DI > Ekonomi

Friday, 03 April, 10:38

DI - 24 mar 20 kl. 14:20

Norska arbetslösheten 10,4 procent – högsta sedan andra världskrigetAntalet arbetslösa personer i Norge har ökat med 142.000 den senaste veckan, till totalt 291.000 på tisdagen..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Norge

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Norska, arbetslösheten, 10,4procent , högstasedan andra , världskriget
Helsingborgs Dagblad - 02 maj 18 kl. 11:24

Arbetslösheten i EU lägsta på tio år

Arbetslösheten i EU ligger oförändrat kvar på 7,1 procent – den lägsta nivån sedan februari 2008 – visar ny samlad statistik för mars 2018 från Eurostat. Även i euroländerna var arbetslösheten oförändrad, 8,5 procent, jämfört med i februari. Endast tre.

Affärsvärlden - 16 nov 16 kl. 10:40

Brittiska arbetslösheten på elvaårslägsta

Antalet arbetslösa i Storbritannien ökade med 9.800 personer i oktober, enligt säsongsjusterad statistik. Arbetslösheten enligt ILO-standard uppgick till 4,8 procent under tremånadersperioden till och med september, vilket är den lägsta nivån sedan september 2005..

Opinionen.se - 08 mar 13 kl. 14:36

Lägsta USA-arbetslösheten sedan 2008

Antalet sysselsatta utanför jordbrukssektorn i USA ökade med 236 000 personer under februari jämfört med månaden före, enligt landets arbetsmarknadsdepartement. Ekonomer hade i genomsnitt väntat sig en ökning med 160 000 personer, enligt en Reuters-enkät. Arbetslösheten minskade till 7,7 procent, mot väntade 7,9 procent.

DI - 15 maj 19 kl. 13:45

Arbetslösheten har bottnat – men Trump hotar förstöra allt

Arbetslösheten är den högsta sedan juli 2017. Men någon större uppgång ligger inte i korten, enligt Makrorådet.  Brasklappen är om handelskonflikten förvärras markant..

Kristianstadsbladet - 13 mar 14 kl. 06:30

Arbetslösheten minskar i Kristianstad

Foto: TT
Antalet arbetslösa i Sverige fortsätter att minska enligt Arbetsförmedlingens senaste statistik. 404 000 personer – 8,5 procent av arbetskraften – var inskrivna arbetslösa i slutet av februari. Det är 16 000 färre jämfört med samma tid förra året.

YLE - 27 jan 16 kl. 13:20

Arbetslösheten ökade i december

I december steg arbetslösheten i Österbotten till 10,1 procent , meddelar NTM-centralen i Österbotten. Arbetslösheten är fortfarande den lägsta siffran i hela landet. Motsvarande siffra var i november var 8,7 procent.

Cornucopia - 05 sep 18 kl. 09:19

Sveriges arbetslöshet bland de högsta i EU - undantaget PIIGS-krisländerna - näst högst i Norden

Till skillnad mot vad regeringen försöker hävda är Sveriges arbetslöshet bland de högsta i EU och EES, när man undantar finans- och skuldkrisens tre värsta krisande PIIGS-länder - Italien, Spanien och Grekland. Sveriges arbetslöshet är också näst högst i Norden, skyhögt värre än finans- och skuldkrisens Island. Sverige har ingalunda klarat finanskrisens efterverkningar, utan har istället låtit hushållen bygga upp en enorm skuldbubbla samtidigt som hela den senaste mandatperiodens högkonjunktur slösats bort av en inkompetent socialistisk regering.

Magazin24 - 26 apr 13 kl. 13:44

(S): Sverige ska ha den lägsta arbetslösheten i EU

En debattartikel från (S) riksdagsledamöterna från Västmanland. Vid vår kongress i Göteborg i början av april lade Socialdemokraterna fast ett ambitiöst mål för den ekonomiska politiken: Sverige ska ha den lägsta arbetslösheten i EU. Mellan 2014 och 2020 ska antalet personer som arbetar och antalet arbetade timmar i ekonomin öka så mycket att Sverige når lägst arbetslöshet i EU.

YLE - 22 jan 14 kl. 04:49

Arbetslösheten ökar i Österbotten

Fjolårets uppsägningar och permitteringar och försiktighet då det gällt att anställa folk, sätter sina spår i sysselsättningsstatistiken. I Österbotten ökade antalet arbetslösa med 19 procent, vilket är en större ökning än i övriga delar av landet. I Österbotten är över 10 000 personer arbetslösa, eller 8,6 procent av befolkningen.

YA - 25 okt 14 kl. 04:00

S luras om arbetslösheten

Statistik väljs för att man själv ska framstå som framgångsrik.
Vad är sanningen om arbetslösheten? Den frågan fick vitt skilda svar i årets valrörelse.

Fler nyheter från DI

DI - 2 minuter sedan

Handelsbanken höjer Dometic – men för tidigt köpa aktien

Handelsbanken bedömer att en investering i Dometic visserligen erbjuder ett stort långsiktigt värde, men banken noterar att skuldsättningen….

DI - 2 minuter sedan

H&M:s nya vd: ”Vi har aldrig gått igenom en så utmanande tid”

H&M-gruppens nya vd Helena Helmersson första tid på posten har blivit ett riktigt elddop..

DI - 10 minuter sedan

H&M tror sig kunna undvika större varulagerökning

H&M kommer sannolikt få se ett ökat varulager under det andra kvartalet, men en stor del bedöms kunna hanteras i det tredje kvartalet tack….

DI - 15 minuter sedan

Skanska ger tjänstledigt för vårdarbete

Vården pressas allt hårdare när fler insjuknar i covid-19. För att avlasta sjukhusen låter byggjätten Skanska medarbetare med….

DI - 15 minuter sedan

Spelbolagen lyfter på bred front

Speloperatören Kindreds besked om att ett högre spelöverskott under det första kvartalet lyfter aktien nära 10 procent på fredagen..

DI - 30 minuter sedan

Di Akademi lanserar kurs i korttidspermittering

I coronakrisens spår har behovet att förstå regler kring korttidspermitteringar exploderat..

DI - 30 minuter sedan

SynAct Pharma applies for patent for AP1189 within COVID-19

SynAct Pharma AB ("SynAct") hereby announces that the company has filed a patent application to the European Patent Office (EPO) covering….

DI - 30 minuter sedan

Oljepriset fortsätter stiga – kraftig utbudsminskning på bordet enligt uppgifter

Förslag om utbudssänkningar om totalt 10 miljoner fat per dag kommer att diskuteras vid det extrainsatta mötet i Opec+ på måndag,.

DI - 45 minuter sedan

Stefan Ingves håller presskonferens – Di TV sänder direkt

Stefan Ingves om de åtgärder som Riksbanken har vidtagit med anledning av viruskrisen. .

DI - 45 minuter sedan

Rött på Europas börsgolv -tankerrederiet tappar i Oslo

Börserna på kontinenten tappar i den inledande fredagshandeln. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.