

Expressen Dina Pengar - 24 mar 20 kl. 19:13

Företagarnas coronaoro: ”Vågar knappt titta framåt”Sverige småföretagare slår larm – de vet inte hur länge de kan hantera coronakrisen.En av dem är frisören Camilla Bergman, 42.– Fortsätter det så här kommer vi inte klara oss, säger hon..
Läs mer på Expressen Dina Pengar
Läs mer om:
Camilla Bergman

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Företagarnas, coronaoro, Vågar, knappt, titta, framåt
Dagens PS - 29 nov 16 kl. 14:37

Ministern sågar välfärdsutredaren

Det var i ”Malou efter tio” i TV4 i dag, tisdag, som bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson deklarerade att det inte är säkert att regeringen köper förslagen som den egna utredaren Ilmar Reepalu presenterat.   Ilmar Reepalu föreslår bland annat ett vinsttak på sju procent för välfärdsföretagen i utredningen, som är på 860 sidor och har fått svidande kritik från näringslivsföreträdare och allianspartierna.   Både Liberalernas ledare Jan Björklund och Centerledaren Annie Lööf har uppmanat regeringen att förpassa förslagen till sopkorgen.

Dagens PS - 29 nov 16 kl. 14:37

PS avslöjar: Ministern sågar välfärdsutredaren

Dagens PS kan avslöja att det var i ”Malou efter tio” i TV4 i dag, tisdag, som bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson deklarerade att det inte är säkert att regeringen köper förslagen som den egna utredaren Ilmar Reepalu presenterat. Ilmar Reepalu föreslår bland annat ett vinsttak på sju procent för välfärdsföretagen i utredningen, som är på 860 sidor och har fått svidande kritik från näringslivsföreträdare och allianspartierna. Både Liberalernas ledare Jan Björklund och Centerledaren Annie Lööf har uppmanat regeringen att förpassa förslagen till sopkorgen.

Cornucopia - 11 sep 14 kl. 13:15

Småföretagarnas får problem under axelmaktens socialistregim

Efter åtta år under den friheteliga borgerliga alliansen finns det nu en risk för många nya företag och företagare landet runt att för första gången hamna under socialisternas ok. Man ska inte underskatta hur svår omställning det här kan bli för de 10 000-tals nya företag och arbetsgivare som skapats under alliansen.

Alliansregimen är förstås inte perfekt och det finns givetvis brister även för företagare, men många har aldrig upplevt alternativet.

VBL - 27 sep 12 kl. 19:37

Ihalainen sågar förslag om slopad anställningstrygghet

- Oerhört. En riktig bottennotering. Så kommenterade arbetsminister Lauri Ihalainen (SDP) på torsdagen det färska förslaget om att avskaffa anställningstryggheten för anställda vid småföretag.

DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

Han vågar vara vänlig

Var vänligare mot varann, sluta snacka skit om kolleger och tänk på att det ni säger påverkar andan på arbetsplatsen.
Det var några av Lars Erlmans råd när han föreläste under rubriken ?Våga vara vänlig?

Kristianstadsbladet - 06 okt 14 kl. 12:22

Alliansen sågar överenskommelsen

Regeringens överenskommelse för att stoppa vinstjakten får skarp kritik från Alliansen och näringslivet. Bland annat tror kritikerna att begränsningarna kommer att slå hårt mot företagare inom vårdsektorn.
En seger för Jonas Sjöstedt.

BT - 06 okt 14 kl. 12:22

Alliansen sågar överenskommelsen

Regeringens överenskommelse för att stoppa vinstjakten får skarp kritik från Alliansen och näringslivet. Bland annat tror kritikerna att begränsningarna kommer att slå hårt mot företagare inom vårdsektorn. En seger för Jonas Sjöstedt.

Trelleborgs Allehanda - 06 okt 14 kl. 12:33

Alliansen sågar överenskommelsen

Regeringens överenskommelse för att stoppa vinstjakten får skarp kritik från Alliansen och näringslivet som tror att begränsningarna kommer att slå hårt mot företagare inom vårdsektorn.LO är nöjt - trots att medlemmar som jobbar i privata företag kan drabbas av de nya reglerna.
En seger för Jonas Sjöstedt.

Nyan - 08 okt 15 kl. 08:00

Företagare frågar om näringspolitik

Företagarna på Åland har ställt elva frågor om näringspolitik till lagtingskandidaterna – Med förhoppningen att ge våra 250 medlemsföretag och deras drygt 2 000 anställda en uppfattning om hur politikerna ser på små och medelstora företags behov, säger man i ett pressmeddelande. Hittills har närmare 60 kandidater besvarat frågorna. Svaren poängsätts utifrån företagarnas perspektiv och så här långt har tre kandidater nått maxresultatet 22 poäng; Ove Andersson (ÅF), Benn Haidari (Lib) och Mikael Staffas (Lib).

Nya Wermlands Tidningen - 08 dec 17 kl. 12:00

Småföretagare sågar nya krav på tillgänglighet

Den 1 maj nästa år införs en ny lag som innebär att små företag med färre än tio anställda måste ha lokaler som är tillgängliga även för personer med funktionshinder. Men lagändringen sågas av Småföretagarnas Riksförbund. Även lokala företagare i Dalsland är kritiska..

Fler nyheter från Expressen Dina Pengar

Expressen Dina Pengar - 6 timmar sedan

GUIDE: Så planerar du bäst din ”svemester” i sommar

”Glöm utlandsresan i sommar.”Det inser många just nu och riktar blickarna mot semesteralternativ i Sverige.Men se upp så du inte blir blåst om du ska hyra stuga.

Expressen Dina Pengar - 15 timmar sedan

Putin: Ryssland är redo att samarbeta om oljan

Det pågående oljekriget mellan Ryssland och Saudiarabien kan se en ljusning. Nu säger president Putin att Ryssland är redo att samarbeta om att dra ner på oljeproduktionen, skriver AFP. .

Expressen Dina Pengar - 19 timmar sedan

Mediestödet höjs: ”Större efterfrågan på nyheter”

Kultur- och demokratiminister Amanda Lind (MP) presenterar nu nya åtgärder för medier under coronakrisen.Bland annat en satsning på journalistikens ”vita fläckar” i landet.– Medan näringslivet i stort kämpar med minskad efterfrågan är efterfrågan på nyheter större än någonsin, säger hon..

Expressen Dina Pengar - Igår: 08:40

Börsen i Stockholm ser ut att öppna på svagt minus i dag

Veckan ser ut att avslutas med röda siffror på världens börser.Det pekar svagt nedåt i Stockholm, Frankfurt och London.Stort fokus riktas mot hur H&Ms aktie klarar de halverade försäljningssiffrorna från mars och de stigande priserna på olja..

Expressen Dina Pengar - Igår: 19:15

Uppåt på börsen i USA trots brant ökning av arbetslöshet

De ledande börserna i New York handlades upp på torsdagen medan oljepriset steg kraftigt på förhoppningar om tydliga produktionssänkningar av Saudiarabien och Ryssland.Allt enligt en tweet från USA:s president Donald Trump..

Expressen Dina Pengar - Igår: 13:22

Amorteringskrav på bolån slopas – så funkar det

Coronakrisen innebär att du som har bolån kan slippa betala amorteringar under en tid.Så här funkar det och så här ska du göra – enkelt förklarat..

Expressen Dina Pengar - I förrgår: 04:05

Kommuner och regioner får 15 miljarder extra

Regeringen presenterar nu ännu ett krispaket, med ytterligare 15 miljarder kronor till landets kommuner och regioner.– Det här är det största krispaketet som någonsin presenterats för den här sektorn, säger finansminister Magdalena Andersson på en pressträff..

Expressen Dina Pengar - I förrgår: 06:55

Dramatisk ökning av konkurser - kommer accelerera

Antalet konkurser ökar dramatiskt bland småföretagare.Många tvingas se sina livsverk slås i spillror under corona–krisen.– Totalt sett har konkurserna ökat med drygt 23 procent under mars månad och trenden pekar på en fortsatt ökning runt om i landet, säger Henrik Hargéus, Product Manager för risk och kredit på kreditupplysningsföretaget Bisnode..

Expressen Dina Pengar - I förrgår: 19:00

Unga lämnar spar-appen Dreams efter förändringen

Dreams-appen har snabbt blivit vanlig bland unga.Men nu har företaget infört en månadskostnad för att spara pengar. Det har fått flera att reagera och lämna tjänsten.

Expressen Dina Pengar - I förrgår: 17:16

Då är Systembolaget öppet och stängt under påsk och valborg

Coronapandemin får Systembolagets försäljning att öka.Samtidigt har vissa butiker ändrade öppettider på grund av personalbrist.Så här är Systembolaget öppet och stängt kring påskhelgen och valborg 2020..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.