PrivataAffärer > Ekonomi

Saturday, 28 March, 15:51

PrivataAffärer - 24 mar 20 kl. 12:57

Grafgurun: Intressant köplägeI Carnegies dagliga marknadspodd beskriver Johnny Torssell nedgången som den kraftigaste och snabbaste sedan finanskrisen 2008. Han ser läget just nu som ”ett intressant kortsiktigt köpläge i OMX”, efter börsen ur ett historiskt perspektiv ”befinner sig i en björnmarknad”. Den tekniska analysen visar att samtliga björnmarknader sedan 1800-talet i snitt har varat i 18 månader. ”Vi har just nu ett intressant kortsiktigt köpläge i OMX men vi skall vara medvetna om att volatiliteten är otroligt hög och det är svårt att göra några tillförlitliga bedömningar”, säger Torssell i podden..
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Carnegies, Johnny Torssell, OMX, Torssell

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Grafgurun, Intressant, köpläge
PrivataAffärer - 01 apr 19 kl. 11:00

Grafgurun ser gyllene framtid för guldet

Börserna befinner sig ”i en gigantisk konsolidering”, säger Johnny Torssell i förra veckans omgång av Carnegies ”Omvärldspodden”. – Sedan OMXS30:s topp i april 2015 har vi inte sett någon större topp. Däremot har vi haft ett kraftigt rally upp från botten på decemberbörsen för tre månader sedan.

PrivataAffärer - 19 mar 19 kl. 06:32

Grafgurun: Goda förutsättningar för ny uppgångsfas

I ett inlägg på Carnegies sajt konstaterar ”grafgurun” att den nuvarande ekonomiska expansionen nu pågått i 117 månader. Skulle den hålla i sig fram till sommaren skulle det vara den längsta någonsin. – Det finns alltid argument för en björnmarknad, speciellt när den är så historiskt gammal som den är nu.

Cornucopia - 10 maj 15 kl. 13:31

Intressant exempel på rysk psyopsoperatör

Trots gårdagens inlägg om Ryssland dök det inte upp en enda psyopkommentar under Ockupationsdagen igår (antagligen söp man för mycket och hade faktiskt fått ledigt). Men idag förmiddag kom vad som kan misstänkas är en betald psyopsoperatör in och kommenterade, vilket är en intressant studie i hur den ryska psyopen fungerar.

Det var förstås ingen slump att jag skrev ett anti-Putininlägg igår - det var ett medvetet test för att se om psyopsaktiviteten skulle vara lägre på denna ryska nationalistiska helgdag.

Dagen - 04 apr 12 kl. 03:00

"Religion är intressant - tack vare vår lärare"

I slutet av terminen har religionsläraren lovat att berätta vad han själv tror på. Det berättar fyra gymnasieelever, som tycker att ämnet är intressant. Mycket tack vare läraren.

Kristianstadsbladet - 30 jan 14 kl. 10:00

Robledo: KFF är absolut intressant

Foto: PATRIC SÖDERSTRÖM / TT
Kristianstads FF vet vilka spelare klubben vill ha. Upp emot fem spelare har fått kontraktsförslag. Samtidigt överraskar förre Mjällbyspelaren Juan Robledo, 34, och pratar positivt om division I-klubben.

Dagen - 19 maj 11 kl. 03:00

"Intressant upptäcka nya nyanser hos trossyskon"

Ett besök på Påvliga rådet för kristen enhet och Vatikanradion. Det stod på programmet när Pingst i Sverige i veckan inledde sitt historiska första studiebesök i Vatikanen. Och i går väntade audiens hos påven.

Nyheter 24 - 04 jun 11 kl. 12:55

Fusket gör fotbollen intressant


KRÖNIKA. Det är episka spelskandaler som denna som gör den italienska fotbollen intressant. Journalisten och författaren Joe McGinnis blev som 26-åring den yngste någonsin att ligga etta på New York Times bästsäljarlista med sitt i dag klassiska reportage om Richard Nixons valseger 1968.

Sydsvenskan - 26 sep 11 kl. 06:30

"Kan vara intressant för Säpo"

Den Sverigedemokratiske riksdagspolitikern Kent Ekeroth pekas i en rapport ut som en av de tongivande personerna inom den antimuslimska bloggvärlden. -?Det är en miljö som det kan vara intressant för Säpo att titta närmare på, säger Jonathan Leman på Expo.

Dagen - 11 nov 11 kl. 03:00

Intressant om helvetet - men en fråga kvarstår

Dagen har gjort en mycket intressant enkät om helvetestron bland präster och predikanter i Svenska kyrkan och olika frikyrkosamfund. 83 procent av de tillfrågade säger sig tro på helvetet - eviga straff för dem som inte blir frälsta, eller inte tror.De som studerat religions- och idéhistoria vet att helvetet spelat en stor roll i kristendomen, och i dess dominerande roll i västerlandets politik.

Kristianstadsbladet - 11 nov 11 kl. 06:30

Martinsson: "Viktor är duktig och intressant"

Silly season fortsätter - och därmed spekulationerna. Nu tornar ett nytt namn upp sig på himlen hos det gulsvarta Mjällby: Kristianstads FF:s talangfulle ytterback Viktor Agardius, 22.
?

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

Eniro illa ute

Det framgår av ett pressmeddelande. Kravet på anslutningsgraden uppgick till 90 procent av utestående konvertibellån. Första kontrollstämma avses hållas vid årsstämman som flyttas till tisdagen den 16 juni 2020.

PrivataAffärer - 21 timmar sedan

Representanthuset har nu godkänt stödpaketet

Det rapporterar nyhetsbyrån Dow Jones. Senaten har redan godkänt paketet och det kommer därför nu skickas till president Donald Trump för ett slutgiltigt godkännande.  .

PrivataAffärer - 23 timmar sedan

ABG: Svenska livsmedelsjättarna säker hamn i pandemin

Det framgår av en analys där både Axfood och Ica uppgraderas till behåll (sälj), vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterade om på fredagsmorgonen. ”Samtidigt som covid-19 har renderat en mer positiv marknadsprognos för den svenska dagligvarumarknaden, har värderingen kommit ned då Ica Group och Axfood har fallit omkring 15 procent från toppnivåerna under hösten 2019”, skriver ABG i analysen. Risken för en ytterligare nedgång i värderingsmultiplarna under de kommande tolv månaderna är enligt ABG Sundal Collier därmed begränsad.

PrivataAffärer - Igår: 15:51

Oljan: Opecländer ber om nåd från priskrig

Irak, Algeriet och Nigeria har begärt att de inblandade kommer till sans med de kraftiga utbudsökningar som blivit konsekvensen av kollapsen vid det misslyckade mötet för Opec+ i början av mars. De två förstnämnda har nu bett om extrainsatt toppmöte för att diskutera en lösning på konflikten, samtidigt som talespersoner för nigerianska regeringen öppet har frågat sig hur länge striden om marknadsandelar kan fortgå mellan de två största oljeexportörerna i världen. ”Det är i allas vårt kollektiva bästa att försäkra att vi kan stabilisera marknaden.

PrivataAffärer - Igår: 14:58

FI vill stoppa stöd till bolag som delar ut

”Ja, det finns en sådan enighet. Det är inte rimligt att man uppbär väldigt stora stöd från skattebetalarnas medel samtidigt som man gör stora utdelningar. Det kommer utskottet tydliggöra”, säger Jakob Forssmed, Kristdemokraternas ekonomiskpolitiska talesperson.

PrivataAffärer - Igår: 14:18

Berenberg sänker H&M:s vinstestimat med 100 procent

Det framgår av en analys som är daterad den 26 mars i vilken Berenberg höjer rekommendation för H&M till behåll från tidigare sälj. Banken räknar nu med att H&M:s intäkter sjunker med totalt 18 procent under 2020 till drygt 190 miljarder kr. Det antagandet utgår från att bolagets butikstängningsfas håller på i ytterligare tolv veckor, något som följs av en gradvis förbättring under tio veckor.

PrivataAffärer - Igår: 13:55

Över 26 000 premiepensionskonton låsta – mitt under börsturbulensen

I slutet av förra veckan beslutade flera fondbolag att tillfälligt stoppa handeln i företagsobligationsfonder eftersom den rådande marknadsturbulensen gjorde det svårt att prissätta och sälja av företagsobligationer. De flesta har nu återöppnat handeln men två av Spiltans fonder, Spiltan Räntefond Sverige och Spiltan Högräntefond, är alltjämt stängda och det är oklart när de kan öppnas igen. Att inte kunna sälja av andelar mitt under rådande turbulens är förstås frustrerande för många sparare.

PrivataAffärer - Igår: 13:37

Just nu: Regeringen begränsar sammankomster till 50 personer

Beslutet kommer efter begäran från Folkhälsomyndigheten.  Statsminister Stefan Löfven (S) uppmanade samtidigt svenskarna att inte resa bort i påsk. .

PrivataAffärer - Igår: 12:57

Bankfederationen: Banker bör inte betala ut utdelning för 2019

EBF anser det inte vara lämpligt att Europas banker betalar varken utdelning eller verkställer några nya återköpsprogram i den nu rådande osäkerhet som pandemin orsakat, enligt uttalandet. Bankerna bör i stället ägna ”fullständigt fokus” på att ta ett gemensamt ansvar för att trygga kreditförsörjningen till företag och hushåll, skriver EBF. ”Alla finansiella institutioner i Europa har tagit den extrema osäkerheten och kommer prioritera soliditeten för att stötta ekonomin”, skriver EBF.

PrivataAffärer - Igår: 11:55

SHB: Ericsson nästan immunt mot coronanedgång

”Trots covid-19-pandemin har Ericsson produktion, logistik och nyckeltjänster mot kund i gång”, konstaterar banken i analysen. Handelsbankens analytiker belyser även att kommunikationsnäten har blivit ordentligt stresstestade i och med allt distansarbete under coronakrisen och banken tror att det illustrerade ”omedelbart och framtida investeringsbehov i kapacitet”. Med det som utgångspunkt har banken höjt sitt estimat för bruttovinsttillväxt på RAN-marknaden något.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.