Skånskan > Nyheter

Wednesday, 08 July, 23:52

Skånskan - 24 mar 20 kl. 18:57

Skidbackarna håller öppet i påskInrikes Skidanläggningarna kommer inte att behöva stänga för att begränsa smittspridning, meddelar Folkhälsomyndigheten.
Beskedet välkomnas av skidjätten Skistar, som ändå räknar med besökstapp i påsk.Det har varit en del spekulationer och det känns bra att ha fått ett tydligt besked, säger vd:n Stefan Sjöstrand. Till skillnad från de backar som Skistar driver i norska Hemsedal och Trysil kommer inte Åre, Vemdalen eller Sälen att behöva stänga med anledning av coronaviruset. I Sverige kan i stället alla skidbackar fortsatt hålla öppet, berättade Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson på en presskonferens på tisdagen.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Skidanläggningarna, Folkhälsomyndigheten, Skistar, Stefan Sjöstrand, Hemsedal, Trysil, Åre, Sälen, Sverige, Folkhälsomyndighetens, Johan Carlson, SLAO, Mikael Santoft, Santoft

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skidbackarna, håller, öppeti , påsk
UNT - 24 mar 20 kl. 16:56

Skidbackarna håller öppet i påsk

Skidanläggningarna kommer inte att behöva stänga för att begränsa smittspridning, meddelar Folkhälsomyndigheten..

Barometern - 24 mar 20 kl. 17:33

Beskedet: Skidbackarna håller öppet i påsk

Skidanläggningarna kommer inte att behöva stänga för att begränsa smittspridning, meddelar Folkhälsomyndigheten. Beskedet välkomnas av skidjätten Skistar, som ändå räknar med besökstapp i påsk. – Det har varit en del spekulationer och det känns bra att ha fått ett tydligt besked, säger vd:n Stefan Sjöstrand..

GöteborgsPosten - 24 mar 20 kl. 16:58

Skidbackarna håller öppet i påsk

Skidanläggningarna kommer inte att behöva stänga för att begränsa smittspridning, meddelar Folkhälsomyndigheten..

Länstidningen i Jämtland - 25 mar 20 kl. 16:30

Lovisa Arvidsson om Folkhälsomyndighetens besked: Nu måste förnuft och känsla balanseras i skidbackarna

Skidanläggningarna kommer att hålla öppet i påsk. Det meddelade Folkhälsomyndigheten under....

DalaDemokraten - 08 jan 14 kl. 11:45

Kyla i antågande frälser skidbackarna

Dalarna Den milda vintern håller många av Dalarnas alpina backar gröna och tomma på folk. Men hoppet om skidsnö lever när.

Nerikes Allehanda - 27 nov 15 kl. 13:44

Inga vinterbussar till skidbackarna

Länstrafiken ställer in bussarna till slalombackarna i Norra och Södra Storstenshöjden i vinter. – Högst olyckligt, säger Johan Larsson, ägare av Ånnaboda och Storstenshöjden..

Västerbottens Folkblad - 08 feb 15 kl. 11:16

[PLUS] Skidbackarna har öppet

Efter det senaste dygnets stormande har liftar och backar i Västerbottens inland kunnat öppna igen.....

Västerbottens Folkblad - 03 jan 14 kl. 23:00

[PLUS] Värmen håller skidbackarna stängda

Den varma vintern slår hårt mot skidanläggningarna vid kusten. Bristen på snö och minusgrader leder till minskade arbetstillfällen för säsongsjobbare samt ekonomiska förluster för bolag och föreningar..

HBL - 19 jan 14 kl. 07:35

Snön lockar skidåkarna ur idet

Kylan och vinter har anlänt till Finland och skidbackarna är redan fulla. Den sena starten har orsakat ett hål i skidorternas ekonomi. De flesta är ändå nöjda att äntligen få ge sig ut i snön.

YLE - 15 feb 15 kl. 06:00

Vädret väger mer än världsekonomin

Årets skidsäsong verkar bli bra trots rubelns ras och den ekonomiska recessionen. De ryska turisterna har inte helt försvunnit, och när finländarna inte har råd att skida i Alperna, väljer de i stället sina hembackar. De hinder som den ekonomiska krisen har skapat, har inte lyckats stoppa skidbranschens framfart.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 24 mar 20 kl. 21:14

Sverige håller andan i väntan på ”dag noll”

Inrikes Trots att tusentals svenskar är smittade och 36 personer har dött har vi det värsta framför oss. Enligt Folkhälsomyndigheten har "dag noll" ännu inte ens inträffat.
Det vill säga när den kraftigt uppåtgående kurvan över antalet svårt sjuka börjar stiga kraftigt.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 21:00

Går i mål med skånskt Våroffer

Med Våroffer avslutar Anders de la Motte den årstidskvartett han inledde 2016 med Slutet på sommaren.
– Den har varit väldigt rolig att skriva och läsarresponsen har varit jättestor, men nu är jag ganska nöjd med det här sättet att berätta, säger han.Fakta: Anders de la Motte
Född: 1971 i Billesholm
Bor: I Lomma
Bakgrund: Polis och säkerhetsexpert som debuterade som deckarförfattare med [Geim] 2010.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 20:30

Åtgärdspaket ska stötta Skånes näringsliv

Skåne På bara några veckor har coronaviruset lett till en kris för det skånska näringslivet som vida överträffar finanskrisen 2008.
För att möta den kraftiga nedgången lanserar Regionala utvecklingsnämnden i Region Skåne ett åtgärdspaket med som ska stötta företagen.– Vi är i en allvarlig situation.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 19:00

Fullmäktige samlas men färre ledamöter

Sjöbo Fullmäktige kommer att samlas på onsdagskvällen på kommunhuset – men bara hälften av politikerna deltar på grund av coronaviruset för att undvika smitta.Vanligtvis träffas 49 ledamöter i sessionssalen på kommunhuset när det är fullmäktige. Kommunstyrelsens ordförande Magnus Weberg (M) berättar att en diskussion har hållits med samtliga partiers gruppledare om hur de ska kunna verka på bästa sätt men utan risk för att folk ska bli smittade av coronaviruset.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 19:00

Åtalas för bilkörning

ESLÖV En 35-årig man åtalas för en olovlig körning, som ska ha inträffat i november förra året.
Mannen stoppades av polis på Trehäradsvägen och polispatrullen förstod då att mannen saknade giltigt körkort. Under förhör som hållits har 35-åringen förnekat brott..

Skånskan - 24 mar 20 kl. 19:00

Färre går utan sysselsättning

Eslöv Eslövs kommun har ett ansvar för att hålla unga som går utan sysselsättning under luppen och göra regelbundna uppföljningar.
Det handlar om det kommunala aktivitetsansvaret som kommunen har för ungdomar som är mellan 16 och 20 år, och som inte går på gymnasiet eller som inte har slutfört en gymnasieutbildning med fullständiga betyg.
Under hösten 2019 skrevs 125 nya ungdomar in i det kommunala aktivitetsansvaret.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 18:00

Häktad åtalas för våldtäkt

SVEDALA 23-åringen ska ha dykt upp objuden i Svedalakvinnans bostad och där misstänks han ha våldtagit henne.
Nu åtalas mannen mot sitt nekande vid Ystad tingsrätt.Det var den 22 januari i år som en 23-årig man misstänks ha tvingat till sig och enligt åklagaren Jörgen Malmunger våldtagit en Svedalakvinna i hennes bostad.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 18:00

Nya ägare till fastigheten på postadress Karlarp Granvägen 3 i Tjörnarp

Tjörnarp Rutger och Jarl Lorensson, 68 och 63 år, ärver fastigheten på adressen Karlarp Granvägen 3 i Tjörnarp från Inga Maria Persson. Det 44 kvadratmeter stora huset är byggt 1966 och har en tomt på 3 552 kvadratmeter. Affären blev klar i mars 2020.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 18:02

Svensk mästarinna klar för Lugi

HANDBOLL Efter två säsongers proffsspel i danska Randers flyttar HF Kärra-fostrade Julia Eriksson, född 1994, hem till Sverige igen, men inte till Göteborg och Sävehof utan till Lund och Lugi.– Det är en kraftfull tvåvägsspelare som vi verkligen behöver i vårt lagbygge, påstår Kenneth Andersson, Lugis damtränare och sportchef, i ett pressmeddelande.
– Vi spelade flera av de sista omgångarna med enbart tre stycken niometersspelare och har haft en för tunn trupp helt enkelt.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.