Skånskan > Nyheter

Thursday, 09 July, 00:17

Skånskan - 24 mar 20 kl. 19:00

Fullmäktige samlas men färre ledamöterSjöbo Fullmäktige kommer att samlas på onsdagskvällen på kommunhuset – men bara hälften av politikerna deltar på grund av coronaviruset för att undvika smitta.Vanligtvis träffas 49 ledamöter i sessionssalen på kommunhuset när det är fullmäktige. Kommunstyrelsens ordförande Magnus Weberg (M) berättar att en diskussion har hållits med samtliga partiers gruppledare om hur de ska kunna verka på bästa sätt men utan risk för att folk ska bli smittade av coronaviruset. Bland annat om det är möjligt att köra mötet digitalt så att politikerna kan delta på distans.
– Men då krävs dels att fullmäktige tidigare har gett sitt godkännande, det har vi ännu inte gjort men det gör vi nu på onsdag (läs i dag), och dels att tekniken är tillgodosedd.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Fullmäktige, Magnus Weberg, Vänsterpartiet, Weberg, Sjöbo

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fullmäktige, samlasmen , färre, ledamöter
Barometern - 31 mar 20 kl. 14:59

Fullmäktige hålls med färre ledamöter

När det blir dags för möte med kommunfullmäktige nu på måndag blir det färre ledamöter än vanligt. Men att köra mötet digitalt går inte, eftersom det måste beslutas på - ett fullmäktigemöte..

Nya Wermlands Tidningen - 12 feb 18 kl. 06:00

Fullmäktige kan få färre ledamöter

I snitt saknas åtta ordinarie ledamöter vid varje kommunfullmäktigesammanträde.Nu öppnar fullmäktigeordföranden för att det kan bli färre ledamöter.– Det har varit uppe till diskussion, säger Bo-Inge Nilsson (HEL)..

Skånskan - 30 nov 19 kl. 05:00

Färre ledamöter kan bli aktuellt

Sjöbo Minska antalet ledamöter i nämnder och i fullmäktige.
Det är förslaget i en SD-motion som nu varit uppe i kommunstyrelsens arbetsutskott.Sverigedemokraterna vill
se en minskning av antalet ledamöter i nämnder och i kommunfullmäktige.

YLE - 21 apr 17 kl. 06:26

Gamla Pernå är bäst representerat i Lovisas nya fullmäktige

Medan invånarna i gamla Pernå gick vinnande ur kommunalvalet, har Lovisa centrum förlorat flest representanter i fullmäktige. Vid valet krympte Lovisas fullmäktige från 59 ledamöter till 35. Det är alltså inte helt lätt att rakt se hur de olika delarna av Lovisa klarade sig i jämförelse mot förra valet.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 11:51

Fullmäktige i större lokaler för att minska smittorisken

SVALÖV Mötet med kommunfullmäktige i Svalöv kommer att genomföras den 30 mars.
Däremot avhandlas bara ett enda ärende.
Tankar har funnits att reducera antalet ledamöter.

Nyan - 28 feb 19 kl. 18:00

Obunden samling vill se färre ledamöter

Obunden samling tycker man ska sänka antalet ledamöter i Mariehamns stads fullmäktige från 27 till 17. Detta på grund av minskad arbetsbörda. – Mariehamns stads olika uppgifter som tidigare hörde till fullmäktiges uppgifter har numera förts över till externa bolag ägda av staden, skriver de i en motion som lämnades in i samband med tisdagens fullmäktigemöte.

ÖstersundsPosten - 21 nov 13 kl. 19:55

Fullmäktige kan få färre ledamöter

Antalet ledamöter i Östersunds kommunfullmäktige kan minskas från 67 till 61 ledamöter. Det framgår av ett förslag som lämnats in till kommunstyrelsen..

ÖstersundsPosten - 10 okt 17 kl. 23:14

Kommunstyrelsen öppnar för färre ledamöter i Ragundas fullmäktige

En enig kommunstyrelse i Ragunda ställde sig på tisdagen bakom förslaget att antalet ledamöter i kommunfullmäktige ska minskas från 27 till 25 nästa mandatperiod..

Corren - 18 jan 20 kl. 08:00

Färre ledamöter i fullmäktige föreslås

Vadstena kommun har många ledamöter i kommunfullmäktige i förhållande till antalet röstberättigade..

YA - 28 mar 20 kl. 10:00

Corona: färre ledamöter i fullmäktige för säkrare möte

När det är dags för fullmäktigemöte på måndag lär det sannolikt bli med bantat antal ledamöter, 25 istället för 49. Detta för att minska risken för smittöverföring i coronatider. – Det bygger på en frivillig överenskommelse, säger ordförande Håkan Erlandsson (S).

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 24 mar 20 kl. 21:14

Sverige håller andan i väntan på ”dag noll”

Inrikes Trots att tusentals svenskar är smittade och 36 personer har dött har vi det värsta framför oss. Enligt Folkhälsomyndigheten har "dag noll" ännu inte ens inträffat.
Det vill säga när den kraftigt uppåtgående kurvan över antalet svårt sjuka börjar stiga kraftigt.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 21:00

Går i mål med skånskt Våroffer

Med Våroffer avslutar Anders de la Motte den årstidskvartett han inledde 2016 med Slutet på sommaren.
– Den har varit väldigt rolig att skriva och läsarresponsen har varit jättestor, men nu är jag ganska nöjd med det här sättet att berätta, säger han.Fakta: Anders de la Motte
Född: 1971 i Billesholm
Bor: I Lomma
Bakgrund: Polis och säkerhetsexpert som debuterade som deckarförfattare med [Geim] 2010.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 20:30

Åtgärdspaket ska stötta Skånes näringsliv

Skåne På bara några veckor har coronaviruset lett till en kris för det skånska näringslivet som vida överträffar finanskrisen 2008.
För att möta den kraftiga nedgången lanserar Regionala utvecklingsnämnden i Region Skåne ett åtgärdspaket med som ska stötta företagen.– Vi är i en allvarlig situation.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 18:57

Skidbackarna håller öppet i påsk

Inrikes Skidanläggningarna kommer inte att behöva stänga för att begränsa smittspridning, meddelar Folkhälsomyndigheten.
Beskedet välkomnas av skidjätten Skistar, som ändå räknar med besökstapp i påsk.Det har varit en del spekulationer och det känns bra att ha fått ett tydligt besked, säger vd:n Stefan Sjöstrand.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 19:00

Åtalas för bilkörning

ESLÖV En 35-årig man åtalas för en olovlig körning, som ska ha inträffat i november förra året.
Mannen stoppades av polis på Trehäradsvägen och polispatrullen förstod då att mannen saknade giltigt körkort. Under förhör som hållits har 35-åringen förnekat brott..

Skånskan - 24 mar 20 kl. 19:00

Färre går utan sysselsättning

Eslöv Eslövs kommun har ett ansvar för att hålla unga som går utan sysselsättning under luppen och göra regelbundna uppföljningar.
Det handlar om det kommunala aktivitetsansvaret som kommunen har för ungdomar som är mellan 16 och 20 år, och som inte går på gymnasiet eller som inte har slutfört en gymnasieutbildning med fullständiga betyg.
Under hösten 2019 skrevs 125 nya ungdomar in i det kommunala aktivitetsansvaret.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 18:00

Häktad åtalas för våldtäkt

SVEDALA 23-åringen ska ha dykt upp objuden i Svedalakvinnans bostad och där misstänks han ha våldtagit henne.
Nu åtalas mannen mot sitt nekande vid Ystad tingsrätt.Det var den 22 januari i år som en 23-årig man misstänks ha tvingat till sig och enligt åklagaren Jörgen Malmunger våldtagit en Svedalakvinna i hennes bostad.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 18:00

Nya ägare till fastigheten på postadress Karlarp Granvägen 3 i Tjörnarp

Tjörnarp Rutger och Jarl Lorensson, 68 och 63 år, ärver fastigheten på adressen Karlarp Granvägen 3 i Tjörnarp från Inga Maria Persson. Det 44 kvadratmeter stora huset är byggt 1966 och har en tomt på 3 552 kvadratmeter. Affären blev klar i mars 2020.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 18:02

Svensk mästarinna klar för Lugi

HANDBOLL Efter två säsongers proffsspel i danska Randers flyttar HF Kärra-fostrade Julia Eriksson, född 1994, hem till Sverige igen, men inte till Göteborg och Sävehof utan till Lund och Lugi.– Det är en kraftfull tvåvägsspelare som vi verkligen behöver i vårt lagbygge, påstår Kenneth Andersson, Lugis damtränare och sportchef, i ett pressmeddelande.
– Vi spelade flera av de sista omgångarna med enbart tre stycken niometersspelare och har haft en för tunn trupp helt enkelt.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.