PrivataAffärer > Ekonomi

Sunday, 29 March, 14:46

PrivataAffärer - 24 mar 20 kl. 11:21

SEB: Coronaoro fäller kronanKronfallet startade den 9 mars då finansmarknaden gick ”från kris till mer mot panik”, skriver de tre SEB-strategerna Richard Falkenhäll, Carl Hammer och Karl Steiner i senaste utgåvan av SEB:s marknadsbrev Ögat. Dollarn är världens mest likvida valuta, och i det uppkomna läget har den gått starkt mot alla andra valutor och så kommer det att fortsätta så länge som coronavirus-krisen dominerar nyhetsflödet. ”I det här marknadsläget där en dagsrörelse kan vara större än vad man tidigare har förväntat sig över ett helt år är det inte trovärdigt att göra detaljerade prognoser för kronan om någon vecka eller månad”, skriver de tre strategerna. Kan bli värre Men det kan bli ännu värre för kronan, anser de. Skulle krisen fördjupas intensifieras kan de sv
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
SEB, Richard Falkenhäll, Hammer, Karl Steiner, Ögat, Men, Räkna

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SEB, Coronaoro, fäller, kronan
PrivataAffärer - 17 okt 19 kl. 13:00

SEB: Då stärks kronan igen

Marknadsaktörernas syn på den svenska kronan redovisas i det nya numret av SEK News, som är SEB:s marknadspublikation för valutafrågor, analyser och rekommendationer för krontillgångar. I enkäten ställdes frågor till finansiella institutioner och stora företag om deras förväntningar på bland annat Riksbanken och utsikterna för kronan. Hökaktiga enkätsvar Enkäten utförs varje halvår och den senaste visar att marknaden har ”en rekordstor positionering” för att kronan ska bli ännu svagare.

PrivataAffärer - 03 feb 20 kl. 10:00

SEB: Coronaviruset sänker kronan

Under förra veckan försvagades kronan med ungefär 16 öre mot euron som sent i fredags handlades för 10,69 kr. Försvagningen var ungefär likartad gentemot dollarn. Men det är externa faktorer som gör att kronan faller.

DI - 10 sep 13 kl. 19:24

SEB: ny fart på kronan nästa år

Räkna med en rejält stigande kronkurs under 2014. Kronan stärks med 30 öre mot euron med draghjälp av Riksbanken, skattesänkningar och en vändning för svensk export, bedömer SEB..

DI - 03 feb 20 kl. 11:17

SEB: Coronaviruset sänker kronan

Den svenska kronan har inlett året med att försvagas mot både dollarn och euron..

DI - 13 jan 14 kl. 09:34

Swedish Match: SEB Equities behåller köpråd, men...

SEB Equities drar ned sin riktkurs för tobaksbolaget Swedish Match till 230 kronor, från tidigare 250 kronor, men upprepar sitt köpråd för aktien. Det framgår av ett marknadsbrev..

Dagens PS - 21 nov 17 kl. 07:41

SEB:s dom: Så mycket rasar bopriser framöver

SEB har släppt en ny konjunkturprognos i vilken man ser ”en rad mörka moln”. Den svenska storbanken har justerat upp sina prognoser för tillväxten i världsekonomin något och spår nu att världsekonomin växer med 3,9 procent under nästa år och 3,8 procent. Det är en höjning med 0,1 procentenheter för respektive år.

PrivataAffärer - 21 sep 18 kl. 06:00

Norsk räntehöjning fick svenska kronan att rusa

Enligt Bloomberg News anser Cecilia Skingsley att det fortfarande är för tidigt att höja räntan, men att om den ekonomiska utvecklingen fortgår som förväntat kan Riksbanken ”komma ur perioden med negativ ränta nästa år”. Det uttalandet fick kronan att rusa mot både dollarn och euron mitt på torsdagen.  Vid 15-tiden på torsdagseftermiddagen kostade 1 euro 10,32 kr.

Cornucopia - 08 maj 19 kl. 09:23

SEB: Kronan fortsatter falla mot 11:- för euron

I sin nya Nordic Outlook spår SEB att den svenska kronan fortsätter falla mot euron. Banken tror fortfarande på fortsatt evig global högkonjunktur.
SEB.

SR - 26 jan 11 kl. 14:22

Svenska kronan gillas av investerare

Investerare fortsätter att söka sig till starka valutor, där ekonomierna har god tillväxt och länderna har koll på statsfinanserna. Det visar banken SEB:s senaste valutarapport. Enligt chefstrateg Johan Javéus på SEB är den svenska kronan en valuta som faller investerarna i smaken..

Nyhetskanalen - 13 sep 11 kl. 12:38

SEB tror på starkare krona

Turbulensen på valutamarknaden i skuldkrisens skugga befaras tillta i höst, tror SEB. I blåsvädret spås kronan stärkas, trots att Riksbanken inte väntas höja reporäntan förrän tidigast 2013.

.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - Igår: 20:55

Eniro illa ute

Det framgår av ett pressmeddelande. Kravet på anslutningsgraden uppgick till 90 procent av utestående konvertibellån. Första kontrollstämma avses hållas vid årsstämman som flyttas till tisdagen den 16 juni 2020.

PrivataAffärer - Igår: 18:40

Representanthuset har nu godkänt stödpaketet

Det rapporterar nyhetsbyrån Dow Jones. Senaten har redan godkänt paketet och det kommer därför nu skickas till president Donald Trump för ett slutgiltigt godkännande.  .

PrivataAffärer - Igår: 16:04

ABG: Svenska livsmedelsjättarna säker hamn i pandemin

Det framgår av en analys där både Axfood och Ica uppgraderas till behåll (sälj), vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterade om på fredagsmorgonen. ”Samtidigt som covid-19 har renderat en mer positiv marknadsprognos för den svenska dagligvarumarknaden, har värderingen kommit ned då Ica Group och Axfood har fallit omkring 15 procent från toppnivåerna under hösten 2019”, skriver ABG i analysen. Risken för en ytterligare nedgång i värderingsmultiplarna under de kommande tolv månaderna är enligt ABG Sundal Collier därmed begränsad.

PrivataAffärer - Igår: 15:51

Oljan: Opecländer ber om nåd från priskrig

Irak, Algeriet och Nigeria har begärt att de inblandade kommer till sans med de kraftiga utbudsökningar som blivit konsekvensen av kollapsen vid det misslyckade mötet för Opec+ i början av mars. De två förstnämnda har nu bett om extrainsatt toppmöte för att diskutera en lösning på konflikten, samtidigt som talespersoner för nigerianska regeringen öppet har frågat sig hur länge striden om marknadsandelar kan fortgå mellan de två största oljeexportörerna i världen. ”Det är i allas vårt kollektiva bästa att försäkra att vi kan stabilisera marknaden.

PrivataAffärer - Igår: 14:58

FI vill stoppa stöd till bolag som delar ut

”Ja, det finns en sådan enighet. Det är inte rimligt att man uppbär väldigt stora stöd från skattebetalarnas medel samtidigt som man gör stora utdelningar. Det kommer utskottet tydliggöra”, säger Jakob Forssmed, Kristdemokraternas ekonomiskpolitiska talesperson.

PrivataAffärer - Igår: 14:18

Berenberg sänker H&M:s vinstestimat med 100 procent

Det framgår av en analys som är daterad den 26 mars i vilken Berenberg höjer rekommendation för H&M till behåll från tidigare sälj. Banken räknar nu med att H&M:s intäkter sjunker med totalt 18 procent under 2020 till drygt 190 miljarder kr. Det antagandet utgår från att bolagets butikstängningsfas håller på i ytterligare tolv veckor, något som följs av en gradvis förbättring under tio veckor.

PrivataAffärer - Igår: 13:55

Över 26 000 premiepensionskonton låsta – mitt under börsturbulensen

I slutet av förra veckan beslutade flera fondbolag att tillfälligt stoppa handeln i företagsobligationsfonder eftersom den rådande marknadsturbulensen gjorde det svårt att prissätta och sälja av företagsobligationer. De flesta har nu återöppnat handeln men två av Spiltans fonder, Spiltan Räntefond Sverige och Spiltan Högräntefond, är alltjämt stängda och det är oklart när de kan öppnas igen. Att inte kunna sälja av andelar mitt under rådande turbulens är förstås frustrerande för många sparare.

PrivataAffärer - I förrgår: 13:37

Just nu: Regeringen begränsar sammankomster till 50 personer

Beslutet kommer efter begäran från Folkhälsomyndigheten.  Statsminister Stefan Löfven (S) uppmanade samtidigt svenskarna att inte resa bort i påsk. .

PrivataAffärer - I förrgår: 12:57

Bankfederationen: Banker bör inte betala ut utdelning för 2019

EBF anser det inte vara lämpligt att Europas banker betalar varken utdelning eller verkställer några nya återköpsprogram i den nu rådande osäkerhet som pandemin orsakat, enligt uttalandet. Bankerna bör i stället ägna ”fullständigt fokus” på att ta ett gemensamt ansvar för att trygga kreditförsörjningen till företag och hushåll, skriver EBF. ”Alla finansiella institutioner i Europa har tagit den extrema osäkerheten och kommer prioritera soliditeten för att stötta ekonomin”, skriver EBF.

PrivataAffärer - I förrgår: 11:55

SHB: Ericsson nästan immunt mot coronanedgång

”Trots covid-19-pandemin har Ericsson produktion, logistik och nyckeltjänster mot kund i gång”, konstaterar banken i analysen. Handelsbankens analytiker belyser även att kommunikationsnäten har blivit ordentligt stresstestade i och med allt distansarbete under coronakrisen och banken tror att det illustrerade ”omedelbart och framtida investeringsbehov i kapacitet”. Med det som utgångspunkt har banken höjt sitt estimat för bruttovinsttillväxt på RAN-marknaden något.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.