PrivataAffärer > Ekonomi

Tuesday, 07 April, 04:36

PrivataAffärer - 24 mar 20 kl. 15:20

KI: BNP faller drygt 5 procent i andra kvartalet”Vi har ett basscenario, ingen prognos, eftersom läget är så väldigt osäkert. I det faller BNP i dagsläget med drygt 5 procent under det andra kvartalet, vilket kan jämföras med ungefär 4 procents nedgång under det fjärde kvartalet 2008, under finanskrisen”, säger hon. En skillnad mot finanskrisen är att det nu är hushållens konsumtion som drar ned BNP. ”Människor vill inte gå ut och konsumera nu och ska inte heller göra det. Då dyker förstås konsumtionen.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
BNP, KI, Ylva Hedén Westerdahl, Trafikverket

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: KI BNP, fallerdrygt 5 procent i andra kvartalet
DI - 24 mar 20 kl. 15:20

KI: BNP faller drygt 5 procent – värre än finanskrisen

I dagsläget faller BNP med drygt 5 procent under det andra kvartalet i Konjunkturinstitutets basscenario för konjunkturutvecklingen, innan….

Opinionen.se - 28 feb 13 kl. 10:12

Dansk BNP faller mer än väntat

Danmarks bruttonationalprodukt (BNP) krympte med 0,9 procent i fjärde kvartalet 2012, då både exporten och den inhemska konsumtionen vek av nedåt. Nedgången var djupare än väntat. Analytiker hade i snitt räknat med att landets BNP skulle minska 0,3 procent.

Cornucopia - 22 mar 20 kl. 09:13

Goldman Sachs: USA:s BNP faller 24% under andra kvartalet

Banken Goldman Sachs (GS) har kommit med en prognos för USA:s ekonomi och gissar på ett ras i BNP på otroliga 24% för världens största ekonomi under andra kvartalet. Således rejält mycket värre än Deutsche Banks (DB) -13% för USA och bloggens -18% för Sverige skulle behöva revideras till -24%.
Manhattan, New York.

DI - 14 feb 11 kl. 11:25

Portugals BNP faller

Portugals BNP sjönk med 0,3 procent under fjärde kvartalet jämfört kvartalet före. Jämfört med motsvarande kvartal året före steg BNP med 1,2 procent..

DI - 27 mar 12 kl. 09:34

BNP faller i Nederländerna

Nederländernas BNP minskade med 0,6 procent under fjärde kvartalet jämfört med närmast föregående kvartal. Jämfört med motsvarande kvartal året före sjönk BNP med 0,6 procent..

DI - 15 jun 15 kl. 08:16

Finsk BNP faller igen

Finlands BNP sjönk med 1,2 procent i april jämfört med motsvarande månad året före, enligt BNP-indikatorn från Finlands statistikmyndighet..

Helsingborgs Dagblad - 17 aug 15 kl. 02:44

Japans BNP faller mindre än väntat

Japans ekonomi backade preliminärt 1,6 procent på årsbasis under andra kvartalet. Jämfört med kvartalet innan var BNP-nedgången i april-juni 0,4 procent. Såväl privat konsumtion som export minskar.

Sydsvenskan - 17 aug 15 kl. 02:44

Japans BNP faller mindre än väntat

Japans ekonomi backade preliminärt 1,6 procent på årsbasis under andra kvartalet. Jämfört med kvartalet innan var BNP-nedgången i april-juni 0,4 procent. Såväl privat konsumtion som export minskar.

Affärsvärlden - 27 nov 15 kl. 11:37

Greklands BNP faller

Greklands BNP sjönk med reviderade 1,1 procent i säsongsjusterad årstakt under det tredje kvartalet 2015. Jämfört med närmast föregående kvartal var BNP ned med säsongsjusterade 0,9 procent. Det rapporterar Reuters..

E24 - 24 mar 11 kl. 12:25

Irlands BNP faller

Irlands BNP sjönk 1,6 procent under fjärde kvartalet jämfört med tredje kvartalet..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 30 minuter sedan

Viruset gynnar ”sitta hemma-bolagen”

Vår radikalt förändrade vardag ger vissa branscher och bolag fördelar. När många jobbar hemma, är det främst de digitala bolagen som sticker ut, menar Alexander Gustafsson. Streamingbolagen är en självklar sektor som gynnas.

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

Norwegian varslar all personal i Sverige

Samtliga svenska anställda i flygbolaget Norwegian ska varsla om uppsägning, rapporterar Dagens Næringsliv. Sammantaget rör det sig om mer än 800 anställda. Hittills har bolaget ställt in över 3.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

ABG: Kinnevik har straffats för hårt

Att aktien har gått sämre än index de senaste veckorna är inte motiverat, menar ABG som bland annat pekar på att förhållandevis motståndskraftiga Tele2 utgör cirka 40 procent av portföljen. Dessutom bör Zalando klarar sig bättre än många andra modebolag och dessutom sitter hälsovårdbolaget Livongo i den onoterade portföljen bra till. ”Den nuvarande substansrabatten på 29 procent kan jämföras med vårt riktmärke om 10 procent och femårssnittet på 20 procent och vi ganska optimistiska vad gäller utsikterna för substansvärdet”, skriver ABG i analysen.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Japan: Förbereder nytt stimulanspaket på 108 000 miljarder yen

Abe sade att han vill säkra att den ekonomiska aktiviteten kan upprätthållas så mycket som möjligt, och hans stimulanspaket kommer att inkludera över 6.000 miljarder yen i direkta utbetalningar till hushåll och företag. Premiärministern sade också att vill utlysa nödläge i sju prefekturer, bland andra Tokyo och Osaka, från och med i morgon tisdag.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Getinge höjer kapaciteten för respiratorer med 160 procent

Getinge ökar sin produktionskapacitet stegvis i Solna, Sverige, till 26.000 enheter under 2020, att jämföra med tidigare planerad nivå på 16.000 enheter som kommunicerades den 17 mars.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Bomarknaden: Swedbank tror på prisfall – och återhämtning

”Vårt huvudscenario är att priserna kommer att falla under året till följd av minskad efterfrågan i spåren av coronakrisen. Efter att corona har ebbat ut väntas bostadsmarknaden återhämta sig med måttligt stigande priser. De låga boräntorna stöttar bostadspriserna”, skriver hon.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

H&M:s framtid splittrar analytikerna

Åsikterna om klädjättens framtid går dock isär där de två förstnämnda upprepar sina köprekommendationer medan Carnegie håller fast vid behåll. ABG Sundal Collier  anser att H&M:s utveckling i det första kvartalet visar att det finns en tydlig efterfrågan för H&M-varumärket och dess kollektioner och att bolaget framgångsrikt förvandlats till en omni-spelare med rejäl digital närvaro. ABG väntar sig att H&M:s bruttomarginal sjunker med drygt 3 procentenheter under 2020 som en följd av högre reavolymer, minskad operativ hävstång och valutamotvindar.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Carnegie Global: Nya dystra rekord skapar köplägen

På börserna – och inte minst i USA – har det haglat nya dystra rekord under en enda börsvecka. Cirka 6,6 miljoner amerikaner blev arbetslösa under dessa få dagar, vilket är cirka tio gånger fler än den värsta finanskrisveckan i historien. Det påverkar naturligtvis det mesta och veckan blev också den sämsta i Carnegie Globals historia.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Analytiker: Risk för negativt oljepris

Läs även: Oljepriset backar igen Ett stundande krismöte inom Opec+ och de rekordstora åtgärder som väntas därifrån kommer väga lätt i förhållande till det långvariga efterkrig som marknaden står inför, enligt flera analytiker som deltagit i en enkät från CNBC. Beteendemönster kommer att ha förändrats, bland annat avseende flygresvanor, enligt Standard Chartereds

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Bomarknaden: Rekordutbud av bostäder i påskveckan

Utbudet av bostadsrätter ökar inför påsk, för första gången så långt tillbaka som Hemnet har statistik. – Vi brukar annars normalt se en ganska tydlig minskning av utbudet. Uppgången i år beror på att det kommit ut många nya annonser samtidigt som säljvolymerna viker, säger Hemnets talesperson Staffan Tell.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.