DN > Ekonomi

Saturday, 04 April, 23:53

DN - 24 mar 20 kl. 13:23

”Mamma valdes till Helsingfors bilkvinna och det var vi mycket stolta över”Bilen. Den var ofta mannens ohotade bastion på 50- och 60-talen.  Plåtlådorna på fyra hjul materialiserade tron på framtiden och blev. .
Läs mer på DN
Läs mer om:
Helsingfors

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mamma, valdestill , Helsingfors, bilkvinnaoch det var , vi mycket stolta över
YLE - 06 jul 17 kl. 15:16

Finland vill få EU:s läkemedelsverk till Helsingfors

Finland ansöker om att få EU:s läkemedelsverk till Helsingfors. Beslutet togs i dag av regeringens EU-ministerutskott. Helsingfors valdes på grund av sina goda internationella kontakter via flygplatsen, sina internationella skolor och sina hotell.

YLE - 17 sep 14 kl. 05:27

Jihadist radikaliserades i Helsingfors

En till person från huvudstadsregionen verkar nu ha rest till Syrien för att kriga för Islamiska staten. Mannen uppger det här på Facebook och på Twitter. Före det bodde han ungefär ett år i Helsingfors och under den tiden började han föra fram radikala åsikter.

YLE - 14 dec 16 kl. 16:50

Helsingfors fick fyra nya superchefer

Nästa år slås alla ämbetsverk i Helsingfors ihop till bara fyra olika sektorer. Nu har Helsingfors valt vilka fyra chefer som ska leda dem. Det är Juha Jolkkonen som blir chef över social- och hälsovård, Liisa Pohjolainen för fostran och utbildning, Mikko Aho för stadsmiljö och Tommi Laitio för kultur och fritid.

YLE - 10 apr 17 kl. 00:08

Resultatet klart: Samlingspartiet vinnare i Helsingfors

Jan Vapaavuori var helt överlägsen röstmagnet i Helsingfors – och drog Samlingspartiet till seger i kommunen. Vapaavuori fick över 29 500 röster. Vapaavuori är nu vicedirektör för Europeiska investeringsbanken i Luxemburg.

YLE - 20 apr 15 kl. 01:40

Berg- och dalbana för Sannf i Helsingfors

Det blev en nagelbitare för Sannfinländarna i Helsingfors. Till en början såg det ut som om partiet inte kommer att behålla sina tre mandat, men det gick vägen till slut. Ölet flödade på restaurang Ostrobotnia där Sannfinländarna än en gång höll valvaka.

YLE - 15 nov 16 kl. 14:10

Helsingfors jämför mammors skärmtid med våld i ny kampanj

Helsingfors stad har satsat stort på en kampanj som föräldrar tycker att skuldbelägger mammor. "Ansvarslöst" säger en expert på mediefostran. Helsingfors stad har satsat på en stor kampanj under sloganen "Likgiltighet är den här dagens våld".

YLE - 19 jul 16 kl. 13:22

Kyrkoherde valdes på diskriminerande grunder

Enligt förvaltningsdomstolen i Helsingfors har församlingsrådet i Petrus församling diskriminerat en kandidat i valet av kyrkoherde. Domstolen anser att Monica Heikel-Nyberg har diskriminerats på grund av kön och ålder. I oktober 2014 valde Petrus församling i Helsingfors en ny kyrkoherde.

YLE - 29 jul 17 kl. 09:15

Arbis-veteran med mamma som främsta mentor: Jag är evigt tacksam för den kritik jag fick!

Benita Åkerlund har varit biträdande rektor på Arbis i Esbo. Hon säger att hon hamnade där av misstag. Benita Åkerlund tar emot i sitt barndomshem i Sökö i Esbo.

YLE - 16 jan 17 kl. 06:02

Dubbelt så många blir mamma utan partner - vanligast i Nyland

Antalet barn som föds genom fertilitetsbehandlingar för kvinnor utan partner har fördubblats på tio år. Det har Folkhälsan märkt och ordnar nu föräldrakurs för ensamstående mammor. Nina Nyman blev mamma för ett år sedan och upplever att stödet från rådgivningen och på BB varit bra.

YLE - 25 jan 17 kl. 19:52

De gröna ordnade borgmästardebatt - "Helsingfors underpresterar"

Valdebatten som ägde rum i kulturcentret Konepajan Bruno i Vallgård i Helsingfors behandlade en lång rad olika ämnen - allt från klimatförändringen till gågator i Helsingfors. Debatten började med att borgmästarkandidaterna fick säga några ord om sig själva. - Jag har varit med om att bygga upp partiet ända sedan 1970-talet.

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

Sex lärdomar om ekonomiska kriser

Dan Lucas om lärdomar som kan dras – trots krisernas skilda orsak, djup och omfattning..

DN - 5 timmar sedan

Ingen sänkning av lägsta pensionerna

En klen tröst i en orolig tid kan tyckas, men ändå en god nyhet för de sämst ställda pensionärerna: varken garantipension eller….

DN - Igår: 18:35

H&M rusade och föll på svag börs

Stockholmsbörsen backade på handelsveckans sista dag i linje med de stora börserna i Europa..

DN - Igår: 16:29

Nytt läge för H&M:s nya vd – klädjätten börjar göra skyddsmasker

H&M:s försäljning störtdök under mars och de flesta butikerna världen över håller stängt..

DN - Igår: 15:20

SAS skär ner inrikesflyget ytterligare

Efter att tidigare ha meddelat att många av bolagets plan lämnas på marken kommer SAS på fredagen med beskedet att man från och med på….

DN - Igår: 13:36

Ännu en bedömare sänker Swedbanks kreditbetyg

Kreditvärderingsföretaget Moodys sänker sitt kreditbetyg på Swedbank från Aa2 till Aa3..

DN - Igår: 11:08

Långa Volvon som östtyska toppar fick köra

För en exklusiv skara var den vardag, för andra en ouppnåelig dröm. Vi kör den östtyska partitoppens tjänstebil Volvo 264 TE och försöker….

DN - I förrgår: 19:28

Utsläppen från svenska företag minskar mer än på länge

Utsläppen från stora svenska företag minskade 5 procent förra året. Det är första gången på flera år som de sjunker och minskningen ligger….

DN - I förrgår: 16:10

Toyota Corollas Trek-version redo för skogen

Toyota har avhållit sig från att lansera en mellanklasskombi med attribut som ska föra tankarna till äventyr..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.