Cornucopia > Ekonomi

Tuesday, 31 March, 13:03

Cornucopia - 24 mar 20 kl. 10:56

Finns det aktier som blir vinnare på coronakrisen?En del tror sig fortfarande kunna bli vinnare på aktiemarknaden och coronakrisengenom så kallad stock-picking, t ex inom livsmedel eller vaccin. Men blir man egentligen det, eller är det då bara ren tur?
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Den, Paradiset, Södermalm,  netflix, Axfood, ICA, Netflix, SARS-CoV

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Finns det aktiersom blir , vinnare, coronakrisen
Affärsvärlden - 25 mar 20 kl. 14:56

Två köpvärda aktier i coronakrisen

Börsplus går igenom tidigare analyser och uppdaterar med avseende på coronakrisen..

PrivataAffärer - 16 maj 17 kl. 09:50

"Aktier vinnare med balanserad europeisk politik"

Aktier vinner på det alltmer balanserade politiska klimatet i Europa efter president Emmanuel Macrons seger i det franska presidentvalet....

Affärsvärlden - 02 jan 13 kl. 08:32

Kinarelaterade aktier vinnare i Asien

Börsåret i Asien inleddes i positiva toner på onsdagen efter att det amerikanska budgetförslaget godkänts..

Cornucopia - 20 mar 20 kl. 12:34

Orsakar coronakrisen en revolution inom arbete och handel - vem vinner och vem förlorar?

Kan coronakrisen resultera i en revolution inom arbete och handel när allt fler vänjer sig vid distansarbete och onlinehandel? Vem blir i så fall vinnare och vem blir förlorare?Nybyggd del av köpcentret Kungsmässan.

PrivataAffärer - 20 mar 20 kl. 11:40

Hernhag: Fyra aktier för bottenfiske

Marcus: Hej Marcus, har du två eller tre exempel på aktier i OMXS30 där det är läge till bottenfiske till dagens kurser?
Marcus: Hej! Tre favoriter bland storbolagen som kommit ned i kurs, men som har ljus framtid långsiktigt är Alfa Laval, Hexagon och Investor.

VA - 06 maj 11 kl. 07:00

Satsa på defensiva aktier

6 maj När qe2 avslutas kommer långräntorna att stiga, upplåningen bli dyrare och smörjmedelseffekten på ekonomin försvinner. Många bedömare menar att det är tack vare det artificiella överflödet på riskvilligt kapital som aktier gått så starkt det senaste året, och att ett tillbakadragande av obligationsköpen nu kan komma att sänka risktillgångar som aktier. Men det finns fler vinklar.

Ekonomistas - 17 mar 20 kl. 09:01

Borde Stockholmsbörsen stänga under Coronakrisen?

De senaste dagarna har börskurserna rasat över hela världen till följd av oro förknippad med de långtgående politiska åtgärder som flera länders regeringar har infört för att möta Coronavirusets effekter. Borde aktiebörserna stänga under en längre tid till dess att situationen har lugnat ned sig? Svaret är nej, och för detta talar både principiella och historiska skäl.

PrivataAffärer - 31 maj 19 kl. 11:38

Hernhag: Sju aktier för långsiktiga

Missa inte Marcus nya bok: Nyligen kom Marcus femte aktiebok ut - ”Att lyckas med aktiesparande”. Boken är skriven tillsammans med Jan Sterner och är en guide in i aktiernas underbara värld. Beställ boken här!

PrivataAffärer - 19 mar 20 kl. 06:57

En köpvärd aktie i coronakrisen

Bettingsoperatören Leo Vegas kan dra fördel av att fler stannar hemma i större utsträckning under coronakrisen. ”Sektorn är ratad men på sikt tror vi ändå oddsen är goda för Leovegas. Den riktige optimisten ser möjligheten att Leovegas skulle bli uppköpta”, skriver Affärsvärlden.

Dagens PS - 25 apr 17 kl. 13:11

Finansproffset vinnare på kursrallyt

Christer Gardell har via sin aktivistfond Cevian tankat rejält med Volvoaktier. Enligt ägardatatjänsten Holdings äger Cevian nu drygt 88 miljoner A-aktier och 89 miljoner B-aktier i lastbilsjätten, rapporterar Di och konstaterar att värdet på dessa aktier stigit med runt 1,7 miljarder kronor bara i dag, tisdag. Under förmiddagen har Volvoaktien rusat med över 7 procent till följd av en pangrapport, som överträffar analytikernas förväntan.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 3 timmar sedan

Jordbruket kan inte vänta ut coronakrisen

Nedstängningarna av gränser på grund av coronakrisen hotar akut världens jordbruk när säsongsarbetare inte kan korsa gränser för att dra igång odlingssäsongen på norra halvklotet. Samtidigt kan inte jordbruket vänta och om det inte sås och planteras nu blir det helt enkelt inte någon mat på norra halvklotet framöver. Nationellt arbetslösa kommer inte dra ut på fälten och ersätta utländsk lågavlönad arbetskraft då de ännu inte nått misär och desperation nog.

Cornucopia - 5 timmar sedan

Viktor Orban utsedd till envåldshärskare över Ungern på obestämd framtid

Det ungerska parlamentet klubbade igår igenom att Viktor Orban blir envåldshärskare över Ungern på obestämd framtid. Han ges makt att härska med dekret som står över tidigare lagar och alla val skjuts upp tills vidare. Coronakrisen används som ursäkt, likt riksdagshusbranden i Tyskland användes för att ge Adolf Hitler envåldshärskarmakt.

Cornucopia - 16 timmar sedan

Spiltan Fonder återstartar handeln i räntefonderna

Spiltan Fonder meddelade nu på kvällen att man ska återuppta handeln i sina räntefonder Spiltan Högräntefond och Spiltan Räntefond Sverige. Återstår att se om de nu tar igen uppgången kollegorna haft, eller vad nu kursen blir på innehaven. Fast datum för utbetalning av redan lagda order från den 19:e uppges hos Avanza vara den åttonde april...

Cornucopia - 23 timmar sedan

Ungern klassas inte längre som en demokrati

Europaportalen uppmärksammar att EU-landet Ungern inte längre klassas som en demokrati enligt V-Dem-institutet vid Göteborgs universitet. Landet visar upp den snabbaste demokratiska nedgången i världen det senaste decenniet. Många SD:are hyllar Ungern, vilket säger något om demokratisynen och vilken riktning man vill att Sverige ska ta.

Cornucopia - Igår: 12:14

Så mycket steg alternativen till frysta Spiltan Räntefond Sverige i fredags

Spiltan Fonder fortsätter att ha fryst sitt "alternativ till sparkonto" Räntefond Sverige. Men deras svenska konkurrenter har öppnat sina fonder för handel igen. Nedan en listning av hur mycket konkurrenternas fonder steg i fredags - uppenbarligen är det inga problem med prissättning på marknaden längre.

Cornucopia - Igår: 10:55

Spiltan Fonder har fortfarande ensamt låst sina räntefonder

"Spiltan Räntefond Sverige är en kort räntefond som passar bra för sparande på kort sikt och som alternativ till sparkonto. [...] Spiltans räntefond har fått en mängd priser och utmärkelser under åren som bästa räntefond.

Cornucopia - Igår: 09:44

Så röstade bloggläsarna i riksdagsvalet 2018

Nedan hittar ni hur bloggens läsare röstade i riksdagsvalet 2018, utifrån svaren i senaste bloggenkäten.
Riksdagshuset.Med 3 005 svar från bloggens läsare så var väl inte resultaten direkt överraskande.

Cornucopia - Igår: 07:26

Börsveckan öppnar nedåt i Asien

På de asiatiska tidszonernas börser är det mestadels nedåt under morgonen, undantaget Australien. Bloggen kan sammantaget med S&P-500-terminen inte avgöra vart de europeiska börserna ska ta vägen på morgonen.
Dagschart Nikkei 225SSE Composite går -1.

Cornucopia - Igår: 20:01

Mycket stort förtroende hos läsarna för myndigheternas åtgärder mot COVID-19 - utom hos SD-väljare

Bloggläsarna har ett mycket stort förtroende för myndigheternas åtgärder mot coronaviruset SARS-CoV-2 och sjukdomen COVID-19. 69% är neutrala eller positiva, och endast 31% är negativa. Samtliga partisympatisörer utom SD-väljare är mer positiva än negativa.

Cornucopia - Igår: 15:56

Tjurfällan - första positiva börsveckan på sex veckor

Veckan som gick bjöd på den första positiva börsveckan sedan coronakrisen drog igång på allvar för sex veckor sedan. Likt under oktober under finanskrisen 2008 kan man anta att det handlar om en tjurfälla där de sista positiva luras in och av på sitt kapital.Veckochart OMXS30.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.