Cornucopia > Ekonomi

Sunday, 05 April, 19:09

Cornucopia - 24 mar 20 kl. 12:10

Läsnförsäkringar Bank blockar överföringar till RevolutEtt flertal bloggläsare rapporterar om att Länsförsäkringar/">försäkringar Bank (LfB) har börjat blocka överföringar till fintechuppstickaren Revolut, så läsarna inte kan använda Apple Pay med mera den vägen. Förklaringarna från LfB varierar men handlar generellt om penningtvätt.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Bank, Revolut, Länsförsäkringar Bank, Apple Pay, LfB, Metal Gold, AML, Länsförsäkringar, Apple Watch, EU, Penningtvättlagen, Förslagsvis

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Läsnförsäkringar, Bank, blockar, överföringartill , Revolut

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 45 minuter sedan

Söndagsenkät: Har du haft Covid-19 eller smittats av SARS-CoV-2?

Dags för en seriös söndagsenkät, och ett helt ovetenskapligt stickprov på huruvida du smittats av coronaviruset SARS-CoV-2 och/eller haft Covid-19. Svaret inkluderar möjlig självskattning, då de flesta som blivit smittade aldrig kommer få det bekräftat via test. Svara nedan.

Cornucopia - 1 timme sedan

Vårstädning och bygge

Som varmast rapporterade väderstationen in 14.2 grader i skuggan idag, och dagen har ägnats åt bygge av maskinhallen och vårstädning på gården, samt renovering av odlingsbänkar mm.
Dagsläget maskinhallen.

Cornucopia - 7 timmar sedan

Årets vedproduktion - gissa vedsorterna

I skrivande stund färdigproduceras årets ved för torkning. Det blev några årsförbrukningar, vilket kan vara bra att ha. Eller något.

Cornucopia - 8 timmar sedan

Gästinlägg: Mindre makt åt folket!

Nedanstående är ett gästinlägg signerat den återkommande gästskribenten Blankröstaren.

Jag försöker följa med hjälpligt i svensk massmedia och har noterat i dagarna att regeringen först ville försöka skaffa sig mer makt men sen kunde tänka sig att gå med på att riksdagen även fortsättningsvis ska få bestämma - det var ju strålande att man landade i den tanken, även om det tydligen krävde att Vänsterpartiet och Moderaterna gjorde gemensam sak.
Blå korset.

Cornucopia - Igår: 15:47

Varför ska företag och anställda betala konsekvenserna av statens och regeringens beslut?

Dags för ett inverterat inlägg av veckans mest lästa inlägg. Varför ska svenska företag, aktieägare och aktieägare betala för konsekvenserna av statens, myndigheternas och regeringens beslut? Varför ska inte staten helt enkelt betala 100% för konsekvenserna av besluten?

Cornucopia - Igår: 12:46

S+MP-regeringen vill få despotisk makt

Drivna på hybris från stärkt opinionsstöd vill S+MP-regeringen nu enligt en lagrådsremiss få despotisk makt att kunna fatta beslut utan riksdagens stöd. Man kryddar detta med beskedet om 200 miljoner kronor i akut mediastöd för att slippa mediala protester när man redan de facto har infört demonstrationsförbud. Om regeringen inte kan vänta på riksdagens godkännande så är det rätta att bilda en samlingsregering.

Cornucopia - I förrgår: 16:17

Fredagsmys: Revolut fungerar återigen med Länsförsäkringar Bank

Dags för lite kort fredagsmys. Länsförsäkringars pressansvarige meddelade just bloggen att Länsförsäkringar Bank inte längre blockerar överföringar till Revolut.
Revolut Metal på metal-konsert med Rammstein.

Cornucopia - I förrgår: 15:43

SAS behåller endast ett flygplan i inrikestrafik - flyger bara Arlanda till Umeå, Luleå, Kiruna och Visby

Som ett resultat av coronakrisen stänger SAS på måndag ner all inrikestrafik utom mellan Arlanda och städerna Umeå, Kiruna, Luleå och Visby. Linjerna trafikeras av ett och samma flygplan, som är det enda i SAS flotta som flyger i svensk inrikestrafik nu. Det flygs inte ens Göteborg-Stockholm längre.

Cornucopia - I förrgår: 12:40

Försvarsmaktsövningen Aurora 2020 flyttas fram - "fokuserar på stödet till samhället och beredskap"

Försvarsmakten meddelar nu att försvarsmaktsövningen Aurora 2020 skjuts på framtiden, och kommer inte genomföras i år. Istället fokuserar Försvarsmakten nu "på
stödet till samhället och att upprätthålla Sveriges beredskap och säkerhet, vilket är än viktigare när samhället är sårbart och utsatt för stor påfrestning".
Arméövning 2015.

Cornucopia - I förrgår: 10:16

Bostadspriserna - vad talar för och emot stigande priser?

Dags för en liten mikroanalys av bostadspriserna framöver. Vad talar för fortsatt stigande priser på bostäder, framför allt lägenheter och villor i våra storstadsområden?
Hammarby Sjöstad.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.