DI > Ekonomi

Monday, 06 April, 17:41

DI - 24 mar 20 kl. 12:29

Svenskt Näringsliv kräver helikopterpengar till företagen – ”Läget är helt akut”Svenskt Näringsliv vill se paket till företag på 200 miljarder. Mest pengar ska gå till bolagen som fått störst intäktsbortfall, enligt. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Näringsliv

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svenskt, Näringsliv, kräver, helikopterpengartill , företagen, Lägetär , helt, akut
DN - 03 aug 18 kl. 10:31

"Svenskt Näringsliv behöver se bortom sin egen tårtbit"

REPLIK DN Debatt 29/7. Kompetensbrist och svårigheter att rekrytera är ett stort problem för svenska företag enligt Tobias Krantz och Emil Görnerup från Svenskt Näringsliv, och manar till ökat samarbete mellan akademi och näringsliv. Men problembilden behöver nyanseras, skriver Anna Jonsson, docent i företagsekonomi..

SR - 24 mar 20 kl. 12:30

Svenskt näringsliv kräver 200 miljarder till företagen

Svenskt näringsliv har kommit med flera krav i dag för att rädda så många jobb som möjligt i spåren av coronakrisen..

Nya Wermlands Tidningen - 12 maj 14 kl. 06:00

"Svenskt näringsliv har fel"

I förra veckan presenterade Svenskt näringsliv rankningen över företagsklimatet i de svenska kommunerna. Enligt den kan man utläsa att Kristinehamn rasat ordentligt vad gäller nyföretagande. – Det stämmer inte alls, Svenskt näringsliv har fel, säger Börje Andersson..

SR - 22 jun 14 kl. 06:00

Förslag från Svenskt näringsliv ger dyrare bolån

Svenskt näringsliv kräver att en ny regering i höst sänker kapitalskatten. Effekten blir dyrare bostadslån, något som företagarorganisationen inte har något emot..

SR - 06 jul 16 kl. 05:56

Svenskt Näringsliv kräver begränsningar

Fackförbundet Byggnads strejkvarsel gjorde att löneökningarna för hela arbetsmarknaden blev högre än vad de skulle ha blivit annars. Det anser Svenskt Näringslivs vice vd Peter Jeppsson. Arbetsgivarorganisationen kräver nu begränsningar av hur konfliktvarsel ska få användas..

Dagens PS - 11 apr 19 kl. 08:25

Svenskt Näringsliv varnar för risker

Sverige har passerat toppen när det gäller högkonjunkturen och tillväxten här hemma som internationellt bromsas in. Riskerna finns på nedsidan, menar Svenskt Näringsliv. ”Riskerna finns på nedåtsidan.

Cornucopia - 11 okt 19 kl. 12:04

Svenskt Näringsliv: 60% ökad elförbrukning till 2045 - 11 nya kärnkraftverk eller 15 000 vindkraftverk

Svenskt Näringsliv konstaterar i en rapport att Sveriges elkonsumtion kommer öka med 60% till år 2045, vilket motsvarar 11 ytterligare kärnkraftsreaktorer, eller 14 400 nya vindkraftverk mot dagens 3500. Alternativet är förstås att svenskt välstånd, ekonomi och välfärd backar på grund av frånvaron av energi.MUF:are demonstrerar för kärnkraft.

Dagens PS - 13 jun 18 kl. 11:37

Ny vd för Svenskt Näringsliv

Det blir Astra Zenecas Sverigechef Jan-Olof Jacke som tar över som vd för Svenskt Näringsliv.  Jan-Olof Jacke har varit Sverigechef för läkemedelsjätten Astra Zeneca i fem år, och sitter även sedan tidigare i Svenskt Näringslivs styrelse. Det har varit en del turbulens runt utnämningen efter det att Maria Rankka blockerats ifrån tjänsten.

Nya Wermlands Tidningen - 05 feb 14 kl. 19:26

Svenskt Näringsliv slår fast

Värmland är inne i en positiv uppgångsfas, men länet ligger efter Örebro i konjunkturklockan, som Svenskt Näringsliv kallar sin nya barometer över produktion och tillväxt i de svenska länen. – Värmland ökar i samma takt som riksgenomsnittet när det gäller produktion och försäljning. Nu hoppas vi också att investeringarna och sysselsättningen ökar.

SR - 08 dec 14 kl. 06:00

Svenskt Näringsliv kritiserar sympatiåtgärder

Det behöver inte gå långt som till strejk för att företag ska drabbas. Också varsel om stridsåtgärder slår ofta mycket hårt mot hela branscher, skriver Svenskt Näringsliv i en ny rapport. – Vi är kritiska till hur man använder varsel i allmänhet på vissa delar av arbetsmarknaden.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Antalet smittade utan symptom ökar stort i Kina

Antalet asymptomatiska coronafall, det vill säga smittade som inte uppvisar några symptom, ökar kraftigt i Kina, som nyligen började….

DI - 15 minuter sedan

Tidigare Fed-chefen: BNP backar med minst 30 procent under det andra kvartalet

Den tidigare Fed-chefen Janet Yellen tror att den amerikanska arbetslösheten redan kan uppgå till 13 procent..

DI - 15 minuter sedan

Ayima räknar med 20-30 procent lägre intäkter

Den First North-listade digitala marknadsföringsbyrån Ayima räknar med att covid-19-pandemin kommer att innebära ungefär 20-30 procent….

DI - 15 minuter sedan

Riksbanken utökar program för utlåning även till enskilda firmor

Riksbanken utökar sitt program för företagsutlåning till att omfatta även enskilda firmor, enligt ett pressmeddelande..

DI - 30 minuter sedan

Global Gaming byter fot – återinför utdelningsförslag

Global Gamings styrelse har bytt fot i fråga om vinstutdelning och föreslår nu till stämman en utdelning om 0,40 kronor i stället för ingen….

DI - 45 minuter sedan

Svensk Näringslivs beska kritik: ”Våra grannar bättre på att stötta företagen”

Sveriges system för stöd till fasta kostnader vid intäktsfall är femton gånger mindre än Danmarks och Norges, enligt beräkningar från….

DI - 45 minuter sedan

Norge: Vi har kontroll över epidemin

Norge har coronaepidemin under kontroll. Det var budskapet från hälsominister Bent Høie under måndagseftermiddagens presskonferens. ”.

DI - 45 minuter sedan

17.00: Infrastrukturministern håller pressträff – Di TV direktsänder

Infrastrukturminister Tomas Eneroth håller pressträff tillsammans med ekonomisk-politisk talesperson Emil Källström (C) och Trafikverkets….

DI - 1 timme sedan

Räntor & valutor: Marknaden ser ljus i slutet av tunneln

Marknadssentimentet var överlag positivt på måndagen. Italien rapporterade på söndagen det lägsta dödstalet i covid-19 på över två veckor..

DI - 1 timme sedan

Addlife drar tillbaka utdelningsförslaget

Medicinteknikbolaget Addlifes styrelse har av försiktighetsskäl beslutat att dra tillbaka sitt utdelningsförslag på 2,40 kronor per aktie….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.